Çalışkan, güven tazeledi

Çalışkan, güven tazeledi

25.05.2016 15:24:26

Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifinin mevcut Başkanı Ercan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, 2 yıllık görev sürelerinin tamamlanmasının ardından yapılan kongreye rakipsiz olarak katıldı. Çalışkan, açık oylama sonucunda bu defa 4 yıllığına başkan seçildi. İdari ve Yönetim Binasında yapılan Genel Kurula; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Hasan Solak, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Doruk Bulut, Zafer Bıyıklı ve Devrim Uzun, Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lütfü Vardar, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Güreş Ağası Çetin Ceylan, Alibeyspor Başkanı Ali Tonta, Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş ile Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçı, Sanayi Sitesi Kooperatifi Üyeleri, esnaflar ve davetliler katıldı.

2015 YILI GENEL KURUL TOPLANTISI GÜNDEMİ
Olağan Genel Kurul Toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başladı. Divan Kurul Başkan ve üyelerinin seçimi ile toplantı tutanaklarına imzalama yetkisinin verilmesi oylanarak karara bağlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 2015 yılı yönetim ve denetim kurulu ile bilanço ve gelir-gider raporları okunarak görüşüldü. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin 2015 yılı faaliyetlerinden dolayı ibraları ayrı ayrı oylanarak karara bağlandı.
Sanayi Sitesinde tır ve kamyonların park edilmesinin önlenmesi ve araç yükleme rampasından aidat alınması hususları karara bağlandı. 2016 yılı tahmini bütçesi ile ortakların ödeyecekleri aidatların belirlenmesi ve yönetim kuruluna harcama yapma yetkisi oylamalarıyla gündem tamamlandı.

SEÇİM AÇIK OYLAMA USULÜ İLE GERÇEKLEŞTİ
Tek liste olarak yapılan seçimin açık oylama usulü ile yapılması konusunda karar alındı. Yapılan oylama neticesinde Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi mevcut Başkanı Ercan Çalışkan, göreve ‘devam' dedi.

IŞIKLAR: BU TOPRAKLARI KORURSAK HEPİMİZE GELECEK VAR
Ercan Çalışkan ve ekibini tebrik eden Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçemizi sanayi, turizm, tarım ve hizmet sektörlerinin çelişmeden gelişmekte olan yapısı, coğrafi konumu, denizi, ormanı, göletleri, verimli toprakları, tarihi yapıları ve güçlü sanayisiyle çölün ortasında hayat fışkıran bir vahaya benzetti. Silivri'nin Avrupa'ya açılan kapının geçiş bölgesinde olması münasebetiyle her daim önemini koruduğunu söyleyerek, yerel ve merkezi yönetimin işbirliğiyle konumuna ve ihtiyacına uygun olarak birinci derece bir merkez olarak geliştirileceğini vurguladı. Işıklar, “Silivri'yi rant baskılarına teslim etmeyeceğiz; en azından asgari standartları birbiriyle tutan bir şehir yaratacağız, bu toprakları üretim üssü haline getireceğiz. Mal ve hizmet üretmeden özgürlük de olmaz, eşitlik de olmaz, adalet de olmaz! Bu toprakları korursak hepimize gelecek var. Esnafımızla yerel sermayenin tabana yayılması için iğne ucu kadar dahi bir delik bulsak oradan geçmeyi deneyecek kadar cesaretli, önünü gören, projeksiyon yapan, geleceği düşünen bir anlayışla hareket ediyoruz. Yaşadığımız yere bir borcumuz var; bu insani borcu hep beraber ödeyeceğiz.” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ
ASİL YÖNETİM
Ercan Çalışkan, Tezcan Balcıoğlu, Metin Kıyıcı, Hasan Erenç, Hakan Dinçel,
Muzaffer Sarıbıyık, Sami Barlas.
YEDEK YÖNETİM
Aycan Küçükoğlu, Celal Batmaz,
Ceyhun Özsoy, A. Murat Öztürk, Mutlu Kızılan, Aytaç Tuna, Ahmet Kaplan.
DENETİM
Murat Tan, Z. Varol Biçen,
Cesim Zengin.
DENETİM YEDEK
İlhan Gürkan, Şevki Demirbaş,
Tayfun Tuncer.

Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP