Toruk: “Yerli ve milli” sözde kalmasın!

Toruk: “Yerli ve milli” sözde kalmasın!

29.06.2021 14:30:52

Silivri Belediyesi ile yerli ve milli tohum geliştirilmesi işbirliğinin hasat programında konuşan Sarı Tohumculuk Genel Müdürü ve Trakya Tohumcular Derneği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Toruk, 2 yılda kat ettikleri ilerlemeye değinerek “Birlikte büyüdük, Başkanım bize uğurlu geldi” sözleri ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.

Sarı Tohumculuk Genel Müdürü ve Trakya Tohumcular Derneği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Toruk, yerli ve milli tohum geliştirilmesi işbirliğinin hasat programında çalışmaların önemine işaret etti ve desteği için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.  

TORUK: BU PROJEYİ BİRLİKTE BÜYÜTTÜK, BAŞKANIM BİZE UĞURLU GELDİ

Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Hasadı Töreninde Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde konuşan Toruk, ilçemizde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve Türk tohumculuğun kat ettiği aşamalara değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Tohumcular olarak biz bugünlerin önemini çok iyi biliyoruz. Buraya koşa koşa geliyoruz. Böyle bir aktivite yaptığı için Başkan Volkan Yılmaz'a gerçekten şükranlarımızı sunuyoruz.

Tohumculuk dendiği zaman biliyorsunuz Türkiye'de bir şehir efsanesine dönüştü. Herkesin konuyla ilgili bir fikri var. Türk tohumculuğu 2006'dan beri çok hızlı gelişiyor. Özellikle tahıl tohumunda dünya ile rekabet edecek duruma geldik. Trakya Bölgesi'nde geliştirilmiş olan, yüzde yüz Türk mühendislerin, bilim adamların ortaya çıkardığı bir arpa için buradayız. İki yıl önce Belediye Başkanımızla bu işe başladığımızda rakam çok azdı, az ekmiştik, Türkiye'de pazar payı azdı. Şu an hasadını yapacağımız Trakya'nın öz malı olan Seymen arpa çeşidi Türkiye'de en hızlı gelişen ve pazar payını yüzde 25'e çıkardı. Biz bu projeyle birlikte büyüdüğümüzü gördük. Başkanım bize uğurlu geldi.

“ “YERLİ VE MİLLİ” SÖZDE KALMASIN”

El ele vermeye, destek olmaya çalışıyoruz. Siz çiftçiler, üreticiler, hocalarımızdan, tüm tarım paydaşlarımızdan bir talebimiz var; yerli ve milli deyimi sözde kalmasın. Tohum alırken etiketine bir bakın. Türkiye'de üretiliyor mu? Yerli çeşit mi diye mutlaka inceleyin. Böyle yaparsanız biz de daha çok aileye yatırım yaparız. Yerli ve milli tarımımız, sanayimiz daha da gelişir.

BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Biz tekrar Trakya Tohumcular Derneği ve Sarı Tohumcular olarak Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyoruz. Bu tür projelerin devamlı olmasını diliyoruz.

“BEREKETLİ OLSUN”

İnşallah hep beraber hasadını gerçekleştireceğimiz arpada da iyi verim alacağız. Sanırım rekor olacak. Şimdiden bütün çiftçilerimize ve belediyemize bereketli olsun.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP