Dediğini yaptı...

Dediğini yaptı...

5.10.2020 14:51:27

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yenilediği ve yeniden yaptığı parklar için belirlediği isimleri CHP ve AK Parti saflarından gelen komisyonda değerlendirilmesi önerisini ısrarla ret ederek oylamaya sundu, konu oy birliğiyle geçti.

Silivri Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısında 14. Gündem maddesinde yer alan “İlçemizdeki isimsiz park ve spor sahalarının isimlendirilmesinin görüşülmesi” konusunda Başkan Bey'in ısrarı ile konu komisyona havale edilmeksizin onaylandı.
CHP ve AK Parti saflarından gündem maddesinin komisyona havalesi yönünde gelen teklifleri Yılmaz, ısrarla ret ederek konuyu diret oylamaya sundu.
“Belediyemiz tarafından yapılan, yaptırılan veya yenilenmiş olan dinlenme alanları, çocuk oyun grupları ile spor alanlarının yer aldığı parklara aşağıdaki isimler verilmiştir.
Yeni Mahalle Eren Yıldırım Sokak üzerinde bulunan spor alanına; “Aydan Siyavuş Açık Basketbol Sahası”
Alibey Mahallesi Tunç Sokak'taki park alanına “Göktuğ Parkı”
Alibey Mahallesi Serçe Sokak'taki park ve spor alanına “Göktürk Parkı”
Alibey Mahallesi Değirmenci Adil Sokak'taki park ve spor alanına “Gökhun Parkı”
Cumhuriyet Mahallesi Tandoğan Sokak ve Has Sokak kesimindeki Basketbol sahası ve çocuk oyun gruplarının yer aldığı park alanına “Bozok Parkı”
Cumhuriyet Mahallesi Gündoğdu Sokak'taki park ve spor alanına “Gündoğdu Parkı”
Küçükkılıçlı Yüzer Sokak'taki park alanına “Sarı Saltuk Parkı”
Semizkumlar Mahallesi Alıç Sokak'taki park alanına “Tomris Han Parkı”” konusu oybirliğiyle kararlaştırıldı.

YILMAZ: TARTIŞILACAK BİR ŞEY YOK
Cadde ve sokak isimlendirilmesinin İBB onayına tabi olduğunu ancak park ve spor sahaları adlarında ilçe belediyesinin yetkili olduğunu vurgulayan Yılmaz, muhalefet ve AK Parti meclis üyelerinden gelen “Komisyonda isimleri değerlendirelim” önerisine “Benim meclis üyelerim Tomris Han, Sarı Saltuk'un kim olduğunu bilir tartışmaya gerek yok” diyerek gündem maddesini oylamaya sundu. Gündem maddesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

YORUM YAP