Danamandıra’da barbunya üreticilerine anlamlı destek

Danamandıra’da barbunya üreticilerine anlamlı destek

15.05.2021 11:48:24

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler ve Ramazan Bayramının ikinci günü Danamandıra'da kadın barbunya üreticiler ile bir araya gelerek desteklerini açıkladı.

Kaybolmaya yüz tutan bir tarım geleneğimize anlamlı günde dikkat çeken Başkan Yılmaz, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle, Danamandıra Mahallemizde yok denecek kadar az olan barbunya üretiminin yeniden eski günlerine kavuşması ve yeniden canlanması için kadın üreticilerimizle bir araya geldik. İlk olarak toprak altı gübrelerini hediye ediyoruz. Üretim aşaması ve üretim sonrası tüm desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Yeter ki üretsinler...” şeklinde üreticilere hitap etti.

Başkan Yılmaz'ın Danamandıra'da barbunya üreticileri çoğunluğu kadınlar ile buluştuğu programa Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, AK Parti Meclis Üyesi Sefer Ölçer ve MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın da eşlik etti. Muhtar Cengiz Çelik de etkinlikte bulundu.

YILMAZ: DEDELERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Danamandıra Mahallesi'nde barbunya üretimini teşvik amacıyla desteğini açıkladı ve kadın üreticiler ile bir araya gelerek toprak altı gübresi hediye ederken şunları söyledi: “Gönlünüzü, yüreğini bu verimli topraklardan ayırmayan, bu eli nasıldı çiftçilerle bu özel günde bir araya gelelim dedik. Çiftçiler Gününüz kutlu olsun.

Göreve geldiğim günden beri şunu söylüyorum; biz Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz. Bu topraklar bize atalarımızdan, dedelerimizden miras değil emanet. Bu emanete sahip çıkmamız gerekiyor.

“SİZ YETER Kİ ÜRETİN, BİZ HEP YANINIZDA OLACAĞIZ”

Danamandıra Mahalle meydanından bir kez daha söylemek istiyorum. Silivri Belediyesi olarak tarım topraklarına, tarımsal üreticiye, hayvansal üreticiye destek olmaya devam edeceğiz. Onun için bugün buradayız. 15'e yakın hanım üreticimizin barbunya ekebilmesi için, onları cesaretlendirebilmek için onlara toprak altı gübresini Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak ücretsiz dağıtacağız. Bu gübrenin sonrası da var. Onu da biz temin edip o gübreleri de biz sizlerle paylaşacağız. Siz yeter ki üretin. Tarım topraklarını korumak bu ülkeye bizim namus borcumuz.

Volkan Yılmaz olarak, hep sizin yanınızda, hep sizin yörenizde bir Belediye Başkanı olacağım. Özellikle de hanımefendilerle başlayan bir proje olduğu için, ben ekstra mutluyum. Bu kardeşiniz, bu evladınız hep ama hep sizin yanınızda olacak. Hepinizi canı gönülden tekrar tebrik ediyorum.”

Barbunya üreticileri sunulan destekten memnuniyet ile teşekkürlerini Başkan Yılmaz'a ilettiler.

YORUM YAP