CHP Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın, idamlarının 38. yılında, ilçe merkezinde dün akşam gerçekleştirilen programla andı. Gecede CHP yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları hazır bulunurken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbuz Çapan,CHP Silivri Eski İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Alevi Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu ve dernek üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyeleri, sendika temsilcileri ve partililer katıldı. Programda Mustafa Yalçıner ve Gökalp Eren, idam edilen devrim şehitleri ile ilgili anı ile düşüncelerini, Gürbüz Çapan hayatına ilişkin kesitleri paylaştı.
DEĞİRMENCİ: O MÜCADELEYİ SÜRDÜREMEDİĞİMİZ İÇİN AMERİKA VE AVRUPA
CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci söz alarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’nin tam bağımsızlığı ve gerçek demokrasi adına Deniz Gezmiş ile birlikte mücadele eden arkadaşlarının manevi şahsiyetleri önünde eğliyoruz. Vatan düşmanı gibi gösterilmeye çalışıldılar. Devrim mücadelesi veren insanları karşı karşıya getirdiler. Bu dönem gençliği, bizler dahil o mücadeleyi sürdüremedik. Sürdüremiyoruz ki bu gün ülkemiz hiç arzulamadığımız bir yapı içinde. Türkiye, bu gün emperyalist güçlerin kontrolü ve onların bağımsızlığı altında, Amerika ve Avrupa Birliği’nin oyuncağı olmuş durumda. Buradan kurtuluş yolunun geçmiş devrim şehitlerini örnek alarak mücadeleden geçtiğine inanıyoruz.”
GÜLTEKİN: GERİCİ ZİHNİYET TARAFINDAN BEYİNLERE KİLİT VURULMUŞ
CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı İzzet Gültekin söz alarak şunları söyledi: “Bu gün burada haksızca idamlarının 38. Yılında andığımız Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’dır. Ülkemizde o günün şartlarında iktidarı elinde bulunduran gerici zihniyet, Amerikan uşakları Milli idarenin üzerinde görmüş ve nice Deniz’leri, Hüseyin ve Yusuf’ları katletmiştir. Vatan sevdalısı, Kemalizm’i savunan ülkenin geleceğine veda edecek nice beyinler sindirilmiş, solcu olmayı ve halkın, işçinin, köylünün kısacası emeğin hakkını savunanları düşman bilmiş ve tüm solcuları anarşist ve terörist ilan etmiştir. Fakir halk, askeri darbelerle sindirilmiş, binlerce kitap, müzik yasaklanmış, işkenceler yapılmış, beyinlere kilit vurulmuştur. Kısacası emperyalist güçlerin tam istediği gibi bir Türkiye yaratılmış, halkın yönetime ilgisi azalmış, paranın her şeyi satın alabileceği sanılan bir toplum yaratılmıştır.
“BU GÜN İKTİDARDA OLAN GERİCİ ZİHNİYETİN ÜLKEMİZİ GETİRDİĞİ DURUM ORTADA”
Ne yazık ki bu zihniyet günümüzde de iktidardadır. Deniz ve arkadaşlarının o günlerde karşı çıktığı politikaların ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Vatan toprakları parsel parsel yabancılara peşkeş çekilmekte, yanlış özelleştirmelerle ülkemizin değerleri bir bir elimizden çıkmaktadır.
“YÜCE DİVAN’DAN KURTULAMAYACAK YAPTIKLARININ HESABINI TÜRK
MİLLETİ HUZURUNDA ÖDEYECEKLER”
Ülkeyi yöneten gerici zihniyet her gün yapay bir gündem hazırlamaktadır. Milli Mücadele kahramanımız ve 7. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye saldıran bu zihniyeti huzurlarınızda kınıyorum. Son çırpınışları Anayasa değişikliğidir ki kesinlikle Yüce Divan’dan kurtulamayacak, sattıklarının, çaldıklarının ve cezaevinde tuttukların, suçsuzların hesabını Türk Milleti huzurunda ödeyeceklerdir. Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”
Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ve devrim şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Konuşmacıları 2,5 saat boyuca büyük bir dikkatle dinleyen kalabalık, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Cemile KAYAR






