“Çocuklar Sevgisiz, Dişler Bakımsız Olmaz!”

“Çocuklar Sevgisiz, Dişler Bakımsız Olmaz!”

23.11.2018 10:20:26

Özel Maşalacı Kreş ve Günüz Bakımevi, “Çocuklar Sevgisiz, Dişler Bakımsız Olmaz!” diyerek Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nı kaydetti.

Bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908'de başlaması nedeniyle ülkemizde her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimleri Günü, 22 Kasımı içine alan hafta ise Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmakta.
Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi, “Çocuklar Sevgisiz, Dişler Bakımsız Olmaz!”, “Sağlıklı Dişler Mutlu Gülüşler” diyerek haftanın anlam ve önemine uygun etkinlikler düzenledi. Sağlıklı dişlerle ilgili proje çalışması yapıldı. Diş sağlığı için hangi yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiği, diş hekime hangi aralıklarla kontrole gidilmesi gerektiği anlatıldı. Dişlerin temizlik ve bakımı ile ilgili en doğru yöntemler sıralandı. Eğitici sinevizyon gösterimiyle konu desteklendi. Ardından öğrenciler, sınıflarında faaliyetlerini sürdürdüler.
Özel Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmenleri, ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilerinin küçük yaşta bilinçlenmelerine katkıda bulundu.

Renginar SALİ

YORUM YAP