Diyarbakır ve Silivrili öğrenciler kardeşliği türkülerle anlattı

Diyarbakır ve Silivrili öğrenciler kardeşliği  türkülerle anlattı

29.05.2017 11:06:00

Diyarbakır Selahattin Eyyübi ve Çağrıbey Ortaokulu öğrencileri Önder Yılmaz Sahnesini birlikte paylaşarak “Kardeştir Türküler” dediler.

“Kardeştir Türküler” ulusal müzik ve kültür projesi Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve Selahattin Eyyübi İlkokulu öğretmeni Mehmet Kılıçoğlu tarafından hazırlanarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylandı. Diyarbakırlı öğrenciler, öğretmenleri ve yöneticileriyle birlikte konser vermek üzere Silivri'ye geldi. 25 Mayıs 2017 akşamı Önder Yılmaz Sahnesini birlikte paylaşan öğrenci ve eğitimcilerinin heyecanını birçok izleyicinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan da paylaştı. Çağrıbey Ortaokulu Müdürü Nilüfer Demirkaya tarafından yapılan açılış konuşmasında, kültürel etkinlikleri çok önemsediklerini ve bu doğrultuda birçok projeye atmanın mutluluğunu paylaştı. Demirkaya, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini kutladı.
Volkan Yaran'ın şefliğinde, saz sanatçıları; Akif Kapısız (bağlama), Aydan Demir (bağlama), Hüseyin Ateş (klarnet), Hüseyin Yamalı (kanun), Erdoğan Eren (gitar) ve Cüneyt Özcan'ın (ritm) eşliğinde kadın sesleri; Bahar Çelik, Beritan Aslan, Esma Yürür, Evin İrem, Ecenaz Demir, Şilan Memiş, Damlanur Durgun, Yaren Duman, Nazlı Özbay, Zemar Bayram, S.İpek Demir, Damla Pazarlı, Nisa Nas Bünyat, Bensu Denizhan, Minel Süngü, Şimal Karadoğan, H.Berna Kaçmaz, Berfin Ataç, Zeynep Koçoğlu, Miray Sungur, N.Hilal Demir, Yaren Ercan, Sudenaz Su Sualp, Ezgi Alınlı ve Sıla Duba ile erkek seslerde Süleyman Babür, M.Enes Mesutoğlu, M.Selim Çap, Emrullah Ergün, Meriç Süngü, Ozan Diyar, Arda Akdeniz, Mertcan Dinler, Keremcan Tekin, Yunus Emre Gül ve Yiğit Ercan koroda görev aldı.
Kardeştir Türküler konserinde “Hangi Bağın Bağbanısan”, “Aman Bre Deryalar”, Nisa Nas Bünyat'ın solistliğinde “Suzan Suzi”, “Kızılcıklar oldu mu?”, Berfin Ataş'ın solistliğinde “Bahçada Yeşil Çınar”, Emrullah Ergün'ün solistliğinde “Fincanın etrafı yeşil”, “Arabaya taş koydum”, “Ayletme beni”, Bensu Denizhan'ın solistliğinde “Bir fırtına tuttu bizi”, “Esmerim biçim biçim”, “Çıkayım gideyim”, “Eyvanda yatan oğlan” ve “Karanfil eker misin?” adlı türkülerden oluşan repertuvarı sundular.
Konser sonunda öğrencilere sertifika ve hediyeler verildi. Müzik ve Kültür Projesi koordinatörleri Selahattin Eyyübi İlkokulu ve Çağrıbey Ortaokulu müdürlerine teşekkür plaketi, öğretmenlerine ise çiçek sunuldu.

DAĞAŞAN: TEBRİK ETTİ
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan, yaptığı konuşmada güzel müzik ziyafeti için teşekkür ederken, bazı anlamlı ve güzel işler için müdürlüklerden öte sadece iki eğitimcinin bile bir araya gelerek düşünmesi ve harekete geçmesinin yeterli olduğunu dile getirdi. Diyarbakırlı eğitimcilerden aldıkları bilgilere göre öğrencilerinin Silivri'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını öğrendiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirerek, müzik ve kültür projesini hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.
“Kardeştir Türküler” ulusal müzik ve kültür projesi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odasının katkılarıyla gerçekleştirildi.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP