“Cumhur İttifakı vatandaşın kalbinde, onu kimse çıkaramaz”

“Cumhur İttifakı vatandaşın kalbinde, onu kimse çıkaramaz”

7.09.2022 11:59:27

Silivri Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Eylül meclisinde önemli günlere değinirken ekonomik ve siyasi gidişat için de ayrı bir parantez açtı ve “Arkadaşlar görün artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'ye çağ atlattı” görüşünü gerekçeleri ile anlattı.

Silivri Belediye Meclisinde Eylül Toplantısında AK Parti adına konuşan Grup Sözcüsü Sami Barlas önemli günlere değinirken, 17 Ağustos 1999 Depremi ile ilgili “Geride yalnızca kocaman bir yıkım ve acı bırakan 17 Ağustos 1999 depremini hiç unutmayacağız. O gecede hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

26 Ağustos Malazgirt Zaferi yıldönümüne değinen Barlas, “Milletimize, Anadolu'nun kapılarını açan, bu topraklarda birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hakim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 951. Yıl dönümünü kutlarım” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin “Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 100. Yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz” şeklinde duygu ve düşüncelerini aktaran Grup Sözüsü 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'na yönelik de “İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehir İzmir'dir. İzmir'imizin kurtuluşu kutlu olsun!” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayan Barlas, “Kahraman Askerimizin taşıԁığı "GAZA" ruhu oIԁuğu müԁԁetçe, bütünlüğümüze ve milli birIiğimize kast eԁenIerin kirIi emelleri asla gerçekIeşmeуecektir. Gaziler Gününüz Kutlu Olsun” dedi.

26 Eylül Türk Dil Bayramı'na yönelik de “Türk Dil Bayramı'mız kutlu olsun. Türkçe bu diller arasında dünya üzerinde kullanılan ilk 5 dil arasında yer alıyor. Dünyada yaklaşık 220 milyon kişi Türkçe konuşuyor” ifadelerini kullandı.

12 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemiyle ilgili “Öğretmen ve Öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileriz” temennisini aktaran Barlas, “12 Eylül'de İşkence gören, hayatını kaybeden tüm gençlerimizi Sağcı, Ülkücü, Solcu demeden, saygı ve rahmetle anıyoruz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması dileğiyle” dedi.

1-9 Eylül Zabıta Haftası'nı da kaydeden Barlas, “Kamunun topluma yansıyan yüzü ve kent huzurunun daimi koruyucuları, rahatımız ve güvenliğimiz için 7/24 görev başında olan, Zabıta Teşkilatımızın Kuruluşunun 196. Yılı ve Zabıta Haftası Kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Yeni Adli Döneme ilişkin “Adaletin tesisi için vatanımızın her köşesinde fedakarca görev yapan yargı çalışanlarımızın yeni Adli Yılını tebrik ediyor, vazifelerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullanan Barlas, Sivas Kongresi yıldönümü yönelik de “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 103. Yıl dönümünü kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

“AVRUPA'DAKİ EN UCUZ DOĞALGAZ 0,31 AVRO OLARAK TÜRKİYE'DE”

Ekonomik gelişmeler de değinen Barlas, “Elektrik ve gazda sübvansiyon sürüyor, devlet desteği %80, doğalgazda %80, elektrikte %50. Son zamlara rağmen en ucuz gaz hala Türkiye'de 2002'de %45,7 olan enerji giderinin asgari ücret içindeki payı bugün %16,7'ye indi. Amsterdam'da 3 Avro Ankara'da son zamlarda dikkate alındığında Avrupa'daki en ucuz doğalgaz 0,31 Avro olarak Türkiye'de.

“TÜRKİYE'DE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 10 BİN DOLAR”

Türkiye yılın ilk çeyreğinde %7,4 ikinci çeyrekte %7,6 ile G20 ülkeleri içinde büyüyen ikinci ekonomi kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolara dayandı. Hepsinden önemlisi mal ve hizmet ihracatı 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir yıl öncesine göre %16,4 arttı ithalattaki artış ise %5,4'te kaldı. İhracat artıyor ama ithalatta artıyor sözü böylece rafa kalktı.

“DAR GELİRLİYE AİT 2000 LİRAYA KADAR OLAN İCRA VE HACİZ BORÇLARI SİLİNİYOR”

15 Ağustos öncesine ait dar gelirliye ait 2000 liraya kadar olan icra ve haciz borçları siliniyor. Bunların toplamı 30 Milyar lira. Ayrıca ödeme güçlüğü içindeki gençler ve çiftçilerin 26 Milyar liralıkta borçları alınmayacak. Toplanan yüksek vergilerle gelirimiz artıyor. Devletimizde bu parayı sıkıntıya düşen vatandaşlarına destek oluyor.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ, TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATTI”

Arkadaşlar görün artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'ye çağ atlattı. Bunu kabullenmek istemeyen bir avuç azınlık posası çıkmış parlamenter sisteme gidilsin, ortalık karışsın, IMF'ye gidilsin, faiz tavana çıksın, ithalat patlasın, ihracat batsın halk sefil olsun diye kuduruyor. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Cumhur İttifakı vatandaşın kalbinde, onu kimse çıkaramaz.”

Barlas ayrıca milli tenisçimiz İrem Kurt'u başarılarından dolayı tebrik etti, kayıp verdiğimiz şehitler için başsağlığı, balıkçılara yeni sezon ile ilgili bereketli olsun dileklerini iletti.

YORUM YAP