Celalettin Yazıcı: Silivri Geçiş Projesi devam edecek

Celalettin Yazıcı: Silivri Geçiş Projesi devam edecek

3.06.2024 14:54:38

“Silivri Geçiş Projesi hakkında sizleri bilgilendirmek isterim” diyen AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, “Silivri AK Parti İlçe Başkanı ve meclis üyeleri olarak projeyi takip ediyoruz. Konuya hassasiyetle yaklaştığı için İlçe Başkanımız Ekrem Pamuk'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Proje devam edecek. 41 Km uzunluğunda, Kınalı-Büyükçekmece arasında olan bir yapı. Finansman olarak yüzde 60-70'i Silivri civarında harcanıyor. Üst geçit ve daha sonra otogar projesi var. Ondan sonra Doğu tarafı yapılacak. 2023 rakamlarına göre projenin toplam maliyeti 3.7 Milyar lira. Hepimiz parti kaygısı gözetmeksizin projeyi takip edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Silivri Belediye Meclisi 2024 Yılı Haziran Ayı Toplantısı I. Birleşiminde AK Parti Grubu adına söz alan Başkan Vekili Celalettin Yazıcı, konuşmasına ölüm yıl dönümleri dolayısıyla edebiyat ustalarımız Ahmet Arif, Nazım Hizmet ve Orhan Kemal'i anarak başladı.

“EN GÜZEL İYİLİK KAN VERMEK”
14 Haziran Dünya Kan Verme Günü dolayısıyla vatandaşlara kan vermeye davette bulundu ve konuya ilişkin şunları söyledi: “İnsanın kendini en iyi hissetmesinin yolu birine iyilik yapmakmış. En güzel iyilik de kan vermek. Sağlık problemi yoksa bu duyguyu herkesin yaşamasını canı gönülden diliyorum.
Babalar Günü'nü tebrik ediyoruz.
“GELECEĞİMİZİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖLLEŞME VE KURAKLIK”
17 Haziran Çölleşme ve Kurakla Mücadele Günü. Aslında bunu yıldan yıla kutlamak değil de belki Belediyemiz bununla ilgili proje belirler. Sivil Toplum Örgütleri ve okullarla projelerini gerçekleştirir. Bir yıl sonra bu projelerin çıktılarını konuşabiliriz. Geleceğimizin en büyük sorunu çölleşme ve kuraklık. Gelecekte ülkelerin bağımsızlığı kendi kendilerine gıdalarını üretmek olmasıyla da değerlendirilecek.
TEŞEKKÜR
Sahilde kedi ve köpekler için kurulan mama istasyonları bozuktu. Vatandaşlarımızın talebi üzerine gündeme getirmiştik. Onlar yapılmış. Bizi aradılar ve teşekkür ettiler. Ben de bu teşekkürü Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçenlere iletmek istiyorum.
“HAYATIN TEK GERÇEĞİ SINAV DEĞİL”
Liselere Giriş Sınavı ve Yükseköğretim Kurumu Sınavı, hayatımızın gerçeği. Geleceğin Türkiye'sinde sınav kaygısı olmayan bir eğitim-hayatı diliyoruz. Bu teknik olarak mümkün değil. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hayatın tek gerçeği sınav değil.
KENT KONSEYİ YENİ YÖNETİMİNE TEBRİK
Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Nursel Erel ve yönetimini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Aslında Kent Konseyi eskiden Yerel Gündem 21 idi. Demokrasinin çok önemli ölçeği olan Kent Konseyi o kadar önemli ki iktidarla beraber kentin akil insanları ile proje geliştiriliyor olunması, yönetişim algısının olduğu, herkesin yönetimde katkıda bulunduğu bir şekille kentimize daha da değer katabiliriz.
Kent Konseyi bildiğim kadarıyla Dünya Bankası'ndan da hibeler, katkılar veriliyor. Umarım değerli katkılarınızla bizi de aydınlatır, Silivri'mize de faydalı olursunuz. Üzerimize ne görev düşüyorsa, emrinizdeyiz.”
“SİLİVRİ, EN BÜYÜK PAYI ALDI”
“Geçtiğimiz ayda İlçe Tarım Müdürlüğünün katkılarıyla Silivri'mizde bir milyon fide dağıtıldı” diyen Yazıcı, hükümetin tarım desteklerine dikkat çekerek “İstanbul genelinde toplam 2 milyon 700 bin fide dağıtıldı. Böylece en büyük payı Silivri almış oldu. Son yıllarda AK Parti, İBB de ona eklendi, onlara da teşekkür ediyorum. Mazot, tohum ve fide desteği veriliyor. Bu fidelerin en önemli özelliği; dışarıdan satın alınmaması, Silivri'de yetiştiriliyor olması ve ilçemiz üreticilerine dağıtılıyor olması. Gönlümüz ister ki bunun sürdürülebilir finansmanıyla ticari bir argüman olarak rekabet şansının olduğu tarım politikaları ve tarım anlayışını da umarım inşa edebiliriz.
Sayalar'da 223 bin adet biber fidesi dağıtıldı. Yine atalık tohumlar geçen sene Tarım Müdürlüğümüz tarafından köylüden alındı. Şimdi tekrardan 223 bin fide yetiştirilerek dağıtıldı. Geçen sene 140 bin civarıydı. Kapasite arttırıldı. Belediye Başkanımız da oradaydı. Köylüler bundan dolayı çok mutlu olduğunu, projeye çok rağbet ettiğini görmüş olduk. Umarım Silivri'miz için hayırlısı olur” bilgisini paylaştı.
“SİLİVRİ GEÇİŞ PROJESİ'Nİ TAKİP EDİYORUZ”
“Silivri Geçiş Projesi hakkında sizleri bilgilendirmek isterim” diyen Yazıcı, AK Parti olarak konuyla ilgili takiplerini şöyle ayrıntılandırdı: “Projenin akıbeti hakkında kamuoyunda endişeler doğdu, bize de yansıdı. Güçlü kurumlarımız ve geleneklerimiz var. “Hemen bu projeyi durduralım” diyen bir devlet anlayışı ve hakkı yok. Tabi ki biz de Silivri AK Parti İlçe Başkanı ve meclis üyeleri olarak projeyi takip ediyoruz. Konuya hassasiyetle yaklaştığı için İlçe Başkanımız Ekrem Pamuk'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Silivri'deki şeflik ve İstanbul Bölge Müdürü ile görüştük. Proje devam edecek. 41 Km uzunluğunda, Kınalı-Büyükçekmece arasında olan bir yapı. Finansman olarak yüzde 60-70'i Silivri civarında harcanıyor. Üst geçit ve daha sonra otogar projesi var. Ondan sonra Doğu tarafı yapılacak. Üst geçit projesinin maliyeti bir milyar 923 milyon lira civarındaydı. 2023 rakamlarına göre projenin toplam maliyeti 3.7 milyar lira. 1.5 Km'lik sanat yapıları sağ ve sol olarak devam edecek. Yan yollar devam edecek. Ondan sonra otogar tarafı yapılacak. Daha sonra Batı tarafı ve sıcak asfalt çalışmalarıyla devam edecek. Hepimiz parti kaygısı gözetmeksizin projeyi takip edeceğiz. Önümüzdeki günlerde veya aylarda bu proje ve başka projelerle ilgili Ankara'ya gitmek durumumuz olacak.
“İBB'NİN AÇIKLAMASI TALİHSİZ OLDU”
Bu arada İBB'nin talihsiz bir açıklaması oldu. Ne söylenmek istendiğini de anlamadık. Bu proje başlamadan önce hiç kimse pek bir ihtimal vermemişti. Silivri için çok değerli ve en büyük proje. Hepimizin sahip çıkması önemli.”
“KAÇAK YAPILARIN ARTTIĞNI GÖZLEMLİYORUZ”
“Kaçak yapılar konusu var” diyen AK Parti Grup Sözcüsü, “Her zaman gündemimizde ama seçim ve yeni yönetimden dolayı doğan boşluktan dolayı biraz daha arttığını gözlemliyoruz. Kaçak yapıları yıkarak önleneceği fikrinde değilim. 13 bin civarında yıkımı bekleyen bina var. Yıktıkça çoğalıyor. Yıkarak olmaz. Toplumsal bilinç gerekli. Muhtarların, toplumun sahip çıkması ve mahalle baskısı oluşturmamız gerekiyor. Meclisten hamasi söylemler yeterli değil. Ben bile kendimi yetersiz hissediyorum. Daha fazla çaba gösterebiliriz. Çıkardığınız kanunlar toplum tarafından sahiplenmezse, ahlaka, töreye uygun olmazsa sadece kağıda yazılan bir metin olarak kalır” dedi.
“YOLUMUZ VE YÖNTEMİMİZ BELLİ OLMALI”
Geçen dönemin dikkat çeken Kadınlar Plajı uygulamasının ses getiren yeni yönetim tarafından iptaline de değinen AK Parti Grup Sözcüsü bununla ilgili şu yorumu yaptı: “ ‘Niye yıkıldı?' tarafından asla bakmıyoruz. Bir önceki mecliste Silivri'nin mastır planlarının, pusulasının olmadığını, kimliğinin netleşmediği konusunda bir sunumla görüşlerimi ifade etmiştim. Tam da yerine geldi. Söylemek istediklerimizden bir tanesi de buydu. Bu konuyla ilgili çalışıyoruz, sadece ortaya fikir atmıyoruz. Bunu ete kemiğe büründürüp sizin önünüze bir çalışma olarak sunacağız. CHP'de çok kıymetli isimler var. Kendileri de hazırlasınlar. Sizlerin de katkısıyla belki Silivri'nin mastır planlarını çıkarırız. Nereye gideceğimiz, yolumuz ve yöntemimiz belli olmalı.
Plaj meselesi gündemde olacak. Şezlong meselesi var. Duruman'dan Gümüşyaka'ya kadar plaj derinliği fazla olan kumsallarımız var. Bir de derinliği dar olanlar var. Derinliği fazla olan plajlarda dikeyine bölümler oluşturarak hem şemsiye ve şezlong hakkını kullanmak isteyen vatandaşlarımız, hem diğer vatandaşlarımız için de bir sınır çizmiş oluruz. Aksi halde kaos olur. Mesela Selimpaşa'nın çay bahçesi tarafı da çok büyük bir kaos. Kanunları uygulamalıyız ama orada büfe statüsüyle alkol satılıyor. Bahsettiğimiz mastır planında alkol satılacak yerlerle ilgili de bölgeler oluşturulmalı. Bazı bölgelerde çay bahçelerinde insanların hassasiyetleri korunmalı. Onlar çok legal değil. Büfe ruhsatı var. Hem kumsalları, hem park ve yolları almışlar.
Hepinize saygılarımı sunarak huzurlarınızdan ayrılıyorum.”

 Sevginar SALİ

  1. Özcan Ertürk Özcan Ertürk

    Sayın yazıcı bir önceki dönem imar komisyon başkanıydınız.Silivri ilçesi Selimpaşa,kavaklı Ortaköy 1/5000 lik Nazım imar planları revizyon planları kapsamında, insanların mülklerine tırpan vurdunuz.konut alanlarının yanına yeni sanayi alanları aştınız.Bu 1/5000 planlarla ilgilide yeni belediye başkanının her hangi bir açıklaması yok.Vatandaş olarak diyorumki, Vatandaşı madur etmekten vaz geçin.İBB nezdinde girişimde bulunun.Bu mantığı olmayan, yasaya uygun olmayan bu garabet revizyon planlarını geri çekin.3500 vatandaşı madur etmekten vazgeçin.

  2. Salih Salih

    Yat limanı ve balıkçı barınaklarının modern bir yapıya kavuşturulması projesi çok önemli Silivri halkı olarak Öncelikle takip edeceğimiz konu budur Çünkü turizmi ve kalkınmayı en çok etkileyecek proje de budur

YORUM YAP