“Çok önemli hizmetler yapacağız”

“Çok önemli hizmetler yapacağız”

9.02.2024 10:48:12

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Büyükçavuşlu Mahallesi'nde ikamet eden kadınlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Önümüzdeki 5 yılda da Silivri'ye çok ama çok önemli hizmetler yapacak bir yönetim olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kahvaltı programları kapsamında Silivrili kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Büyükçavuşlu Mahallesi'nde yaşayan kadınlarla buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar ve Büyükçavuşlu'ya kazandırılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Toplantı kapsamında kadınlar, Başkan Volkan Yılmaz'a talep ve önerilerini iletti. Kahvaltı programına Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, MHP Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Akbaba, Ak Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevnur Şahin, Büyükçavuşlu Mahalle Muhtarı Erdinç Öztürk ve mahalle sakini kadınlar katıldı.
ERDİNÇ: BAŞKANIMIZ HER DAİM YANIMIZDA
Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükçavuşlu Mahalle Muhtarı Erdinç Öztürk, “Bizleri böyle bir organizasyonda bir araya getirdiği için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederim. Başkanımız her daim bizim yanımızda. Bizimle bir arada olan vatandaşlarımıza saygılar sunuyor ve hepsine şükranlarımı iletiyorum” dedi.
AŞKIN: KADINLARIMIZ EN KIYMETLİ DEĞERLERİMİZDİR
Muhtar Erdinç'in ardından konuşan MHP Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, “5 yıl önce çıktığımız bu yolda Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'ın elini tutarak bizi iktidara getirdiniz. Bu 5 yıl boyunca da elimizi hiçbir zaman bir an olsun bırakmadınız. Sürekli olarak sizlerle beraber yol yürüdük. Çünkü kadınlarımız hayatın her yerinde, hayatın çilesini çeken en kıymetli değerlerimizdir. Bizim için hayatın güzel geçmesi, toplumun yükselmesi, değerlenmesi ve çağdaş toplum düzeyine getirilmesi kadınlar sayesinde olacaktır” diye konuştu.
BAŞKAN YILMAZ: SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATI İHMAL ETMEDİK
Toplantıda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesinde göreve geldiğimizde; ‘Silivri sahilden ve çarşı meydanından ibaret görülen bir anlayışla yönetilmemelidir. Eğer bu şekilde bir yönetim anlayışıyla bu şehri yönetirsek Büyükçavuşlu, Danamandıra, Sayalar ve Kurfallı'da hayat biter' demiştik. Böyle bir anlayışla köyler yalnızlaşır, köyler fakirleşir ve köyler ıssız bir hal alır. Buradan hareketle köylerdeki sosyal, kültürel, spor ve eğitim alanlarındaki hayatı ihmal etmedik.
Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) çalışmalarımız sonucunda kırsal mahalle yasasını çıkardık. Bu sayede İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 4 kat fazla tarifeler uyguladığı su fiyatlarını aşağıya çektik. Silivri Belediyesi olarak artık Büyükçavuşlu gibi mahallelerimizden emlak vergisi, çöp vergisi ve harç almıyoruz.
Belediye kasasına gelen para eksik olur ama Büyükçavuşlu'ya hizmet etme konusunda bir eksikliğimiz olmaz. Onun için kırsal mahalle yasası Büyükçavuşlu'ya hayırlı uğurlu olsun. ‘Kentte ne varsa Büyükçavuşlu'da da o olacak' dedik ve okullarımızın durumunu gözden geçirdik. 60. Yıl Cumhuriyet İlkokuluna kütüphane, bilgisayar odası ve tiyatro salonu yaptık. Okulumuzun tüm tuvaletlerini yeniledik. ‘Sorumluluğumuzda değil' demeden okulumuzun dış cephe boyasını yaptık. Büyükçavuşlu'da bir spor sahamız yoktu. Silivri Belediyesi ve Enerji A.Ş. iş birliğiyle spor sahamızı inşa ettik. Spor sahamızın yanındaki pazar yerimizin bakım ve onarım çalışmalarını yaptık. Meşelik Parkı Basketbol Sahası ve Soyunma Odalarını bitirdik. Spor alanında yapılacak faaliyetlerde kullanmak üzere duş, tuvalet, tribün ve gelin odasının yapımını tamamladık. Yine yapmış olduğumuz bir basketbol sahası daha var. Meşelik çocuk oyun parkının tüm aydınlatmalarının değişimini yaptık. Mesire alanı ve çocuk parkının oyun grubunun revize ettik.
Metruk, kentsel dönüşüm ve aynı zamanda kaçak yapılarla yapmış olduğumuz mücadele kapsamında Büyükçavuşu'da tarım arazisine yapılan 166 tane kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik.
Büyükçavuşlu'da 122 çiftçimize toplam 25 ton sertifikalı yerli ve milli arpa tohumu dağıttık. 80 çiftçimize 80 paket yerli ve milli ayçiçek tohumu dağıttık. 42 çiftçimize 2.100 adet saman balyası dağıttık. 75 çiftçimizle, 5 çeşit toplam 13.252 adet kışlık fideyi buluşturduk. Yine mısır silajı ve yem bezelyesi dağıtımını devam ediyoruz. Kışlık ve yazlık sebze fidelerin dağıtımına başladık. Yeter ki siz ekin, dikin ve daha fazlasını isteyin. Silivri Belediyesi olarak fideleri üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“MURAT KURUM'A
DESTEK İSTİYORUZ”
İBB'nin köylere sahip çıkmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Büyükçavuşlu'da sokak iyileştirmeleri kapsamında 5.000 tonun üzerinde asfaltı, ana caddelerimiz ve sokaklarımıza döktük. Yine 2.040 metrelere kaldırım imalatı, 172.295 metrekare köy yollarının iyileştirilmesini yaptık. 3.300 metrekare yeni yol imalatını yaptık. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken elimizde olan bir bütçe var. Silivri Belediyesi 890 kilometrekarelik alanı ile İstanbul'un en büyük ilçesidir. Ama buna karşılık gelir bakımından en düşük geliri olan 4. ilçesidir. Güngören 8 kilometrekareyken Silivri 890 kilometrekaredir. Silivri'nin içinde 110 tane Güngören var. Güngören'de asfalt yapılacak yer yok ama Silivri'de, Güngören gibi 30 tane mahalle yol, asfalt ve kaldırım bekliyor. Silivri Belediyesi olarak bu durumu İBB'ye anlatıyoruz. İBB'nin İSFALT diye bir kuruluşu var. İSFALT asfalt üreten bir fabrikadır. Bu köyler Atina'nın, Sofya'nın köyleri değil İstanbul'un köyleridir. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu köylerden sorumludur. Silivri Belediyesinde bir tane bile asfalt serim makinesi yokken İBB'de belki de 50 tane asfalt serim makinesi var. Silivri Belediyesinde 2 greyder varken İBB'de 50 tane greyder var. Silivri Belediyesinde 1 tane kepçe varken İBB'de 150 tane kepçe var. Silivri Belediyesinin bünyesinde bu işi yapan 300 tane personel görev alırken İBB'de 7.000 tane personel görev alıyor.
Size kim gelip; ‘Ben 5 yıl içinde Büyükçavuşlu'nun her yerini asfalt yapacağım' derse inanmayın. 3 yıl önce 10 kilometre asfalt yaptığımız paraya şu an 1 kilometre yapabiliyoruz. Kadir Topbaş döneminde köyler ve beldeler belediye sınırları içinde denilerek ayırt edilmeden asfaltlanıyordu. 2 ay sonra İBB Başkan Adayımız Murat Kurum ile ikili oluşturduğumuzda o zaman size Silivri'nin köylerinde asfaltsız köy kalmayacak diye söz verebileceğiz.
Büyükçavuşlu'nun hak ettiği hizmetleri alabilmesi için Murat Kurum'a sizlerden büyük bir destek istiyoruz. Önümüzdeki 5 yılda da Silivri'ye çok ama çok önemli hizmetler yapacak bir yönetim olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP