Devletin verdiği özel eğitim hakkına Okul Müdürü engeli

Devletin verdiği özel eğitim hakkına Okul Müdürü engeli

11.11.2019 11:01:14

Gelişim alanlardaki özellikleri ile akademik disiplin alanlarındaki yeterliliklerine ilişkin Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından verilen rapora göre dikkat eksikliği tespit edilen ve sınıf öğretmeninden birebir kaynaştırma eğitimi hakkı olan Hasan Özvarnalı İlkokulu 3. sınıf öğrencisi E.A., velisinin iddiasına göre, Okul Müdürü Tuğba Seymen'in engeline takıldı.

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğine göre bireyde herhangi bir yetersizliğin yanı sıra üstün zekâlı olan bireylere bile velinin talebi üzerine kaynaştırma eğitimi verilirken, 3. sınıf öğrencisinin eğitim hakkı Okul Müdürü tarafından gasp ediliyor.
Öte yandan da Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından rapor verilen kaynaştırma öğrencilerinin akıbeti takip edilmiyor. Verilen rapor doğrultusunda aldıkları eğitim hakkı okullarda uygulanıp uygulanmadığı sorgulanmıyor ve denetlenmiyor tamamen okul müdürünün inisiyatifine bırakılması vahim bir durum.
Hasan Özvarnalı İlkokulu Okul Müdürü Tuğba Seymen'in çocuğu ve aileyi mağdur ettiği gibi anneye karşı sert ve çirkin tavırlarına rağmen, çocuğunun eğitim hakkını sonuna kadar savunma kararlılığı gösteren veli E.A. çareyi Silivri Kaymakamlığı'nın bünyesinde vatandaşlara hizmet veren “Açık Kapı” birimine şikâyetini iletmekte buldu. Edinilen bilgilere göre okula yazı gönderildi ve Okul Müdürünün savunması beklenmekte.
İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyoruz. Devletin verdiği ve Okul Müdürü tarafından engellenen öğrencinin kaynaştırma eğitimi bir an evvel telafi edilmeli.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri’nin sesi Ankara’ya ulaştı
Sonraki »

YORUM YAP