Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası: Çorlu’daki görüntüler, öğretmenin değil MEB’in ayıbıdır!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası: Çorlu’daki görüntüler, öğretmenin değil MEB’in ayıbıdır!

15.02.2018 10:14:09

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Çorlu'da yaşanan skandalın nedeni olarak MEB'in öğretmene yönelik itibarsızlaştırma politikalarını gösterdi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Çorlu'daki bir okulda yaşanan çirkin olay hakkında “Çorlu'daki görüntüler, öğretmenin değil MEB'in ayıbıdır!” açıklamasında bulundu. Açıklamada yer alan ifadeler aynen şu şekilde: “Tekirdağ'da bir lisede, sınıfta ders vermeye çalışan bir öğretmenin, öğrencileri tarafından taciz edildiğine dair görüntüler internete düştü ve çeşitli yorumlara neden olmuştur.
Bu skandalın arka planını düşünmeye zahmet etmeyen zihinlerin yaptığı yorumlar, gerçeği yansıtmadığı için Eğitim-İş olarak bize söz düşmüştür.

YANLIŞLAR ZİNCİRİ
Utanç verici görüntülerin arka planında şu gerçekler yatmaktadır:
1- Bu görüntüler, Eğitim-İş olarak defalarca MEB'i “öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırıyorsunuz” diye uyarmamızın ne kadar haklı olduğunu da göstermiştir. Bu uyarılarımıza rağmen, geçen hafta Milli Eğitim Bakanı, “Her 4 kişiden biri öğretmen olmak istediğine göre mesleğin itibarsızlaştırılması söz konusu değildir” diyerek, ne olduğu belirsiz bir istatistikle sorunu bir kez daha görmezden gelmiştir. Öğretmenlerin yaşam kalitesinin, refahının sağlanmadığı, iş güvencesinin her an elinden alınması tehdidiyle yüz yüze bırakıldığı bir ülkedeki eğitim sistemi; elbette Köy Enstitüleri kültürüne değil, giderek büyük bir Ahievran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne dönüşecektir. Öğretmene saygı duymayan, onu yok sayan bu politikalar, öğretmene saygı duymayan ‘kindar' bir nesil de yaratmaya başlamıştır.
2– Bu görüntülerin arka planında yatan bir diğer gerçek ise AKP'nin toplumda yarattığı kutuplaşmanın, şiddet sarmalının gençlerimize, okullarımıza kadar inmiş olduğudur. Son mitinglerinden birinde, kendisini izlemeye gelen genç insanlara “Gençler mahallenizde, üniversitenizde, lisenizde AK Parti bayrağını dalgalandırmaya hazır mısınız!” diye seslenen Cumhurbaşkanı, liselerin, üniversitelerin bu kadar kamplaştığı bir ülkede eğitmen-öğrenci ilişkisinin ne kadar farklılaşacağını, söz konusu videoda görebilir.

“ÖĞRETMENLER SAHİPSİZ DEĞİLDİR!”
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle; Eğitim-İş olarak bu videonun tekil değil, genel durum için ibret verici olduğunun altını çiziyoruz. Bu rezil görüntüler, o öğretmenin değil, o öğretmeni itibarsızlaştıran, kendisini değersiz ve savunmasız hissettiren eğitim politikalarını yaratanların ayıbıdır. Liyakatsiz yöneticilerin atandığı okullarda benzer durumların yaşanacağı açıktır.
Eğitim-İş olarak; öğretmenlerimize sahip çıkmaya devam edecek, bu ülkenin kurucusunun “Gelecek nesilleri emanet” edecek kadar güvendiği öğretmenlerin, dünyanın en saygın ve topluma faydalı mesleklerinden birini icra ettiğini, inkâr edenlerin yüzüne her fırsatta vuracağız!”
Haber Merkezi

YORUM YAP