Demokratlar İstanbul kongresini tamamladı

Demokratlar İstanbul kongresini tamamladı

2.11.2022 13:59:55

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal da hazır bulunduğu kongrede İstanbul teşkilatı Ekrem Eray Arda'yı yeniden seçerken Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu Divan Kurulunda görev aldı. 313413514_5608002149320604_5120779600123427431_n

Demokrat Parti'nin (DP) 15. Olağan İstanbul İl Kongresi Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da katılımıyla hafta sonu Beşiktaş'ta Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu Divan Kurulunda yer alırken, İl Başkanı Ekrem Eray Arda da yeni dönem için güven tazeledi.
AVLU'DAN TEŞEKKÜR VE TEBRİK
Avlu İl Kongresi ile alakalı, “Partisini hiçbir koşulda yalnız bırakmayan vefakar delegelerimizin tensipleriyle İstanbul İl 15. Olağan Kongremizde Divan Kurulu'na seçildik yeniden güven tazeleyen İl Başkanımız Ekrem Eray Arda ve yeni seçilen yönetim kurulu arkadaşlarımıza başarılar dileriz” paylaşımında bulundu.
ARDA: ARKAMIZDA GÜÇLÜ VE KÖKLÜ BİR GELENEK, ÖNÜMÜZDE PIRIL PIRIL BİR GELECEK VAR
İl Başkanı Ekrem Eray Arda, kongreye ilişkin düşüncelerini “15. Olağan İstanbul İl Kongremizi tamamladık. Vatana, millete ve partimize hayırlı ve uğurlu olsun. Arkamızda güçlü ve köklü bir gelenek, önümüzde pırıl pırıl bir gelecek var. Demokrat Parti'nin bu kuşağının da büyüklerine yaraşır işler yapacağına tüm kalbimle inanıyorum” derken açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Sokaklarına şiir yazılan, çehresine türküler yakılan İstanbul'da 15. Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdik. Kongremizi şereflendiren Genel Başkanımız Gültekin Uysal'a Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt'a, Kıymetli Genel Başkan Yardımcılarımıza, Gençlik ve Kadın Kollarımızın değerli genel başkanları ve üyelerine, bizleri yalnız bırakmayarak Türkiye'nin her yerinden "ev sahibi olduklarına inanarak gelen il ve ilçe başkanlarımıza, beni ve yönetimimi yeniden seçerek güvenlerini beyan eden delegelerimize, bu coşkuya ortak olan Hürriyetçi Demokratlara, nezaketle yanımızda olan, demokrasi şöleninde aramızda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi il yönetimlerine, telgrafları ve çelenkleri ile uzakları yakın eden aziz dostlarımıza, STK Temsilcilerine ve elbette her daim yanımda olan, şüphesiz her başarımda katkısı bulunan Sevgili Eşime, varlığı ile onur duyduğum, gölgesine şükrettiğim Canım Babama teşekkür ediyorum.”
UYSAL: ŞUURUMUZU EN ZİRVE NOKTASINA ÇIKARMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, da İstanbul İl Kongresi'nde partililerine seslenerek şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada, yarın cumhuriyet tarihi yazılırken içinde bulunduğumuz dönem, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir fetret dönemi olarak yazılacaktır. O nedenle dava arkadaşlarım, şuurumuzu en zirve noktasına çıkarmak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde günlük kavgalar ve rekabet içerisinde söylenecek sözler, içinde bulunduğumuz şartları ifade etmeyebilir.kullan_2
“LAİKLİK BİRLİĞİN TEMİNATI”
Cumhuriyet ne demek? Demokrasi ne demek? Zaten problemli bir demokrasi serüvenimiz var. Kaybettiğini yerine koymakla geçmiş bir demokrasi serüvenimiz var. Laiklik ne demek? Birileri din düşmanlığı diye uyguladı. Birileri de din düşmanlığı diye zihinlere çaktı. Oysa laiklik bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatıdır.
“ANADOLU'YA CESARETİ, POMPALAYACAKSINIZ”
Memleketimizin yarınları adına endişelerimizi, hayallerimizi burada ifade etmeye gayret gösterdik. Tekrar, daha kuvvetli bir şekilde Türkiye'nin her noktasından, İstanbul'dan kan pompalıyoruz. Çünkü tüm yollar İstanbul'a çıkıyor. O nedenle İstanbul teşkilatımızın, açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki her bir ilçesi bir vilayet hükmünde. Onun gereğini yapmalıyız. Sadece burada vazife yapmıyoruz. Buradan tüm Anadolu'ya asıl Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiği, beni de çok etkileyen, ayrı bir hisse kapıldığım 16 Mayıs'ta Bandırma Vapuru'yla İstanbul'dan çıkarken tarihe nakşettiği gibi 'Biz Anadolu'ya cesaret ve irade götürüyoruz' dediği gibi buradan tüm Anadolu'ya cesareti, iradeyi sizler pompalayacaksınız."
İL LİSTESİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Maltepe Eski Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık, Beşiktaş'ta Belediye Başkan yardımcısı iken görevden alınan Hüseyin Avni Sipahi, Maltepe Eski Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık, eski CHP'li Faik Tunay ve oğlu İstanbul Üsküdar ilçesinden AKP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Mahmut Ekşi de kongrede il yönetim listesinde yer alarak Demokrat Parti safına katılan isimler arasında yer aldı.

Sevginar SALİ311714097_5607517672702385_886112674379115104_n

YORUM YAP