“Demokrasi ve onurlu bir barış için, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz”

“Demokrasi ve onurlu bir barış için, kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz”

4.09.2020 14:19:39

1 Eylül Dünya Barış Günü açıklamasında Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, “Gelişmeler bizleri kaygılandırıyor. Demokrasiyi ve onurlu bir barışı kazanmak için, kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

Türkiye Çevre Platformu Danışma Kurulu ve Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile görüşlerini kamuoyuyla şöyle paylaştılar:  “İşsizlik ve pahalılığın giderek arttığı ekonomik kriz ortamından bir türlü çıkamayan ülkemiz, uzun süreden beri demokrasi ve hukuk alanında özlenen düzeye gelemediği gibi, her geçen gün “Yeni Dünya Düzeni” denen küresel politikaların kıskacında çaresizliğe sürüklenmektedir.

Bu sorunlar yetmiyormuş gibi bugünlerde doğu Akdeniz'de ülkemizi ve bölgemizi derinden etkileyecek savaş tehlikesi giderek vahim bir aşamaya gelmektedir. 

“DEMOKRASİYİ VE ONURLU BİR BARIŞI KAZANMAK İÇİN, KARARLILIKLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

1 Eylül Dünya Barış Gününde bu gelişmeler bizleri kaygılandırıyor. Demokrasiyi ve onurlu bir barışı kazanmak için, kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

BM Güvenlik Konseyi ve BM Adalet Divanı ülkeler arası uyuşmazlıkların çözüm yeri olarak belirlenmiş, bunun dışında herhangi bir ülkenin bütünlüğüne veya bağımsızlığına yönelik tehdit ve güç kullanımı meşru sayılmamıştır.

Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın sağlanması yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor. Birleşmiş Milletler ‘in 7 Eylül 2001 tarihli kararı ile Dünya Barış Günü 21 Eylül olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle Her 21 Eylül'de, Birleşmiş Milletler Merkezi'ndeki “Barış Çanı” çalınıyor.

Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi. Çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı. Anayasasına “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesini yerleştiren, Mustafa Kemal'in önderliğinde tüm dünya devletlerine örnek olarak Emperyalizme karsı Ulusal Kurtuluş Savaşını veren Türkiye Cumhuriyeti, yine Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Eğer vatan savunması için şart değilse her savaş bir cinayettir' ilkesini benimsemiş olarak tüm insanlığı bir kez daha barışa destek olmaya çağırıyoruz.                                                            

1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun.”

YORUM YAP