Eğitim Adası alternatif eğitim olanaklarıyla Silivri’de

Eğitim Adası alternatif eğitim olanaklarıyla Silivri’de

23.07.2016 16:54:45

Butik okul alternatifi Eğitim Adası Anaokulu & İlkokulu yeniliklere açık öncü bir eğitim ve öğretim kurumu olarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmette olacak.

Ali Kayagil'in kuruculuğunda, alternatif eğitim olanaklarını yaratan yeniliklere açık öncü bir eğitim ve öğretim kurumu Eğitim Adası Anaokul & İlkokulu 2016-2017 yılı itibariyle hizmette olacak. Yeni Mahalle Turgut Reis Caddesi, No:1 Silivri adresinde, 200 m2 Ortak çalışma alanına sahip iç içe açılan sınıfları, 2000 m2 oyun alanı, botanik bahçesi, evcil hayvanlarıyla Eğitim Adası Anaokulu ve İlkokulu çocuklar için harika bir parkur. Sanat Atölyesi, Fen Doğa Atölyesi, Yapı İnşaa Atölyesi, Drama Atölyesi ve Dış Sınıflar'ımız mevcut. Okul ayrıca çok eğlenceli. Örneğin yemek salonuna kaydırakla iniliyor. Yine bahçedeki oyun alanında minik öğrenciler için her şey düşünülmüş.

KAYAGİL: BİLGİNİN GÜCÜ
VE EVRENSEL DEĞERLERİN BİRLİŞTİRİCİLİĞİNİN FARKINDAYIZ
Eğitim Adası Anaokul & İlkokul Kurucusu Ali Kayagil, eğitim felsefelerini gazetemiz okuyucuları için şöyle açıkladı: “Doğada ve toplumsal organizasyonlarda değişim kaçınılmazdır. Savaş ve adaletsizliğin olduğu dünyamızda bilginin gücüne ve evrensel değerlerin birleştiriciliğine aynı zamanda insan yaşamı ile doğanın var olan koşullarının iyileştirilmesi sorumluluğunu farkındayız.
“Modern Toplum” Aileler için kocaman bir meşguliyet. Çocukların zamana ve ilgiye ihtiyaçları var. Bizler geleceğin toplumunun demokrat, yaratıcı çözüm odaklı ve evrensel bakış açısına sahip pozitif mutlu insanlardan oluşacağını kabul ederek bu süreçte çocuklarla ve ailelerle çalışıyoruz.
Kendini ifade edebilen, özgüveni gelişmiş, araştıran, sorgulayan, üretken ve yaratıcı, sorumluluk sahibi, edindiği bilgiyi yaşamla uyumlu hale getiren bireyler yetiştirmek istiyoruz.

EĞİTİM ADASI ANAOKULU & İLKOKULU'NDA UYGULANAN ULUSLARARASI EĞİTİM PROGRAMLARI

HİGH SCOPE YAKLAŞIMI
(ETKİN ÖĞRENME)
Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde uygulanmakta olan, çocukların çok yönlü gelişimine bir başka değişle ‘sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimine' önem veren lisanslı HİGH SCOPE programını uyguluyoruz.
Olumlu yetişkin-çocuk etkileşimleri, çocuklara karşı hoşgörülü bir öğrenme ortamı, tutarlı bir günlük akış ve çocukların günlük değerlendirmesinin bir ekip tarafından yapılması “Etkin Öğrenme”nin temel ilklerini oluşturuyor. Etkin öğrenme çocuklara seçim yapmaları ve karar almaları için olanak sağlayan bir öğrenme modelidir. Bu modelde oyun yeri belli başlı ilgi alanlarını (Evcilik, blok, fen ve doğa, sessiz, kukla, müzik köşesi…vb.) içerecek şekilde düzenlenmektedir. Yetişkinler tutarlı bir günlük program akışı planlıyorlar. Bu düzen, küçük çocukların bir sonraki etkinliğin ne olacağını tahmin etmelerini sağlayarak denetim gücü kazanmalarına yardımcı oluyor. High Scope okul öncesi eğitim yaklaşımında ölçme süreci; ekip çalışması, günlük olayları not alma, günlük planlama ve çocukların ölçümünü kapsıyor.
Çocuklar problemleri çözmek için “Temel / Anahtar Deneyimler”i kullanıyorlar. Çocuk Gelişiminde Yol Gösterici Noktalar olarak nitelendirilen ve çalışmalarımızda bize rehberlik eden temel deneyimler; yaşamları boyunca karşılaşacakları problemlerde çocuklarımıza yardımcı olacak deneyimleri kazandırmayı hedefler ve bir yaşam provası niteliğinde düzenlenmelidir.

MONTESSORİ
EĞİTİMİ
Programımızda Montessori Eğitimi'nden de yararlanıyoruz. Dr. Maria Montessori; yönteminin ana fikrini şu cümle ile özetliyor: ”Kendi kendime veya kendi başıma yapabilmem için bana yardım et.” Maria Montessori'nin çıkış noktası, çocuğun gelişmesi için gerekli tabii gücün kendisinde doğuştan var olduğudur. Montessori metodu çocuğun doğal içsel gelişimine dayalıdır.
Eğitimcinin görevi, gelişim evrelerini ve bu evrelerde çocuğun neleri öğrenmeye gereksinim duyduğunu sürekli gözlem yoluyla belirlemek ve uygun öğrenim ortamını hazırlamaktır. Montessori eğitiminin bazı önemli özellikleri şunlardır: Heterojen gruplar, Bağımsız çalışma, Montessori materyalleri belirli özelliklere sahiptirler: Yanlışlarının kontrol edici olmaları, her materyalin yalnızca bir bilgi ve beceriyi geliştirmeye yönelik olması ve estetik değerinin yüksek oluşu ve natürel oluşları.

ORFF EĞİTİMİ
Müzik, konuşma ve dans, insanın kendini ifade etme araçlarıdır. İster çocuk-genç, ister yaşlı, ister engelli olsun her insanın içinde kendini sanatsal olarak ifade etme becerisi vardır. Carl Orff ve Gunild Keetman'ın bu prensipten yola çıkarak geliştirdikleri "orff Schulwerk" yaklaşımının temelleri 1930'larda Münih'te kurulan Günther okulunda atılmaya başlanmış, bu okulda çocuklarla yapılan müzik ve hareket eğitimi çalışmalarının ürünü olarak "Çocuklar İçin Müzik" adlı beş ciltlik kitap serisi yayımlanmıştır. Bu kitapların yayımlanmasından sonra "Orff Schulwerk" yirminci yüzyılın yükselen müzik pedagojisi sistemlerinden biri haline gelmiştir.
Orff ve Keetman'ın fikirlerinin ve çalışmalarının temelini oluşturan istek; tüm insanların müzik, konuşma, dans ve bu üçünün birleşiminden ortaya çıkan ritim duygusunu hissetmesi ve bu yolla kişilerin içlerindeki yaratıcı gücün tetiklenmesidir. Bu yaratım sonucu ortaya çıkacak ürünler bireylerin kişilik gelişimine katkı sağlayacağı gibi, sosyal ve iletişim becerilerini de geliştirecektir.

TEMEL YAKLAŞIM
"Orff Schulwerk" insanın içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir eğitim anlayışıdır.

GEMS PROGRAMI
Uyguladığımız bir başka eğitim ise Gems Programı'dır. California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş ve sürekli gelişen bir programdır. GEMS etkinlikleri eylemle başlar. Kavramlar, öğrenciler konuyla tanıştıktan ve konu hakkında bir fikre sahip olup soru sormaya başladıktan sonra tartışılmaktadır. Önce yapıp sonra açıklamak şeklindeki bu yöntem, öğrencinin kendiliğinden harekete geçmesini, konunun temelindeki kavram ve fikirleri anlamak için gereken deneyimi edinmesini ve eleştirel düşünmesini sağlamaktadır. İdeal olarak öğrencileriniz, bu etkinliği gerçekleştirerek anlamalarını istediğiniz kavramlara sorularıyla kendiliklerinden yönelecektir. Oyunla matematik programı, öğrencinin çalışmaya katılımını sağlayan aktif matematik eğitimi sağlamaktadır. Küçük yaşlardan itibaren sayı kavramı ile tanışma, karşılaştırma yapma, gruplama yapma, tahminde bulunma, dizi, seri oluşturma, işlem özelliklerini anlama gibi matematikteki temel zihinsel süreçleri göz önüne alarak etkinlikler uygulanmaktadır. Gems; fen-matematik programı ile birbirini tamamlamaktadır. Bu program hem öğrencilerin matematikten zevk almalarını ve daha sonraki eğitimlerinde matematiğe karşı olumlu bir tutum edinmelerinin sağlamaktadır. “İyi” sorular sormayı öğrenmek eğitimin en zorlayıcı yönlerinden biridir. İyi sorular konusunda hepimizin katılabileceği bazı düşünceler şunlardır; Bir tek yanıtı olmayan sorular öğrencilerin yaratıcı düşüncelerini daha çok desteklemektedir. Bazı sorular daha kapsamlı düşünmeyi gerektirmektedir ve böylece öğrenciler incelemeye ve değerlendirmeye teşvik edilmiş olurlar.

YÖNTEM
Okulumuzda “Proje Tabanlı Tam Öğrenme Modeli'' benimsenmiştir. Tam Öğrenme Modeli, her öğrencinin aynı konuyu kavrama süresinin ve şeklinin farklı olduğu gerçeğinden hareketle, eğitim uygulamalarında bireysel farklılıkların gözetilerek yeterli zaman verildiğinde her öğrencinin öğrenebileceği esasına dayanır. Buna göre “Tam Öğrenme'' her öğrencinin kendi maksimum düzeyinde öğrenmesini hedefler.

BURASI ANAOKULU
Öğrencilerimizin öğrenmeleri için uygun koşulları sağlıyoruz. Anaokulumuzda Planla-Yap-Değerlendir modeli ile desteklenen Çoklu Zeka programı çocuğunuzun bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimini destekler.

BURASI İLKOKUL
İlkokulumuzda uygulanan Akademik Program Üst düzey okur yazarlık, Yaşamda Matematik, Dünyamızı anlama ve Yabancı Dil'den oluşur.
Öğrencilerin sunulan bilgiyi nerede ve nasıl kullanabileceklerini fark etmeleri, öğretim sürecine katılımları sağlanır. Her ders sonunda yapılan anlık değerlendirmeler haftalık çalışma yaprakları ve ünite sonu değerlendirmeleri yapılarak öğrencilerin konuyu kavrama düzeyleri takip edilir. Her değerlendirme sonucuna göre öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak öğrenme eksikliklerini giderici çalışmalar ve takviyeler planlanır. Öğrencilerin konuya ilgi duymalarını sağlayacak ve araştırma ve düşünme becerilerini geliştirebilecekleri proje çalışmaları verilir.

NEDEN EĞİTİM ADASI?
Günümüz dünyasında aileler, geçmiş yıllara göre daha çok meşguller. Tükettikçe üret, ürettikçe tüket sarmalı ailelerin daha fazla çalışmalarını zorunlu hale getiriyor. Biz bunu ‘'modern yaşam(!!!)” diye adlandırıyoruz. Çocuklarımız ve sevdiklerimiz için ayıracak zaman gittikçe daha yetersiz ve kalitesiz kalıyor.
Aileler bu çalışma temposunda, çocukların ihtiyacı olan; ilgiyi, kaliteli zamanı ve onların her an değer görme ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktadırlar. Genellikle yıllar kolayca kaçmakta, öyle ki çoğu zaman çocuk lise döneminde iken nerede hata yaptıklarını sorgulamaktadırlar. Ancak artık geç kalınmıştır.
Gelecekte başarılı ve mutlu birey olmanın temelinde, erken çocukluk döneminden başlayarak sosyal, duygusal ve akademik gelişimin tamamlandığı okul yıllarında, onlara ihtiyaçları olan desteği vermekten geçmektedir. Eğitim Adası Dünyada örnekleri olan ve her geçen gün sayıları hızla artan, daha lokal, butik ve çocuğun yaşamına dokunan okullardan biri olarak ailelerin ve çocukların bahse konu ihtiyaçlarını sevgi temelli desteleyerek gelecekte mutlu ve başarılı bireylerin olması bağlamında ortaya çıkmıştır. Küçük okullar bireylerin ve dolayısıyla toplumun değerlerini oluşturma açısından büyük bir ihtiyacı karşılamaktadırlar. Biz de bunlardan biriyiz ve bu sene Silivri'deyiz.”
Kayıt ve detaylı bilgi için Eğitim Adası Anaokulu & İlkokulu'na 0212 728 58 80-85 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.
Haber:
Renginar SALİ

 

YORUM YAP