CHP Silivri tam kadro Taksim’e gitti

CHP Silivri tam kadro Taksim’e gitti

27.07.2016 15:45:29

Cumhuriyet ve Demokrasi buluşmasına katılarak FETÖ'nün darbe teşebbüsünü kınayan Başkan Özcan Işıklar ve CHP yönetimi, 10 maddelik Taksim Manifestosunu açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgürlükçü, demokratik, laik cumhuriyet kazanımlarını korunma kararlılığına alandan onay verdi.

CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanında gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Kadın Kolları İlçe Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Hak ve özgürlükleri insanlığın evrensel kazanımları düzeyine taşımaya istekli Silivrili yurttaşlar da Öğretmenevi önünden kaldırılan araçlarla Taksim Meydanına taşındı.

24 TEMMUZ 2016 TAKSİM MANİFESTOSU
Mitingde özgürlükçü demokrasi vurgusu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 10 maddelik Taksim Manifestosu aynen şu şekilde:
1. 15 Temmuz darbe girişimi parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır. TBMM bombalanmış ancak bombalar altındaki parlamento darbeyi püskürtmüştür. Bu girişimin sorumlularını kınıyor ve lanetliyoruz.
2. Bütün siyasal partiler darbe girişimine karşı çıkmış, demokrasi konusunda Türkiye'de tartışmasız ortak payda oluşmuştur.
3. Her türlü darbeye karşı çıkmak için tüm demokratların, demokrasiden yana olanların bu ülkeye namus borcudur. Hep birlikte ve her zaman; ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi demeliyiz.
4. Darbe girişimi, halkın direnme hakkını kullanmasıyla ayrı bir anlam kazanmıştır.
5. Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.
6. Bu darbe girişimi Anayasa'da; yasama, yürütme ve yargı olarak yer alan güçler ayrılığı ilkesinin, demokrasideki denetleme işlevinin güvencesi olduğunu ortaya koymuştur.
7. Balyoz, Ergenekon gibi davalarda mağdur edilen insanların itibarlarının iadesi, bütün siyasal partilerin gündeminde olmak zorundadır.
8. Darbe girişimi, devlet yönetiminin liyakata dayanması gerektiğini ortaya koymuştur. Devletin yapılanmasında, bilgi, birikim ve deneyim gibi ilkeler esas alınmalıdır. Devleti ele geçirme anlayışını tarihe gömmeliyiz.
9. İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, bu ülkenin güzel insanları, bu ülkenin meydanlarında özgürce gezebilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi, üçüncü sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Bu ülkenin insanları özgürlükçü demokrasiye layıktır. Türkiye darbe hukukundan arınmalıdır.
10. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez. Girişimde bulunanlar, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır. İşkence, kötü muamele ve tehdit, devleti darbecilerle aynı duruma düşürür. Buna izin verilmemelidir.
Taksim Manifestosu, Taksim Meydanını dolduran halk tarafından kabul edildi.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP