Ebru Onur: Yerelden başladık, genele yürüyoruz

Ebru Onur: Yerelden başladık, genele yürüyoruz

6.05.2024 15:55:48

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Mayıs Meclisinde konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Ebru Onur, “İktidarda yirminci yılını dolduran AK Parti artık yaşlı bir iktidar. Ne ülkeye, ne de biz gençlere söyleyecek yeni bir sözleri kalmadı. Yerelden başladık, genele yürüyoruz. Önümüzdeki ilk seçim, gençlerin dönüştürücü gücünün sandığa damga vurduğu seçim olacaktır” dedi.

Silivri Belediye Meclisi 2024 Yılı Mayıs Ayı Toplantısının I. Oturumu'nda söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Ebru Onur, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili gündem dışı söz aldı.
ONUR: MİLLİ MÜCADELE, TÜM MAZLUM HALKLARA IŞIK OLDU
Onur konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Genç ve kadın bir meclis üyesi olarak 19 Mayıs ile ilgili söz almış bulunuyorum. Bunu özellikle belirtmek istedim; çünkü bir genç ve kadın olarak bu mecliste konuşabiliyorsam, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet Devrimleri'neborçluyum.
Tarihimizi anlamak için, 19 Mayıs ile başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan devrim öncesi süreci iyi anlamak gerekir. 19 Mayıs 1919, Anadolu topraklarında ulusların kendi kaderini tayin hakkını eline aldığı ve bağımsızlık mücadelesini başlattığı ilk adımın tarihidir. 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı ilk adımla başlayan milli mücadele, sadece bizlere değil, Afrika'dan Balkanlar'a, Ortadoğu'dan Uzak Asya'ya kadar tüm mazlum halklara ışık olmuştur.
“GÜÇLÜ BİR DÜŞ DAHA VARDI: CUMHURİYET”
Samsun'a ayak bastığı anda Mustafa Kemal Atatürk'ün aklında, yurdu düşman işgalinden kurtarmak kadar güçlü bir düş daha vardı: Cumhuriyet!
“GENÇLERE EMANET ETTİ”
O Cumhuriyet ki, uğrunda mücadele edilecek, acı çekilecek, gerektiğinde can verilecek, ama eninde sonunda gençliğe emanet edilecek...
19 Mayıs, Samsun'dan doğup tüm yurda yayılan güneştir.
19 Mayıs, Cumhuriyet'in önsözü, müjdecisidir.
19 Mayıs aynı zamanda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Doğum günüm” dediği tarihtir.
Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk'a 19 Mayıs günü Samsun'a çıktığını belirterek başlar ve Nutuk, Gençliğe Hitabe ile sona erer. Yani, Büyük Atatürk, Samsun'da attığı o ilk adımı biz gençlere emanet etmiştir.
O ilk adımı takip edenlerin yolu; ne ezen, ne ezilen insanca, hakça bir düzen diyenlerin yoludur.
O ilk adımı takip edenlerin yolu; umudun, barışın yoludur, tam bağımsız Türkiye diyerek dar ağacına korkusuzca yürüyen Denizlerin yoludur.
O ilk adımı takip edenlerin yolu; hak, hukuk, adalet diyenlerin yoludur.
O ilk adımı takip edenlerin yolu, giydiğine, okuduğuna, düşündüğüne, dinlediğine, yazdıklarına karışılmadan yaşayacak özgür bir Türkiye hayal eden gençlerin yoludur.
O ilk adımı takip edenlerin yolu, Mustafa Kemal Atatürk yoludur.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı gençlere armağan etmenin yanı sıra, Cumhuriyetimizi de biz gençlere emanet etmiştir.
Ulu Önder, Büyük Atatürk, tüm ümidim dediği gençliğe şöyle seslenir: “Sizler, yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.”
Biz O'nu izliyoruz. Ve asıl önemli olan, amacımızın ve yüksek ülkümüzün, memleketin bizlerden beklentilerinin farkında olmamızdır.
“YERELDEN BAŞLADIK, GENELE YÜRÜYORUZ”
Buradan bir kez daha hatırlatmak ve bir çağrıda bulunmak istiyorum:İktidarda yirminci yılını dolduran AK Parti artık yaşlı bir iktidar. Ne ülkeye, ne de biz gençlere söyleyecek yeni bir sözleri kalmadı. Buradan tekrar sesleniyorum; yerelden başladık, genele yürüyoruz. Önümüzdeki ilk seçim, gençlerin dönüştürücü gücünün sandığa damga vurduğu seçim olacaktır.
“GENÇLERİN CUMHURİYETİN 2. YÜZYILINA ELLERİYLE YÜKSELTECEKLERİ BİR TÜRKİYE SEÇİMİ OLACAK”
Önümüzdeki ilk seçim, gençlerin Cumhuriyetin 2. Yüzyılına elleriyle yükseltecekleri, tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye'nin seçimi olacak.
Bu nedenle sözlerime son verirken, genç kardeşlerime Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in sözleriyle bir çağrıda bulunmak istiyorum: Cumhuriyet Halk Partisi baba evidir. Gelin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olun; gelin, baba evine üye olun. Birlikte değiştirelim, birlikte yönetelim. Gelin, baba evine, önümüzdeki ilk seçimde sandığa damga vuralım. Ülkemizi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yere hep birlikte taşıyalım.
“BAĞIMSIZLIĞIMIZIN NİŞANESİ 19 MAYIS'I KUTLUYORUM”
Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum. Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelesinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile terörle mücadelede şehit düşen evlatlarımızı rahmetle anıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP