Çatalca’da gol sıkıntısı puan kaybettiriyor 0-1

Çatalca’da gol sıkıntısı puan kaybettiriyor 0-1

13.11.2017 10:14:11

TFF 3.Lig 1.Grupta son haftalarda düşüşe geçen Çatalcaspor kendi sahasına ve dolu tribünler önünde oynanan maçta Halide Edip Adıvar'a 1-0 mağlup olarak kötü gidişine dur diyemedi.

Çatalca Stadı'nda oynanan maç başından sonuna kadar tam bir taktik savaşına sahne olurken ev sahibi ekip baskılı oynadığı dakikalarda golü kalesinde görerek 90 dakika sonunda sahadan yine puansız ayrılmak zorunda kaldı. Halide Edip Adıvar önünde son haftaların en istekli ve arzulu futbolunu ortaya koyan Sarı Kırmızılar ikinci bölgeyi iyi kontrol etmesine rağmen üçüncü bölgede etkili olamayınca 90 dakikalık mücadelesinin karşılığını alamadı. Halide Edip Adıvar 90 dakika boyunca topu rakibine bırakarak kontrataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Maça iki takım da kontrollü başladı. İlk dakikalarda birbirini tartan iki takım savunma güveliğini ön planda tutarak oynadı. Çatalcaspor dakikalar ilerledikçe gol için arzulu bir oyun ortaya koymasına rağmen üçüncü bölgede çoğalmakta, organize olmakta zorlandı. Savunmada iyi kapanan Halide Edip Adıvar kontrataklarla Çatalcaspor'a zor anlar yaşattı. 38. dakikada Çatalcaspor aynı dakika içinde kalesinde arka arkaya iki tane önemli tehlike atlatırken tribünler de derin bir oh çekti. 45. dakikada ev sahibi ekip kalesinde önemli bir tehlike daha atlattı. Halide Edip Adıvar ceza alanı içinde önemli bir fırsatı daha gole çeviremedi. İlk yarıda iki takımdan da gol sesi gelmedi. İkinci yarıda üçüncü bölgede daha çok çoğalan, ancak atakları sonuçlandıramayan bir Çatalcaspor izledik. Savunmada sağlam duran, birinci ve ikinci bölgeler arasındaki mesafeleri doğru kuran Halide Edip Adıvar ilk yarıya oranla oyunu daha çok geride kabul etti. Bunda Çatalcaspor'un istekli, arzulu ve agresif oyunu etkili oldu. Halide Edip Adıvar uzun süre sahasından çıkamazken Çatalcaspor da özellikle Arda'nın kullandığı kanattan çok etkili geldi. 66. Dakikada ikinci yarıdaki ilk etkili şutundan sonuç alamayan Sarı Kırmızılılar baskısını daha da arttırarak öne geçmek için son derece iştahlı bir oyun ortaya koydu. Çatalcaspor oyunu domine ettiği bölümde golü ararken 74. dakikada Emre Tekin Pınar'ın golüne engel olamayınca 1-0 yenik duruma düştü. Golden sonra Arda Yılmaztürkü'ün kanadından yine etkili gelen ev sahibi ekip topu ceza alanına kadar iyi getirmesine rağmen final paslarında bir türlü başarılı olmadı. Çatalcaspor yoğun taraftar desteğini arkasına alarak uzatmaların son bölümüne kadar baskılı bir oyun ortaya koymasına rağmen beraberlik golünü bulamadı. Maçın son bölümünde oyunu tamamen kendi sahasında kabul eden konuk takım son derece etkili bir alan savunması uygulayarak Çatalcaspor forvet hattını özellikle merkezde iyi kontrol ederek tehdit olabilecek bölgelerde rakibinden önce çoğaldı. Ev sahibi ekip son düdüğe kadar beraberlik golünü bulamayınca haftayı puansız kapatmak zorunda kaldı.

ARDA MAÇTAN SONRA AĞLADI

Halide Edip Adıvar önünde Çatalcaspor'un sahada en çalışkan ve istekli oyuncusu olarak göze batan Arda Yılmaztürk son düdükle birlikte adeta yıkıldı. Genç oyuncu maçın son düdüğünün ardından gözyaşlarına engel olamazken tribünler de uzun süre ‘ Arda' diye tezahürat yaparak genç oyuncuyu alkışladı. Çatalcaspor'da Arda Yılmaztürk'ün yansıra bu maçta orta saha merkezde görev yapan Ufuk da Arda ile birlikte görevini yapan oyuncuların başında geldi. Çatalcaspor mağlup olmasına rağmen son haftalardaki silik görüntüsünün aksine bu maçta kompakt bir görüntü ortaya koydu. Sarı Kırmızılılar maç boyunca hücumda ve savunmada dengeli bir oyun ortaya koyarken takımın en büyük gol silahı Sedat Debreli'nin hem toplu hem de topsuz oyunda son derece isteksiz olması teknik direktör Kadir Akbulut'un da bütün oyun planlarını bozdu. Çatalcaspor'un maçta aksayan bir diğer noktası da sağ kanat oldu. Sol kanatta Arda ile son derece etkili olan Sarı Kırmızılılar ters kanatta ise aynı üretkenliği gösteremedi. Halide Edip Adıvar da ikinci yarıda Arda'ya özel önlem alınca ters kanatta daha çok topla buluşup olgun ataklar geliştiren ev sahibi ekip final paslarında sürekli yanlış tercihler kullanınca da mücadelesinin karşılığını puan olarak alamadan 90 dakikayı tamamlamış oldu.

YORUM YAP