Çorluspor için seslerini yükselttiler

Çorluspor için seslerini yükselttiler

15.08.2020 12:55:35

Tekirdağ Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Çorluspor 1947'nin liderle arasında bulunan 3 puan farkına rağmen Bölgesel Amatör Lig(BAL)´e yükseltilmemesine hem Çorlu halkı hem de siyasiler sosyal medyadan seslerini yükseltti.

 

Şampiyonluk yarışında yer alan ve liderle aralarında 3 puan fark bulunmasına rağmen temsilcimiz Çorluspor 1947 ise bu kararın dışında bırakıldı. Konu ile ilgili Çorluspor 1947 yönetimi, yaptığı açıklamada “Biraz önce alınan kararla TFF yerel ligimizde ilk 2 takımın BAL ligine alınmasını kararlaştırmıştır. Lider Kapaklıspor ile aramızda 3 puan olmasına rağmen ve ligler ertelenmeseydi ilk maçımız Kapaklıspor'la olmasına ve ligin ilk yarısındaki son 4 hafta da en çok puan toplayan takım olmamamıza rağmen ayrıca 2. Amatör, 1. Amatör ve BAL liginde liderle arasında 3 puan olanları bir üst lige çıkaran TFF, İstanbul Klasman Grubunda 16 takımı birden BAL ligine çıkarmıştır. Bu 16 takımdan hiç puanı olmayan takım bile Bal ligine alınmıştır. Bu kadar örnek olmasına rağmen bizi BAL ligine almamaları akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Pazartesi günü tahkim kuruluna başvuruyoruz. Sizlerden ricamız sosyal medyada bu durumu olabildiğince gündemde tutmaktadır. Saygılarımızla” denildi.

 

ÇORLUSPOR 1947 TAKIMIMIZA YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKIYORUZ!

Konu ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Tekirdağspor'un TFF tarafından alınan karar doğrultusunda profesyonel lige yükselmesi elbette ki sevindirici. Ancak Çorlu'muzun güzide kulübü Çorluspor 1947'nin ligin bitimine 4 hafta kala liderle arasındaki 3 puanlık farka rağmen Tekirdağspor ve Edirnespor ile aynı avantaja sahip olamaması da bir o kadar üzücü. Çorluspor 1947'nin Bölgesel Amatör Ligi'ne yükseltilmemesi büyük bir haksızlık ve acele verilmiş bir karardır. Liderle arasında 3 puan fark olan Çorluspor 1947 futbol takımımıza yapılan haksızlığa karşı sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyor ve şehrimizdeki tüm futbolseverleri, sivil toplum örgütlerimizi, spor adamlarımızı yapılan haksızlığa birlikte karşı çıkmaya davet ediyorum.”dedi.

 

BÜYÜK BİR HAKSIZLIK VE ACELE VERİLMİŞ BİR KARARDIR

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise yaptığı paylaşımda “Çorluspor 1947 ve Kapaklı Site Spor takımlarımıza yapılan haksızlığa karşı çıkıyoruz! TFF tarafından temayüllere göre Bölgesel Amatör Ligine (BAL )alınması gerekirken Çorluspor 1947 ve Kapaklı Site Sporun Bölgesel Amatör Ligi'ne yükseltilmemesi büyük bir haksızlık ve acele verilmiş bir karardır. TFF, bu iki takımımızın gasp edilen haklarının iade edilmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP