“Çocuklarımızın sağlığıyla ilgili önlemler alacağız”

“Çocuklarımızın sağlığıyla ilgili önlemler alacağız”

6.06.2020 11:01:35

İstanbul Kültür Üniversitesi ile işbirliklerine ilişkin paylaşımda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Çocuklarımıza ve gençlerimize daha sağlıklı bir gelecek hazırlayacağız” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, önceki gün İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel ile video konferans ortamında gerçekleştirdiği görüşme ile işbirliği protokolü imzalandığını duyurdu.

YILMAZ: ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ ÖNLEMLER ALACAĞIZ

Başkan Volkan Yılmaz, İstanbul Kültür Üniversitesi ile planlanan ortak çalışmaya ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Çocuklarımızın sağlığıyla ilgili koruyucu ve önleyici önlemlerin alınmasına yönelik çok önemli bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Özellikle büyüme ve gelişme döneminde belirginleşen ve ileri yaşlarda önemli İskelet Sistemi Problemlerine yol açan durumların önüne geçebilmek amacıyla bir dizi ölçme ve değerlendirme uygulamaları alanında uzman isimler tarafından yürütülecek. Çocuklarımıza, gençlerimize daha sağlıklı bir gelecek için bu projeyi çok önemsiyoruz."

“PROJE ÜÇ KURUMUN BİRLİKTELİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Proje, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Tıp Fakültesi) olarak üç kurumun birlikteliğinde gerçekleştirilecek. Proje 2 yıl süre ile ilçemizdeki ilkokullardan liseye kadar tüm okullarda, ailelerinin yasal izni alınmış çocuklar üzerinde gerçekleştirilecek. Projenin ön tanıtımı ve toplum sağlığı açısından öneminin anlatılması, katılımı arttıracağı düşünülmekte.

Çalışmanın birinci basamağı; Okullarda yapılacak ölçme ve değerlendirme işlemleri ile proje kapsamında hedeflenen iskelet problemlerinin ön tespitini oluşturmakta. Bu aşama, İstanbul Kültür Üniversitesi ile Silivri Belediyesi iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek.

Çalışmanın ikinci basamağı; okullarda yapılan ölçme ve değerlendirme işlemlerinde problem veya risk faktörü tespit edilen bireylerin ailelerine ulaşılarak Engelli ve Yaşlı koordinasyon Merkezlerine davet edilerek yeniden fizyoterapi uzmanı tarafından değerlendirme yapılacak.

Çalışmanın üçüncü basamağı; Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezinde problem veya risk faktörü tespit edilen bireylerin teşhis ve tedavi işlemlerine yönelik ileri ölçme ve değerlendirme işlemleri için İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalına yönlendirilecek. Burada, projede yer alan bir ortopedi uzmanı öğretim üyesi tarafından gerekli tetkik ve tedavi işlemleri takip edilecek. Takip süreçleri İstanbul Tıp Fakültesi ile Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi birlikte koordineli olarak yürütecekler. Bu proje kapsamında ilçemizdeki tüm okullara iki yıl içerisinde gidilerek ölçme ve değerlendirme işlemleri yapılacak. Problem tespit edilen çocukların takibi ve sağlık kuruluşları ile koordinasyon işlemleri Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi tarafından yapılacak olup iki yıldan daha uzun sürmesi öngörülmekte.

Renginar SALİ

YORUM YAP