Eğitim İş taleplerini MEB’e iletti

Eğitim İş taleplerini MEB’e iletti

25.06.2022 09:13:11

Eğitim İş Sendikası, Okul Psikolojik Danışmanı/ Rehber Öğretmenlerinin Tercih Danışmanlığı Görevleri ile ilgili taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti.

Eğitim İş Sendikası, Okul Psikolojik Danışmanı/ Rehber Öğretmenlerinin Tercih Danışmanlığı Görevleri ile ilgili taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti. Genel Başkan Kadem Özbay imzalı yazının içeriği şöyle; “Milli Eğitim Bakanlığına/Ankara​

​Ülkemizde bir üst eğitim kurumuna geçiş süreci okulların tatil olduğu yaz aylarına denk gelmektedir. Öğrencilerimizin bir üst eğitim-öğretim kademesine geçişte, tercihlerine yardımcı olunması amacıyla okul psikolojik danışman/rehber öğretmenleri “tercih danışmanlığı” adı altında görevlendirilmektedir.

Tercih süreçlerinde öğrencilerimize rehberlik edilmesi, Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmeleri, bir üst kademeye yerleştirilmeleri hassas bir sürece işaret etmektedir. Bu anlamda öğrencilerimizin alanında uzman kadrolarca yönlendirilmeleri, öğrencilerimizin geleceği açısından son derece önemlidir.

​“GÖREVLENDİRMELERDE ZORUNLULUK DEĞİL, İSTEĞE BAĞLILIK TERCİH EDİLMELİ”

Bu görevlendirmelerde zorunluluk değil, isteğe bağlılık tercih edilmelidir. Ayrıca görevlendirmelerde ödenecek bedelin “6. Dönem Toplu Sözleşmenin 2. bölüm 6. maddesine” göre tahakkuk ettirileceği ifade edilmektedir. 

“EN AZ İKİ KAT ARTIRIMLI ÜCRET ÖDENMELİ”

Bakanlığınızın, okul psikolojik danışman/rehber öğretmenlerini tercih danışmanlığı görevi için zorunlu tuttuğu ve neredeyse bu görevi karşılıksız olarak yapılmasını istediği görülmektedir. Tercih danışmanlığı sürecinde psikolojik danışman/rehber öğretmenler ile ilgili gerçekleştirilecek görevlendirmelerin özellikle gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilmesi yapılan işin niteliğini artıracak bir tedbir olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca görevlendirilenlere yapılacak ödemenin de ilgili maddeye göre değil, yolluk ve yevmiye ödenerek, en az iki kat artırımlı ücret ödenmesi daha doğru olacaktır.

Bakanlığınızın tercih danışmanlığı görevlendirmelerini tatil başlamadan planlamasının, görevlendirilmelerde gönüllülüğün esas alınmasının, tercih danışmanlığı için şehir değiştirmek zorunda kalacak öğretmenler için yolluk ve yevmiye ödenmesinin ve görevlendirmelerde en az iki kat artırımlı ücret ödenmesinin sağlanmasını talep ederiz.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP