CHP’den Anafartalar çıkarması

CHP’den Anafartalar çıkarması

12.08.2016 09:51:43

CHP Silivri İlçe Örgütü, Çanakkale Savaşlarının son süngü savaşı olan ve Mustafa Kemal'i kazandığı başarıyla tarih sahnesine çıkaran Anafartalar Zaferi'ni kutlamak üzere Çanakkale'ye gitti. 

CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, yönetim kurulu üyeleri ve beraberindeki parti neferleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşen Anafartalar Zaferi'nin 101'nci yıldönümü anma programına katıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, örgüt mensuplarını tarih yazılan topraklara uğurladı.
10 Ağustos'ta Çanakkale Ecebat Büyük Anafartalar Köyünde düzenlenen etkinlikte Atatürk'ün komutasında kazanılan Çanakkale Savaşı'nın en zorlu kara çarpışmasının önemi anlatıldı, şanlı tarihimizin altın sayfalarından birini oluşturan Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gaziler şükran ve minnet duygularıyla anıldı.

KILIÇDAROĞLU: BU SAVAŞ TOPLUMUN EGEMEN GÜÇLERE DİRENMESİ SAVAŞIDIR
Vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında Anafartalar Zaferi'nin önemine değinen Kılıçdaroğlu, “101 yıl önce burada savaşlar vardı. Dünyanın en güçlü ordularına karşı savaş veriliyordu. Osmanlı'ya ‘hasta adam' adı takılmıştı. Eğer Çanakkale Savaşını kazansalardı, imparatorluğun başkenti işgal edilecekti. Bu savaş, sadece bizim tarihimizi değil, dünya tarihini etkileyen bir savaştır.
Bu savaş bir ölüm kalım savaşının ötesinde bir toplumun özgürlük, gelecek için egemen güçlere direnmesi savaşıdır. O nedenle bu savaş hepimizin kutsal savaşıdır" diye konuştu.

"MUSTAFA KEMAL'İ UNUTMAYIN, ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN…"
“Mustafa Kemal'den birileri hoşlanmayabilir ama şunu hiç kimsenin unutmaması lazım; eğer bu ülkenin minarelerinde beş vakit ezan okunuyorsa, eğer bu ülkenin insanları eşit yurttaş olarak bu ülkenin sokaklarında rahat gezebiliyorsa, eğer bu ülkede biz kadın-erkek eşitliğini sağlayabiliyorsak, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırıyorsak bunların harcında Mustafa Kemal'in alın teri vardır!” diyen CHP Lideri, egemenliğin kolay kazanılmadığını, bizlere bu cennet vatanı canları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşımamız gerektiğini şöyle vurguladı:
“Olayları gerçek tarihiyle çocuklarımıza anlatamazsak emin olun kendi ülkemize ihanet etmiş oluruz. Biz onların mirasçıları olarak daha güzel bir Türkiye'yi çağdaş uygarlığın ötesine taşımak zorundayız. Bu görevi yerine getirmek her birimizin namus borcudur. Mustafa Kemal'i unutmayın, kefensiz şehitlerimizi unutmayın, unutturmayın."
Haber MERKEZİ

YORUM YAP