Çağdaş Gençlik, Anıtkabir’de buluştu

Çağdaş Gençlik, Anıtkabir’de buluştu

6.11.2018 09:40:33

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Grubu, 10. Anıtkabir buluşmasını gerçekleştirdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Grubu, 3 Kasım 2018 tarihinde 10. Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdi. Türkay Saylan'ın talebeleri Büyük Önder'in huzurunda buluştu.
Çağdaş Gençlik'i temsil eden Genel Merkez Birimi Genel Kolaylaştırıcısı Özgür Akbaş, burada yaptığı açıklamada şu sözlerine yer verdi: “Ey, Büyük Atatürk! Bugün maalesef sana bu şekilde hitap edebilmenin bile tartışıldığı bir dönemde huzurundayız. Üzülerek belirtmek gerekiyor ki en büyük eserin olan “Cumhuriyet'i” emanet ettiğin gençlerin büyük bir kısmı sinmiş, bıkmış ve geleceğe olan inancını kaybetmiştir. Çökmek üzere olan bir ekonomi, cemaatlerin ve yandaşların baskısı altında şekillenen bir sosyal yaşam, her dönem değişikliğe uğrayan, hiç kimseye güven vermeyen bir eğitim sistemi, kalitesizliğin ve yozlaşmanın hakim olduğu bir bürokrasi, bin bir fedakarlıkla kurulan devletimizin saygınlığına gölge düşürecek dış siyaset ve en önemlisi her zaman görüşlerini utanmaksızın değiştirebilen, kapalı kapılar ardında kendi çıkarları için halkın çıkarlarını unutan siyasilerin elindeki bir devlet aygıtı. Bütün bu etkenler gençlerin artık vatanlarından vazgeçmesine sebep olmuş, onları başka memleketlerde hayatlarını yeniden kurmaya itmiştir.

“UMUT BU TOPRAKLARI HALA TERK ETMİŞ DEĞİL”
Bu karamsar tabloya rağmen umut bu toprakları henüz terk etmiş değil. Bu ülkede hala geleceğini topluma faydalı olmaya adayan, hayallerini müreffeh bir Türkiye etrafından şekillendiren genç arkadaşlarımız var. Hala annelerine koynunda çiçekler içinde bir ülke getirmek isteyen nice yaşıtımız var. “Çağdaş Gençlik”, umutlarını yitirmemiş, mücadeleye hazır, devrimci ve ilerici gençlerin buluştuğu yerdir. Senin ilkelerin ve Türkan hocamızın rehberliği ışığında Türkiye Cumhuriyetinin gençleri, her zaman kurucu değerlere sahip çıkacak, asla kolaya kaçıp görevi başkasına devretmeyecek ve daima daha iyiye doğru düşüncelerini ileri taşıyacaktır. Bir yangın ormanından püskürtmüş bu genç fidanlar hiç çekinmeden mücadeleye atılacaktır. Bu kürsüden senin şahitliğinde, kendine ve ülkeye olan inancını yitirmişlere sesleniyoruz. Çağdaş Gençlik olarak Biz Buradayız! Bize olan güvenini boşa çıkarmamak, hep bir ağızdan türkü söyleyebilmek, yarin yanağından gayrı her şeyde her yerde hep beraber diyebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz.”

YORUM YAP