Büyük Mübadiller’den Hürhaber’e ziyaret

Büyük Mübadiller’den Hürhaber’e ziyaret

6.11.2019 10:20:55

Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz ve Derneğin Silivri Şube Başkanı Şerif Elmas Hürhaber Gazetesini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Büyükçekmece-Mimarsinan'da kuruluşunun ardından ilk şubelerini Silivri, daha sonra da Çatalca ve Kumburgaz'da açtıklarını belirten Başkan Sabit Semiz, mübadil kültür ve geleneklerini yaşatmayı amaçladıklarını paylaştı.
Semiz, 2009'da kuruluşunun ardından 2013'te bir yol kazası yaşayan derneklerinin tarafından yeniden 2014'te faaliyete geçirildiğini ifade ederken kurucu yönetim kurulu üyeleri arasında Orhan Öpçin, Nergis Şahin, Nalan Şahin, Erhan Güzel, Ahmet Sönmez ve Sırma Belin'in yer aldığını anlattı. Daha sonra bölgesel genişleme için yönetim kurulu üye sayılarının 9'a çıktığını, halk oyunları takımları ile uluslar arası festivallere iştirak etmek için dernek tanımlarına Gençlik ve Spor Kulübü ibaresini eklediklerini de söyledi.
Türkiye'yi ve mübadilleri yurt dışında katıldıkları programlarda temsil ettiklerini aktaran Dernek Başkanı, Drama, Serez, Selanik gibi bölgelere düzenli olarak geziler gerçekleştirdiklerini, mübadil kaderini paylaşan insanları ve her birini geçmişleri ile buluşturduklarının altını çizdi.
Türkiye ve Yunanistan arasında bölge belediyeleri ile siyasi ayrım gözetmeksizin derneğin kuruluş amacına uygun işbirliklerine imza attıklarını paylaşan Semiz ve Elmas, yurt dışından gelen heyetlere de evsahipliği yaptıklarını ifade ettiler.
“Öğrenci bursları veriyoruz” diyen Sabit Semiz, üç kişi için başlattıkları desteği bugün 15'e çıkarmış olmanın mutluluğunu paylaştı. Bayramlarda ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları yardımları arttırmak için çaba içinde olduklarını anlattı.
Her sene 30 Ocak'ta mübadelenin yıldönümünde bu süreçte hayatını kaybeden büyüklerini andıklarını paylaşan Semiz, bu yılki etkinliği Selanik'te almak için gerekli izinleri ayarlamaya çalıştıklarını ifade etti.

CUMA AKŞAMI SİLİVRİ'DE TEATRAL GÖSTERİ
Sirtaki ve Yunanca kursları, Türkiye'yi ve mübadil kültürünü yurt içi ile yurt dışı etkinliklerinde temsil etmeye devam edeceklerini paylaşan Dernek temsilcileri, 8 Kasım Cuma akşamı saat 19.00'da Önder Yılmaz Sahnesinde teatral gösterimlerinin sunumu olduğunu hatırlattı, Silivrililerle burada buluşmayı arzu ettiklerini belirtti.
Sabit Semiz ve Şerif Aslan, mübadil kültürünün en güçlü olduğu bölgelerde bu hafızayı gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için faaliyetlerini heyecan içinde sürdürdüklerini belirtirken, kapılarının herkese açık olduğunu ifade ettiler.
Sevginar SALİ

YORUM YAP