Demir’den Değirmenköy’e itfaiye müjdesi

Demir’den Değirmenköy’e itfaiye müjdesi

27.03.2018 13:02:19

İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özay Demir, Değirmenköy'ün modern bir itfaiye teşkilat merkezine kavuşacağının müjdesini verdi.

İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özay Demir'in öncülüğü ile olası yangın ve kurtarma olaylarına daha kısa sürede müdahale için Değirmenköy Mahallesi'ne 6 modern itfaiye aracı kapasiteli istasyon kuruluyor.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Vatandaşın canına ve malına zarar veren yangın ve afetlere karşı tedbirli davranarak muhtarlık görevine başlar başlamaz itfaiye hizmetinin Değirmenköy'e getirilmesinde önemli rol oynayan Demir, “2015 yılında muhtarlığa geldiğim zaman buraya Gönüllü İtfaiyecilik istemiştim. Bu işin peşine ciddi anlamda düşmüştüm. Bunun için 27 kişilik genç bir ekip kurdum. Bu arkadaşlarımla birlikte 25 gün boyunca Atatürk Ortaokulu'nda eğitim aldık. Teorik ve uygulamalı temel itfaiyecilik eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarımızı aldık.
Başta Gönüllü İtfaiyecilik sistemini düşünmüştüm, Selimpaşa İtfaiye İstasyonu'ndaki yetkili arkadaşlarla görüşünce demografik gelişme bakımından Değirmenköy'ümüze daha iyi hizmet verecek teknik donanımlı bir istasyon gerektiği konusunda hemfikir olduk. Fevzipaşa Mahallesi, Sanayi Sitesi yanında 6 araçlık bir itfaiye istasyonu kurulacak. 2017 yılında ihaleyi yaptılar, yılbaşından beri inşaatı sürüyor, Ağustos gibi hizmete hazır hale getirileceğini söylüyorlar.
Değirmenköy'ümüz için güzel bir gelişme olarak görüyoruz. Bir de vatandaşların sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 112 acil ambulans hizmetine kavuşsak her şey çok daha güzel olacak.” diye konuştu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP