Çevre Derneği, santral mücadelesi cephesini genişletiyor

Çevre Derneği, santral mücadelesi cephesini genişletiyor

30.12.2016 10:10:30

Silivri Çevre Derneği "Silivri'ye kömürlü termik santral yaptırmayacağız" motosu altında düzenlediği toplantılara devam ediyor.

Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan imzalı açıklamada Silivri'nin gündeminde olan termik santral tehdidi konusunda son yapılan değerlendirme hakkında kamuoyuna şu şekilde bilgi aktarıldı: “Silivri Demokrasi Platformu ile Silivri'ye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral hakkındaki toplantımız Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Silivri Demokrasi Platformundan Süheyl Kırkıcı, Baki Çifçi, Mübeccel Çeşmecioğlu, Hasan Katrancı, Mustafa Yazıcı, Muhsin Bostancı, İsmail Asil, Caner Erdoğan, Şadi Özdemir, Lütfü Durali ve Silivri Çevre Derneği Yönetim Kurulundan Ali Korsan, Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Adem Akıncıoğlu ile gazeteci olarak Cem Güner katıldılar.

“BÖLGEMİZDE KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRAL İSTEMEDİĞİMİZ KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK”

Genel olarak termik santralın zararları ve bölgemizde yaratacağı sorunlar ve tahribatlar üzerine görüştük. Bölgemizde bir kömürlü termik santral istemediğimiz konusunda fikir birliğine vardık.

Bu toplantıları sürdürmeyi ve Silivri'de bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri, köy ve mahalle muhtarlarımızla beraber daha da genişletmeyi, ardından bunu "Silivri'de Kömürlü Termik Santral İstemiyoruz" platformuna dönüştürmeyi konuştuk. Bundan sonra santralın yapılacağı yerdeki köylüleri ve Silivrilileri santral hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ortak bir yürek ve ortak bir bilinçle santrala karşı birlikte mücadele edeceğiz.

Ayrıca ülkemizin çeşitli köşelerinde yapılmaya çalışılan diğer termik santrallere karşı mücadele eden gruplarla iletişime geçerek, kömürlü termik santrallara karşı yürütülen mücadeleyi ortak bir mücadele haline getirme dileğimizi belirttik.

Mücadelemizi tüm Trakya'ya yaymaya ve ne Trakya'da ne de ülkemizin hiçbir yerinde Termik Santral kalmayıncaya kadar sürdürmeye karar verdik.

Silivri'ye Kömürlü Termik Santral Yaptırmayacağız.

Yüzde yüz yenilenebilir enerji istiyoruz."

YORUM YAP