ÇYDD’den 11. mezuniyet töreni

ÇYDD’den 11. mezuniyet töreni

19.09.2017 09:33:48

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi 11. Mezuniyet Töreni, 16 Eylül Cumartesi günü, Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu'nun ev sahipliğinde kaydedilen programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Silivri İlçe Gençlik Kolu Başkanı Berker Esen, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, ÇYDD gönüllüsü öğrenciler ile Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Yezdani katılım sağladı.

ÇEŞMECİOĞLU: ATATÜRK VE KAZANIMLARINDAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Mübeccel Çeşmecioğlu, gericileştirilen eğitim sistemi üzerinde durdu. “Laik ve bilimsel eğitim sisteminden uzaklaşılıyor” diyen Çeşmecioğlu, devamında şunları söyledi: “Yapılan müfredat değişikliği ile cumhuriyet kazanımları, temel değerler, Atatürk ilke ve inkılapları gibi önemli konuların içleri boşaltıldı. Din ağırlıklı içeriklerin artırıldığı müfredatta pozitif bilimlerin öğretimi geriletilmiş ve Atatürkçülük kavramları yok edilmeye çalışılmaktadır. 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sistemi, çocuk gelinlerin artmasına yol açtı. Laik eğitim sistemi olmazsa çağdaşlıktan bahsedemeyiz. Laik eğitim mücadelesi, eğitimi kamusal, bilimsel ve nitelikli hale getirme mücadelesidir. Bizden kaçmayın çocuklar, şubelerimizi ziyaret ederek neler yaptığımızı kendi gözlerinizle görün. Biz her zaman Atatürk ve kazanımlarından, Cumhuriyetten yana olmaya devam edeceğiz. Sayın Özcan Işıklar'ın öğrencilerimizin bursunun verilmesinde payı büyüktür, kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan üyelerimize, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, bağışçılarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.”

YÜKSEL, SAYLAN'DAN ÖĞRENDİKLERİNİ ANLATTI
Gençlik yıllarında Prof. Dr. Türkan Saylan'ın hemşiresi olarak, cüzzamın Türkiye topraklarından silinmesi için Anadolu'nun dört bir yanını karış karış dolaşan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in konuşması programa damga vurdu. ÇYDD'nin vefat eden Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ile olan anılarını anlatan Yüksel, salonu dolduranlar tarafından ilgiyle dinlendi.

IŞIKLAR, TEŞEKKÜR ETTİ
Programda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi'nden burs alarak 2016-2017 eğitim öğretim yılını başarı ile tamamlayarak üniversiteden mezun olan öğrenciler ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın elinden aldı. Mezun öğrencilere başarılar dileyen Işıklar, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, çağdaş, bilimsel değerler ile donatılmış, laik nesiller yetiştirir. O nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YEZDANİ: EN BÜYÜK HAYALİM GENÇLERİMİZİN ÇAĞDAŞ YAŞAM LOBİSİNİ KURMASI
Liseden mezun olan öğrencilere ise ödüllerini Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Yezdani verdi. Öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olan Yezdani, “Sevgili Silivrili dostlarım, tarihi bir mekânda, çok güzel bir amaç için bir araya geldik. En büyük hayalim gençlerimizin Çağdaş Yaşam Lobisini oluşturmasıdır. İnşallah hepiniz çok iyi yerlere geleceksiniz ve adı duyulunca ayağınızın altındaki toprağı titreten, kuvvetli, Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerini bilen bir gençlik ordusu olacaksınız” diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİYE ANLAMLI HEDİYE
Konuşmaların ardından 6. TET AR-GE Proje Pazarı isimli yarışmada Akıllı Enerji kategorisinde 2'ncilik ödülü alan Kahramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencisi Erhan Demircioğlu sahneye davet edildi. CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Demircioğlu'nu tebrik ederek, hediyesini takdim etti ve başarılarının devamını diledi.

Program şarkılar ve ikramlar ile devam etti.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP