ÇYDD Silivri’nin gururu

ÇYDD Silivri’nin gururu

8.09.2016 13:10:12

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, burs verdiği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Erhan Demircioğlu'nun TÜBİTAK Yarışmasındaki üçüncülük ödülüyle gururlandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, Mübeccel Çeşmecioğlu'nun şube müdürlüğünde burs verdiği Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Erhan Demircioğlu'nun TÜBİTAK tarafından düzenlenen Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında teknoloji kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülmesiyle büyük bir gurur duydu.
TÜBİTAK, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren fikirlerini hayata geçirmeleri amacıyla düzenlemiş olduğu yarışma ile pek çok projeyi değerlendirmeye aldı. Yenilenebilir enerjilerin kapasitelerini arttırmaya imkân sunan ‘foton-kojen' projesi ile yarışmanın teknoloji kategorisinde üçüncülük elde eden KMÜ öğrencisi Erhan Demircioğlu, güneş panellerinde yeni nesil bir odaklayıcı sistem tasarımı ile yüzde 20'lik bir verime sahip olan güneş panellerinin verimini yüzde 39'a çıkarmayı başardı. Demircioğlu, hedefini “Yenilenebilir enerjinin kapasite faktörünü arttırarak nükleer enerji ile rekabet edebilecek düzeye ulaştırdık. Böylece yenilenebilir enerji daha çok kullanım alanına kavuşturuldu. Ayrıca projede yapılan yenilik yerli sanayinin başa çıkabileceği bir teknoloji olduğundan milli teknolojiye de bir katkı sağlamış oldu.” olarak açıkladı. Proje danışmanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Banu Köz'e, üniversite dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım'a ve üniversite yönetimine desteklerinden ve sunmuş oldukları imkânlardan dolayı teşekkür eden Erhan Demircioğlu'nun çalışması TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu tarafından da beğenildi.

ÇEŞMECİOĞLU: TEBRİK EDİYOR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, gazetemize yaptığı özel açıklamada, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ikinci sınıf ve şubemizin öğrencisi Erhan Demircioğlu'nun TÜBİTAK tarafından düzenlenen Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasında teknoloji kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülmesi bizi de çok mutlu etti. Çok gururlandık. Kutluyor, akademik çalışmalarının başarıyla sürmesini diliyoruz. Yolu açık olsun.”
Renginar SALİ

YORUM YAP