CHP, Kale Park düzenlemesini sordu

CHP, Kale Park düzenlemesini sordu

2.03.2020 15:34:26

Muhalefet, Mart meclisinde Kale Park'taki düzenleme çalışmalarını sordu Başkan Volkan Yılmaz yanıtladı.

Silivri Belediyesi CHP Grubu'nun Mart Meclis oturumunda gündeme getirdiği konulardan biri de Kale Park'ta başlatılan düzenleme çalışmasına ilişkindi.

CHP ÇALIŞMALARIN KAPSAMINI VE İŞLETMECİLİK DURUMUNU SORDU

Bakanlık makamına yanıtlanması istemiyle havale edilen önerge aynen şu şekilde ifade edildi:

“Silivri'mizin tarihi ve kültürel mekanlarından Kale Park, üzerinde birçok tarihi eser olmasından dolayı açık müze kapsamında değerlendirildiği, bunun yanı sıra sosyal tesis ve park amaçlı kullanım içinde olduğu bilinmektedir. Belediyemiz tarafından bir süreden beridir tadilatlar yapıldığı görülmektedir. Yapılan çalışmanın kapsamı ve daha sonra işletmeciliği hakkında bilgi verilmesi hususundaki önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz.”

“DÜZENLEMELERİ TAMAMLAYIP, KALE PARK'I SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK SOSYAL AMAÇLI İŞLETECEĞİZ”

“Silivri'nin en değerli, tarihi, yaşatılması gereken yerlerden biri. Tarih kitaplarında Orhan Gazi'nin Bizans Presesi ile nişanının yapıldığı yer olarak geçiyor, aynı zamanda tarihi sit alanı. Endişenizi anlıyorum ama en son biz tadilatı başlatmadan önce Kale Park'ı gezen, bir bardak çay içen var mı aranızda? Yani Kale Park'ın ne kadar kötü bir durumda olduğunu, işletmecisinin yıllarca kiralarını ödemediğinden haberiniz var mı? Haberdar olmadığınızı sanmak istemiyorum. Çünkü meclis üyelerinin bundan haberdar olması gerekiyor. İhtiyaç duyulan düzenlemeyi yapıp hiçbir işletmeciye kiraya vermeden, Kale Park'ı Silivri Belediyesi olarak sosyal amaçlı, insanların çayı 1 TL, kahveyi 3 TL'ye içebileceği, ailelerin rahat rahat gelip, huzurla oturabileceği bir alan olarak Silivri'ye kazandıracağız. Burayı akşamları güvenlik görevlisi olmadığından çocuklar ve hanımların gidemediği bir mekan halinden çıkartıp 7/24 koruma ve takibin yapıldığı bir alana dönüştüreceğiz. Şimdiden Silivri halkına hayırlı olsun.

YORUM YAP