Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı kutlandı, şehitlerimiz anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı kutlandı, şehitlerimiz anıldı

21.03.2023 11:51:03

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Çelenk Töreninde konuşma yapan Jandarma Teğmen Bestami Morca, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda engelleri aşabileceğinin en güzel örneği” ifadelerine yer verdi.1_41

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü 108. yıl dönümü programı, 18 Mart 2023 Cumartesi günü Çelenk Töreniyle başladı.
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 1.Ordu komutanlığınca görevlendirilen personel Albay İzzet Tepekaya, Başsavcı vekili Esra Uzunoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Beyhan Bolak Hisarlıgil, siyasi parti ilçe başkanları, protokolün diğer üyeleri törene katılanlar arasındaydı.6_558_99_7
Silivri İlçe Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi adına çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu.
Cumhuriyetimizim kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, on bir ilimizde yaşanan deprem felaketinde yitirdiğimiz vatandaşlarımızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.10_7
MORCA: ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRK'ÜN ULUSAL SAVAŞ TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILDI
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Teğmen Bestami Morca tarafından yapıldı. Morca, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Bugün Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü kutlamakla ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin onur ve gururunu yaşamaktayız.
“ÇANAKKALE ZAFERİ, VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ VE MİLLETİN BAĞIMSIZLIĞI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA ENGELLERİN AŞILABİLİNECEĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşman kuvvetleri bu kez topraklarımıza karadan girmeyi denediler. İngiliz, Fransız, Avusturalya, Yeni Zellanda, Anzak ve diğer askeri güçlerle 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başlamışlardı. Cephanesi biten askerlerine karşı 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Atatürk, “Süngü tak” emrini vererek yıllarca Türk milletinin hafızasından silinmeyecek olan “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka komutanlar ve kuvvetler geçebilir.” sözlerini söylemişti. Savaşın sonunda yenilmez sandıkları güçlü orduları ağır bir yenilgiyle karşı karşıya kaldı çünkü silah, cephane, askerimiz yeterli olmasa da yahya çavuşları kahramanca savaştığı yerdi Çanakkale. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletin engelleri aşabileceğinin en güzel örneği.12_2
“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Bezlere en büyük zaferin gururunu armağan eden başta Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, aziz Türk milletini ve vatanları uğuruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun.”
İlçe Çelenk töreninin ardından siyasi partiler ve dernekler de çelenklerini Atatürk Anıtı'na sunarak saygı duruşunda bulundu.
Renginar SALİ11_512_2

YORUM YAP