Eğitimcilerimiz Bakan Selçuk’la bir araya geldi

Eğitimcilerimiz Bakan Selçuk’la bir araya geldi

20.12.2018 10:16:52

İlçemiz eğitimcileri, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'la 2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Toplantısında bir araya geldi.

2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Buluşması, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un katılımıyla 18 Aralık 2018 tarihinde Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya İstanbul kurum yöneticileri ve öğretmenler katıldı. İlçemiz okul yöneticileri de katılanlar arasındaydı.

2023 EĞİTİM VİZYONU
“Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye” sloganıyla açıklanan 23 Eğitim Vizyonunu anlatan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, şu önemli başlıklara değindi: “21. Yüzyılın hayatın her alanında hızlı bir değişimi beraberinde getirdiğine şahit olmaktayız.
*Bizim tekilliğimiz, insan ve makinenin birlikteliğinden ziyade akıl ve kalbin birlikteliğidir.
*2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
*Eğitimi bir ekosistem olarak görmeyi ve sistemin tüm alt bileşenlerini eş zamanlı tasarlamayı hedefleyen bir yönetimden söz etmekteyiz.
*Milli Eğitim Bakanlığının yeni dönemde oynayacağı rol, talim ve terbiyeyi, Türk milletinin toplumsal bütünleşmesinin ve ortak ülküye dayalı, şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmektir.
*Öğrenci, ebeveyn, öğretmen ve okul; vizyon belgemizin dört temel unsurudur.
*Unutmayalım ki her eğitim sistemi, öğretmenlerin omuzlarında yükselir ve hiçbir öğretmeninin niteliğini aşamaz.
*Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı olarak gerçekleştirmek istediğimiz dönüşüm; adil, insan merkezli, öğretmen temelli, kavramda evrensel, uygulamada yerli; esnek, beceri ve görgü odaklı; hesap verebilir, sürdürülebilir bir ülkesel duruş sergilemekle tecessüm edecektir.
*Demokrasi ve ekonomiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışı, Türkiye'nin her alanda atılım hareketini başlatacağı ve sürdüreceği temel platformdur.
*Planladığımız dönüşüm üç yıllık bir aşamalandırmayı içermektedir. Vakit gelmiştir. Kolay gelsin.”
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un konuşmasını kürsü yerine eğitimcilerin arasında yapması ise takdir topladı.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Çizgi Koleji’nde Quiz Show
Sonraki » Samimiyet

YORUM YAP