Çınar dayanışması

Çınar dayanışması

30.03.2016 13:38:22

Silivri Belediyesinin tahsis ettiği alana, İBB'den AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu aracılığıyla temin edilen çınar fidanları, Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün katkılarıyla törene katılanlar tarafından toprakla buluşturuldu.
Silivri SAM-DER'in evsahipliği yaptığı bu örnek etkinliğe Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP meclis üyeleri Melih Yıldız, Hakan Sefa, Süheyl Kırkıcı, İbrahim Çeşmecioğlu, Semih Ayeş, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Metin Kaya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, MHP Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, MHP İlçe Sekreteri Gökhan Daşgın, MHP Kadın Kolları Başkanı Sema Arcan, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Ertan Civaş, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Arif Kanık, Kasaba Taraftar Dernek Başkanı İrfan Bozdağ ile dernek mensupları yoğun ilgi gösterdi.

AHÇIOĞLU: ATATÜRK'Ü HER DAİM SAYGI VE MİNNETLE ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Dualar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında Kamil Bici'nin sunumunu gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasında SAM-DER Başkanı Bilhan Ahçioğlu duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bu toprak üzerinde bu gök altında, bu bayrağın dalgalandığı her yerde ezanımızı huzurla dinlememizi sağlayan büyük mücadele, Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ü her daim saygı ve minnetle anmayı devam edeceğiz. Birazdan elbirliğiyle, hep birlikte dikeceğimiz ağaçlarla 19 Mayıs Atatürk Hatıra Korusu haline getireceğimiz bu alan daha çok uzun yıllar, gelecek nesillere de Ulu Önderimizin varlığını hatırlatıp, her türlü zorlukta iman ve güç bulmalarına vesile olacaktır. İBB Başkanı Kadir Topbaş'a fidanlar için, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yer tahsisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum.”

ÇINARLAR TOPRAKLA BULUŞTU
Söz alan Dernek Başkan Yardımcısı Murat Sancak, projeleri için 4620 metre kare alan tahsisi dolayısıyla Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Belediyeye, 6 yaşındaki çınar ağaçları temini nedeniyle İBB Başkanı Kadir Topbaş ve vesile olduğu için AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'ya, alanın düzenlemesinde emeklerinden dolayı Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Zerrin Budak ve personeline teşekkür etti.

TÜRÜKYILMAZ'IN PLAKETİNİ ARCAN ALDI
Program teşekkür plaketlerinin sunumu ile devam etti. Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Şenol Türkyılmaz adına hazırlanan teşekkür plaketini Kadın Kolları Başkanı Sema Arcan'a SAM-DER yönetim kurulu üyesi Mehmet Tosun takdim etti.

CHP'YE PLAKET
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil için hazırlanan teşekkür plaketini CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, “Kişiler ve hizmetler gelip geçici ama ağaçlar yüzyıllar boyunca yaşayacak. Çalışmayı düşünen ve hayata geçmesinde emeği bulunan herkesi tebrik ediyorum” diyerek, dernek yönetim kurulu üyelerinden Ercan Üstündağ'dan aldı.

KUTLU: “EĞER DİKİLMESİ GEREKEN BİR FİDAN VAR İSE, KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLSENİZ BİLE ONU DİKİN” DİYEN PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ BİZ
AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, programda teşekkür plaketini dernek yönetim kurulu üyesi Erkan Açıkgöz'den aldı. Kısa bir de konuşma yapan Kutlu, “Bugünkü etkinlik medeniyet ve tarih olarak birlik ile beraberliğimizi göstermek adına örnek. Bizler “Eğer dikilmesi gereken bir fidan var ise, kıyametin kopacağını bilseniz bile onu dikin” diyen Peygamberin ümmeti olarak bugün kutsal bir vazifeyi yerine getirmeye çalıştık. İlk çınar ağacı 1071 Malazgirt Zaferinde dikilmiştir. Elhamdülillah bizler de bu fidanın dallarıyız. O dönemde öyle bir çınar ağacı dikildi ki kökü bu topraklarda ama dalları mazlumların olduğu bütün coğrafyalara uzanıyor. Topraklarımızda birlik içinde bu çınar ağacının yeşermesi ve mazlum toplumlar için umut olması adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Emek harcayan Kaymakam, Belediye Başkanı ve belediye personeli ile dernek yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

IŞIKLAR: 60 MÜSLÜMAN ÜLKE HAYRANLIKLA BİZİ İZLİYOR
Programda söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 81 ilden kişinin birlik ve huzur içinde yaşamını sürdürdüğü bir ilçe olmamıza vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü: “81 ilden hemşerisi bulunan ilçeyiz. Yüzlerce renk ama bir halı; Silivri ve vatanımız, milletimiz. Üç kıtaya semavi dini ulaştıran dinimizin yarattığı bir kültür var. O kadar güzel bir harman yapmışız ki 60 Müslüman ülke hayranlıkla bizi izliyor. Bu coğrafyada inim inim inletilen değerleri biz Atatürk'ün Samsun'a çıktıktan sonra verdiği kurtuluş savaşı sayesinde beraber kazanmışız. Aşık Mahsuni Şerif'in söylediği söz çok güzel; “Sarı saçlı mavi gözlü bir daha gel Samsun'dan”. O gelmeyecek belki bir daha ama Samsunluların o ruhu taşıyan yiğit ve mücadeleci kesimleri toplumsal dönüşümü, cumhuriyet ve demokrasiyi, layıkliği vatandaş hukukuyla bağlayan düzende sürdürecek. Eşitlik ve adalete saygı duyan, birbirine harmanlayan coğrafyadayız. Bu mayanın Silivri'de tuttuğunu görüyoruz. İstanbul'un 39 ilçesi arasında en az sorun yaşayanıyız.

“BAŞKA BİR MİLLET YOK Kİ BU KADAR KARIŞMAYA KARŞIN DİMDİK AYAKTA KALSIN”
Dernekler; kültürümüzün mayası. Türk milleti kadar gel gitleri, etkileşimi olan başka bir millet yok. Başka bir millet yok ki bu kadar karışmaya karşın dimdik ayakta kalsın, değerlerini koruyabilsin. Son dönem ihanet ve sindirme çabalarına karşı işte böyle meydanlara çıkacağız, bir arada olacağız, korkmayacağız. Polisimiz, askerimize teşekkür ederiz sadece elinde silahla canını ortaya koyanlar değil siyaseten de toplumsal birlik ve huzurumuz için mücadele edenlere minnettarız. Hassas zamanlarda siyasetin onarıcı, barıştırıcı, uzlaştırıcı olması gerekir. Sevgiyle tüm güçlükleri aşabiliriz. Seven göz kusur görmez… Kusurları örtmekte gece gibi, güzellikleri görmekte güneş gibi olacağız. Topraklarımızda huzur içinde yaşama iddiamızı ağaç dikerek sürdüreceğiz. Kent rantı yaratmak belediye başkanının gö-revidir. Rant kötü bir şey değil onu nasıl dağıttığınız ile alakalı. Bıçakla adam da öldürürsünüz, ekmek de kesersiniz. Kent rantlarını her bölgeye eşit, adil, yaşanabilir, sürdürülebilir dağıtmak gerekiyor.” Özcan Işıklar'a dernek adına teşekkür plaketini Murat Sancak takdim etti.

BEKARLAR: EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM
Programda söz alan Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar şunları söyledi: “Ata ocağı Samsun olan arkadaşlarımızın evsahipliğinde düzenlenen bu güzel etkinlikte hepimiz Silivriliyiz. 4620 m2'ye kaç konut sığardı diye düşündüm… Epey de sığardı herhalde. Beton binalardan dünyamıza ve yaşam alanımıza daha çok yakışan icraat için toplandık. Buna vesile olan herkesi başta Samsunlular Derneğini kutluyorum katkı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.

“ATA AĞACI GÖLGESİNDE SOLUKLANMA İMKANI EN BÜYÜK MİRAS”
Orman ve Su İşleri bakanlığı tarafından 2016 çınar yılı ilan edildi. Çınar ağacının en çok yakıştığı yerlerden biri İstanbul. Ata ağacı Büyük Osmanlı devletinin 500 sene merkezliğini yapmış İstanbul'da yetişenlerin ata ağacı gölgesinde soluklanması en önemli gelecek yatırımı ve de miras.

“ŞEHİTLERİMİZİ ANARAK, ÇINARLARI TOPRAKLA BULUŞTURALIM”
İstanbul'da çınar ağacı gölgesinde insanları soluklanacağı ender yerlerden biri de ne mutlu bize ki Silivri… Şehitlerimizi ve İstiklal mücadelesinin ilk adımların atıldığı Samsunluları kutluyorum. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Güvenlik güçlerimiz bölücü terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bir an önce terörün son bulması da çınar altında birlikte toplanmamızın sağlanmasından geçiyor.
Çınar ağaçlarını bugün toprakla buluştururken şehitlerimizi sayı ve minnetle anıyorum. Etkinlik çok anlamlı inşallah devamı da gelsin. Şehitlerimize olan minnet duygumuzu fidanları toprakla buluşularak ifade edelim.” Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar'a günün anısına teşekkür plaketini Silivri SAM-DER Başkanı Bilhan Ahçıoğlu takdim etti.

ÖZDEMİR PLAKETLE ONURLANDIRILDI
Anlamlı etkinliklerinde kendilerini yalnız bırakmayan Silivri Emniyeti geçmiş dönem müdürlerinden şu an İstanbul İl Müdür Yardımcısı görevine bulunan Haydar Özdemir'e plaketini Hakan Açıkgöz takdim etti.
Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Ertan Civaş'a teşekkür plaketini derneğin genç yönetim kurulu üyelerinden Büşra Kurt, Atatürk'ün “Ormansız yurt vatan değildir” sözünü hatırlatarak takdim etti.
Dernek üyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Semih Ayeş, programın sunucusu Kamil Bilici'ye teşekkür plaketini sundu.
Tören Atatürk'ün Samsun'a çıkışında kendisini karşılayan heyette yer alan tek kadın Sakine Baturay adına ilk ağacın toprakla buluşturulmasıyla devam etti.


Ersin ERGİN / Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki 'Süper' Kapışma
Sonraki » Renkler Engel Tanımaz

YORUM YAP