Chp Muhtarlarla Buluştu

Chp Muhtarlarla Buluştu

24.05.2011 10:33:58
CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çevi ve Milletvekili Adayı Mevlüt Aslanoğlu, İstanbullu köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Silivrili muhtarlar ile birlikte, ilçe yöneticileri de yer aldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İstanbul’un tüm köy ve mahalle muhtarlarını bir araya getiren toplantıda, CHP’nin en üst düzey yönetimi, doğrudan halka indi. Beşiktaş’ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Silivrili muhtarlarla birlikte, ilçe yöneticileri de katıldı. CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın uğurladığı Silivrili muhtarlar, CHP’nin Genel Başkan Yardımcıları tarafından birinci ağızdan bilgilendirildi.

ORAN : MUHTARLARIN SORUMLULUĞU VAR AMA YETKİSİ YOK
Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Umut Oran, Türkiye’nin giderek büyüdüğünü ve yüzölçümü olarak da dünyada stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Türkiye ile birlikte İstanbul’un da nüfusu artıyor, 14 Milyon nüfusla İstanbul neredeyse bir ülke büyüklüğünde, hatta bazı ülkelerden çok daha büyük. Bu kentte yerel yönetimler var, merkezi yönetimin unsurları var ama çok önemli başka bir yönetim birimi daha var, muhtarlarımız… Türkiye’de 53 Bin muhtarımız var, 36 Bini köy muhtarı, 17 Bini mahalle muhtarı… Sadece İstanbul’da 852 tane muhtarımız var. Orantılı olarak bakarsak, bu kadar nüfusa, Türkiye’deki sayıya göre muhtar sayımız az. Üstelik muhtarların yasal sorumlulukları var ama yetkileri yok, böyle de çarpık bir durumla karşı karşıyayız. Muhtarlarımız var ama onları arayıp sormazlar, dertlerine derman olmazlar… Siyasiler bugüne kadar muhtarlarımızın sorunlarını çözmedi.

 
Haberin devamı 24 Mayıs 2011 tarihinde Hürhaber Gazetesi'nde
  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Ak Parti Pazar Günü De Boş Durmadı

YORUM YAP