CHP sordu, Yılmaz yanıtladı

CHP sordu, Yılmaz yanıtladı

13.01.2020 13:42:12

Ocak Ayı meclisinde CHP'li Doruk Bulut'un “Belediye ile işçi kardeşlerimiz arasında imzalanacak sözleşme konusunda bir takım problemler yaşandığını, anlaşmaya yönelik sizden olumlu adımlar beklediklerini bizimle paylaştılar. İşçi ve memur ikramiye alacaklarının ödenmesinde için yer satarken bu şekilde de bir hassasiyet bekliyoruz” göndermesi üzerine işçi ve işveren sendikaları arasında belediye çalışanlarının yeni dönem maaşlarının belirlenmesi hakkında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz açıklamada bulundu.

YILMAZ, YENİ DÖNEM ÜCRET ARTIŞI GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Başkan Yılmaz süreç hakkında şu şekilde bilgi verdi: “İşçi sendikamızla belediyemizin bağlı bulunduğu işveren sendikası görüşmelerini sürdürüyor. İşçi kardeşlerimizin sendikasının talebi %30 ücret artışı, işveren sendikamızın önerisi de, ülke ve belediyemizin ekonomik koşullarına göre, kamu ve memur sözleşmelerinde yapılan %5+%5.
Gönül ister ki %30'luk zammı karşılayalım. Baktığımızda da bizim sözleşmeli, kadrolu çalışanlarımızın ücretleri Türkiye'nin ortalamasının altında değil. Bir önceki yönetim işçi kardeşlerimize hak ettiği değeri vermiş.
Şöyle de bir şey var; diyelim ki ben %30 zammı kabul ettim. Kadrolu işçilerimizin belediyeden her ay aldıkları 1 Milyon 200 Bin gibi bir ücret var. Yüzde %10 veriyoruz, ekstra %20 verdiğimiz zaman 250 Bin TL gibi ekstra maaş yükü oluşacak; SSK ve diğer artışları saymıyorum.

%30'LUK ZAM NASIL MÜMKÜN?
Bunu yapabilir miyiz? Yapabiliriz. Ama nasıl? 75 ila 100 tane kadrolu olmayan işçi kardeşimizi işten çıkarmamız lazım. Biz kamudaki görüşmeler ve memura yapılan maaş artışını baz aldık.

İŞÇİ SENDİKASINA 5 YIL AİDAT ÖDENMEMİŞ
Şunu da söyleyelim; Belediyemizin işçi sendikasına 5 yıllık aidat borcu var. Ayda 30 Bin TL ödeniyor, 1 Milyon 600 Bin TL gibi bir borcumuz var.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP