CHP Silivri yeryüzü sofrasında buluştu

CHP Silivri yeryüzü sofrasında buluştu

21.06.2017 11:52:01

Silivri CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde “adalet” için gerçekleştirilen yürüyüşe destek olmak amacıyla Maçka Demokrasi Parkında kurulan Yeryüzü Sofrası iftarında hemşerileriyle birlikte oruç açtı.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl ceza alıp tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a 15 Haziran'da yürüyüş başlatmıştı. Adalet Yürüyüşü ile birlikte eş zamanlı olarak İstanbul Maçka Demokrasi Parkı'nda başlatılan Adalet Nöbeti de devam ediyor. Nöbet boyunca söyleşiler, konserler, tiyatro ve film gösterimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca Ramazan boyunca yeryüzü sofraları kurularak iftar yapılacak.

GÖÇENGİL: HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ
Adalet Nöbetini diri tutmaya çalışacaklarını beyan eden Silivri CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, 19 Haziran saat 13.00'da İlçe Başkanlığından hareketle Maçka Demokrasi Parkı'na gideceklerini kamuoyuna yazılı açıklama ile duyurmuştu. Tüm örgütü ve hukuksuz uygulamalara karşı duran vatandaşları yeryüzü sofrasında buluşmaya davet eden Göçengil, mesajında şu ifadelere yer vermişti:
“Adalet dünyanın en soylu kavramıdır. Adalet olmadığı bir devlet bir halk olmaz. Türkiye'de adalet Yok olduğu, asıl suçların yargılanmadığı, haksızlık ve hukuksuzluklarla masum insanların yargılanıp hapsedildiği bu süreçte sadece herkes için adalet istiyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına ve barışa olan inancımızı yaşanan tüm bu hukuksuzluklara rağmen, barıştan, adaletten ve özgürlüklerden yana, asla şiddetin tarafı olmayan, tüm dünyaya duyurarak güçlü bir şekilde gerçek adaletin gerçekleşmesini sağlayacağız. Biz hukukun üstünlüğünü egemen kılacağız. Çünkü Biz güçlüyüz, biz haklıyız, biz kazanacağız.

“YERYÜZÜ İFTARINA TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİDİR”
Bu anlayışımızla 19.06.2017 Pazartesi günü (bugün) Silivri İlçe Başkanlığımızdan hareketle CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne destek olmak için İstanbul Maçka Demokrasi parkındaki Demokrasi nöbetinde yer sofrasında gerçekleştireceğimiz iftara tüm hemşerilerimiz davetlidir.

“ÖZGÜRLÜK İÇİN HAYDİ SİLİVRİ…”
Nöbetinizin ardından İstanbul il Başkanlığında İl Başkanımız ve Yönetim kurulu, Parti Meclis üyelerimiz, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları olarak Genel Başkanımızın Ankara'dan başlattığı yürüyüşe ve güzergah üzerinde gerçekleştirilecek olan CHP grup toplantısına katılım sağlayacağız. Haydi Silivri! Barış için, kardeşlik için, özgürlük için, adalet için, aydınlık ve güzel günler için!”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP