Dodurka: Tarıma değer vermek Milliyetçiliğin ta kendisidir

Dodurka: Tarıma değer vermek Milliyetçiliğin ta kendisidir

29.06.2021 14:46:12

Silivri Belediyesi'nin yerli ve milli üretim ülküsüyle 2019 yılında başlattığı Çiftçiye Tohum Desteği Projesinde bu yıl ki arpa hasadına katılan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, tarımın önemine dikkat çekerek Milliyetçilik vurgusunda bulundu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Üretmeden tüketen milletler, önce haysiyetlerini daha sonra hürriyetlerini kaybederler” sözüyle başlayarak şu ifadelerine yer verdi:

DODURKA: TARIMI SEVMEK, ÖNEM VE DEĞER VERMEK MİLLİYETÇİLİĞİN TA KENDİSİ

“Hele ki söz konusu tarım olunca ülke ekonomisi ve bağımsızlığı için stratejik bir önem taşır. Bu yüzden üreten çok saygın ve kıymetlidir. Bu nedenle çiftçi de baş tacımızdır. Milliyetçilik ve vatanseverlik içi doldurulması gereken kavramlar. Tarımı sevmek, önem ve değer vermek milliyetçiliğin ta kendisi.

“SİLİVRİ HALKI TARIMI SEVİYOR VE DEĞER VERİYOR”

Yaklaşık üç yıldır Silivri'de görev yapıyorum. Bu nedenle Silivri halkını daha yakından tanıma fırsatı buldum. Silivri halkının tarımı sevdiğine ve değer verdiğine şahidim.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ YILMAZ'I KUTLUYOR VE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tabi ki Belediye Başkanımız da yaptığı icraatlarla Türkiye'de tarımı seven ve değer veren en önde gelen başkanlardan biri.

Atıl arazileri tarıma kazandırmaları, tarım alanlarının muhafazası, çiftçiye tohum destekleri gibi bir dizi icraatları sayabiliriz. Bu gün de bu tohum desteğinin ürünü olan arpayı gururla izliyoruz. Tohumlar artık ürüne dönüştü. Bu faaliyetleri için Başkan Volkan Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum. Kendisini kutluyorum. Bizleri sizlerle bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum.

Çiftçilerimize bereketli bir hasat, bol ürün ve bol kazanç diliyorum.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP