CHP 30 Ağustos’ta Anıtkabir’e yürüdü

CHP 30 Ağustos’ta Anıtkabir’e yürüdü

3.09.2016 10:10:50

Silivrili CHP'liler, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kızılay Meydanından Anıtkabir'e düzenlenen Büyük Yürüyüş ile Ata'nın huzuruna çıktı.

CHP'liler, Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 94. yıldönümünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de büyük bir gurur ve coşkuyla kutladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri'den Başkent'e otobüslerle taşınan Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partilileri birlikte uğurladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı yürüyüş Kızılay'dan başlayarak Anıtkabir'de Ata'nın huzurunda son buldu.

KILIÇDAROĞLU: NE DİKTA, NE DARBE YAŞASIN TAM DEMOKRASİ!
Tandoğan Meydanı'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal'in askeri olarak tam bağımsızlık, bağımsız yargı, herkesin yüzünün güldüğü bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyeti tam demokrasi ile taçlandırmak bizim namus görevimizdir. Ve bunu yapacağız. Ne dikta, ne darbe yaşasın tam demokrasi diyeceğiz. Mustafa Kemal'in deyimi ile egemenlik kayıtsız şartız milletindir. Cumhuriyet kanla, gözyaşı ile kuruldu. Cumhuriyeti beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Birilerinin heveslerine asla ve asla Türkiye'yi mahkûm ettirmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız.

"SONUNA KADAR DEVRİMCİ RUHU YAŞATACAĞIZ"
Buradan hep birlikte Anıtkabir'e Atatürk'ün huzuruna gideceğiz. Büyük önderimiz, cumhuriyetin kurucusu, dünyanın önünde saygıyla eğildiği Gazi Mustafa Kemal'in huzuruna gideceğiz. Ve onun huzurunda söz vereceğiz, “Senin devrimlerinin ve ilkelerinin bekçisi olacağız. Bundan hiçbir koşulda ödün vermeyeceğiz” diye. Mustafa Kemal'in en temel özelliklerinden biri de devrimci olmasıdır. O nedenle, “İdare-i maslahatçılar devrimci olamazlar” der. Hiçbirimiz idare-i maslahatçı olmayacağız; sonuna kadar, sapına kadar devrimci ruhu yaşatacağız!" dedi.

ATATÜRK DEVRİMLERİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU OLMAYA SÖZ VERDİLER
CHP Lideri konuşmasını, "Ey Gazi Mustafa Kemal, rahat uyu senin devrimlerinin bekçisi milyonlar var ve milyonlar olarak yolumuza, çağdaş uygarlığı aşmak için devam edeceğiz" sözleriyle tamamladı. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini haykırırcasına tekrarlan partililer, Atatürk İlkelerinin tümünü gerçekleştirmeye, korumaya ve yaşatmaya kesin kararlı olduklarını bildirdi.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP