Çalışkan: Salgın arttı, işler durma noktasına geldi

Çalışkan: Salgın arttı, işler durma noktasına geldi

25.11.2020 09:15:21

Salgın sürecinin yeniden ve daha ağır bir şekilde gündemimize oturması hayatın her yerindeki yavaşlamayı esnafların işlerine de yansıttı.

Salgın vakalarının hızla çoğaldığı günlerde Sanayi Esnafı'nın durumunu görüştüğümüz Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi.

ÇALIŞKAN: VATANDAŞ TAMİRATLARI ÖTELİYOR, ESNAF İŞ SIKINTISI ÇEKİYOR
Çalışkan, “İnsanlar salgın nedeniyle evlerine usta sokmaktan imtina ediyor çok acil bir durum olmadığı sürece. Sanayide çok fazla salgın vakamız olmamakla birlikte işler pek iç açıcı durumda değil tabi ki. Esnaflarımız tedbirlerini alarak hizmet vermeyi, çalışmalarını sürdürüyor. Umarız ki en kısa sürede sağlıklı günlere ve normal çalışma rutinimize dönebiliriz” dedi.

BAKKALLARIN AÇILIŞ SAATİ SANCISI
Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, ayrıca esnaflar arasında sıkıntı yaratan bir başka konuya da dikkat çekti. Alkol satışı yapan bakkal ve küçük marketlerin saat 10.00'da açılıyor olmasının yarattığı sıkıntıyı esnafların “Siz bizim temsilcimizsiniz bu konuyu yetkililere iletin” diyerek kendilerine aktardığını belirtti. Sabah işe giderken gazetesini, kahvaltı için ekmek alacak müşterilerinin mağduriyetini paylaşan Çalışkan, yasağın yerindeliğine katılmadığını da paylaştı.

BAKKALARIN,HİPERMARKETLERİN AÇILIŞ SAATİNE ÇEKİLMESİ TAMAMEN SALGIN ÖNLEMİ Mİ?
Bakkalların hipermarketler ile aynı saate çekilen açılışının salgın önleminden ziyade başka amaca hizmet ettiği ile ilgili esnaf şikayetleri de mevcut.

Sevginar SALİ

YORUM YAP