Bulut:12. Sıradayız, 12’den vuracağız

Bulut:12. Sıradayız, 12’den vuracağız

4.05.2023 11:33:47

Küpe FM'de Turhan Alyakut'un konuğu olan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Doruk Bulut,seçim çalışmalarını ve 14 Mayıs seçimleri ile ilgili görüşlerini paylaşırken “Son sözlerimi canım kadar sevdiğim Silivrili hemşerilerime iletiyorum. Ankara'yla gönül köprüsünü kuruyoruz, rahat olun, elimden tutun, destekleyin. 12. Sıradayız, 12'den vuracağız. Çok teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.

14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Doruk Bulut, Küpe FM'e konuk olarak bölge halkına sesini ve görüşlerini duyurdu.
“BÖLGEYİ ÇOK İYİ TANIYOR, SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM”
Turhan ALYAKUT: Kendinizi tanıtır mısınız?
Doruk BULUT: Silivri, Değirmenköylüyüm. 1911 yılında Selanik'ten Silivri Değirmenköy'e göç etmiş bir ailenin ferdiyim. İstanbul Üniversitesi Makine Bölümü mezunuyum. CHP'de 2004 yılından beri her kademede görev yapmış 44 yaşında genç bir kardeşinizim. Bir dönemi Büyükşehir Belediyesi, iki dönemi Silivri Belediyesi olmak üzere üç dönem meclis üyeliği geçmişim var. Görev süremin bitimine 1 sene kala belediye meclisinden istifa edip CHP 3. Bölge milletvekilliği adaylığı müracaatında bulundum. Aynı zamanda genel başkanımız olan 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni 12. sırada değerlendirdi. Bu Silivri'de iyi bir yankı buldu. Silivri'deki CHP örgütü bu motivasyon ile çalışmalarına son sürat devam ediyor.
Bizim şöyle avantajlarımız var; parlamentoya gitmeden önce İBB'de, tıpkı Ankara'daki parlamentonun tüm Türkiye'ye hizmet ettiği şekliyle, bizler de Silivri'den Tuzla'ya, Şile'ye kadar İstanbul'un tüm bölgelerine hizmet ettik. Dolayısıyla bu bizim en büyük avantajımızdan biri. Aday olarak, buralarda hemşericilik bilinciyle yoğunlaşanhem insan ilişkilerimiz hem de bu bölgelerin sorunlarını çok iyi bilen, tanıyan bir kardeşinizim.
“TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİME ÇOK İHTİYACI VAR”
Turhan ALYAKUT:Sizin gibi karşısındaki insanı hemen etkisi altına alan, onunla sanki 40 yıllık bir ahbapmış gibi, iletişim kuran insana az rastladım. Yaptığınız seçim çalışmaları sırasında da bu söylediğim şeylere benzer bir durumla karşılaşıyorsunuzdur herhalde?
Doruk BULUT: Çok güleç olduğumu söylüyorlar. Türkiye'nin önümüzdeki dönem bu değişime çok ihtiyacı var. Hepimizin gülmeye, birbirimize sarılmamıza ihtiyacımız var. Dolayısıyla bunlar tamamen içimden gelen duygular. Türkiye'de bu değişime emek veren, katkı sağlayan bir fert olmak istiyorum. Ve sahada bu heyecanla, dinamizmle çalışıyorum. Akşam yorgun eve geldiğimde, benim ellerinden öptüğüm, beni yanaklarımdan öpen insanlarımızın gösterdiği teveccüh ve değişime olan inancı bizi zinde tutuyor. Allah ister, millet de seçerse 14 Mayıs'taTürkiye'de büyük bir değişimin parçası olacağız. Yorulmadan, yılmadan, sıkılmadan, usanmadan çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul üçüncü bölgemizin sorunlarını biliyoruz ve bunları çözmek için 44 yaşında genç delikanlı bir kardeşiniz olarak iddialıyım, çok hevesliyim, başaracağımıza yürekten inanıyorum.
“CAN YAKICI BİR EKONOMİ SORUNU VAR”
Turhan ALYAKUT:Siyasi tecrübeniz ve saha çalışmasından çıkardığınız bölgenin en önemli 3 sorunu nedir? İkincisi de, bir araya geldiğiniz vatandaşlardan, size gelen sorun diye tabir ettikleri, çözüm bulmak amacıyla yardım istedikleri en önemli 3 konu nedir?
Doruk BULUT: Can yakıcı bir ekonomi sorunu var!Soğan 30 TL, karpuzu çeyrek satıyoruz. Türkiye'de kıyma 400 TL. Bir anekdot anlatayım ekonomiyle ilgili…Bağcılar'da bir kasaba girdik. Kasap beni kenara çekti ve“Doruk Bey sizi takip ediyorum, inşallah milletvekili olacaksınız. Bırakın eti, kıymayı satmayı, bizmahallemizdeki köpekler için tavuk kemikleri satardık.İnsanlarımız 5 liraya bu tavuk kemiklerini artık çorbada, yemekte kullanmak için alıyorlar ve ben bundan utanıyorum.Lütfen daha çok çalışın, daha fazla el sıkın,dertlerimizi daha iyi anlatın, bizi kurtarın”dedi.
“SİYASETİN YARGIYA OLAN MÜDAHALESİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
İkinci sorunumuz:Adalet!Adaletin yok olduğu bir ülkede demokrasi olmaz. Adaleti yeniden yaşatmamız lazım. 6 farklı siyasi parti adalet ilkesi altında her türlü farklı değerini bir kenara koyarak birleşti ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday etti. Ülkede siyasetçiler yargıya emir veremezler. Verdikleri zaman Türkiye'de adalet çöker.Bizler 14 Mayıs'tan sonra siyasetin yargıya olan müdahalesini ortadan kaldıracağız. Türkiye'ye adalet gelecek, Türkiye'ye demokrasi gelecek. Adalet ve demokrasinin geldiği yerde ekonomi düzelecek. Yurt dışından yatırımlar gelecek. Tapu bağımsızlığımız olacak ve bankalardaki hesaplarımız, milli değerlerimiz korunacak ve gençlerimiz, liyakatli okullarda, öğretim üyelerinin siyasete değil eğitime odaklandığı, eğitimin sadece yolda gördüğümüz büyük bloklardan, binalardan değil, içinde her türlü geçmişi liyakatle dolu öğretmenlerimiz tarafından eğitilecek. Türkiye'de eğitim sistemimiz tekrar eski özlenen günlerine gelecek. Tıpkı köy enstitülerinin, öğretmen okullarının olduğu günler gibi. 3. sorun da bu. Çocuklarımız ülkelerinde özgürce yaşayabilecek ve mesleklerini icra edebilecekler. Yurt dışına gitmeyecekler. Genelde sahada bu 3 sorunla karşılaşıyorum.
“SİLİVRİ'Yİ ANKARA'YA DEĞİL, ANKARA'YI SİLİVRİ'YE TAŞIYACAĞIM”
Turhan ALYAKUT: Doruk Bey, daha önceden de bölgemizden seçilen milletvekilleri oldu. Sizinle daha önce yapmış olduğunuz bazı seçim çalışmalarında da bir araya geldiğim zaman etraftan sorulan şu soru dikkatimi çekti, “Tamam seçtik sizi, meclise, Ankara'ya gönderdik. Sizi bir daha görebilecek miyiz?''
Doruk Bulut: En sık sorulan soru bu. Ben de buradan gönül rahatlığıyla söylüyorum, buradan söz veriyorum ki, telefon numaram değişmeyecek. Silivri'deki evim değişmeyecek. Ben Silivri'yi Ankara'ya değil, Ankara'yı Silivri'ye taşıyacağım. Sadece Silivri'ye değil, Büyükçekmece'ye. Çatalca'ya Beylikdüzü'ne, Bakırköy'e Ankara'yı getireceğim.
Turhan ALYAKUT: Nedir bunun anlamı?
Doruk BULUT: Vatandaşımızın sorunlarını yerinde dinleyeceğim. Ziyaret edeceğim. Seçim çalışmasında olduğu gibi alanda olacağım. Derneklerimiz ile istişarelerde bulunacağım. Vatandaşlarımızla sadece seçim dönemlerinde değil, milletvekili olduktan sonra da görüşeceğim, konuşacağım ve alandan aldığım bilgileri Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacağım. Orada arkadaşlarımla, bakanlarımızla, Cumhurbaşkanı yardımcılarımızla, bürokratlarımızla paylaşacağım, çözüm önerileri sunacağım. Temel hedefimiz, rüyamız, bütün hayalimiz bunlar.
“ALLAH'IN İZNİ, MİLLETİN İSTEĞİYLE BU İŞLER OLACAK”
Turhan ALYAKUT: Bu sözlerinizi tarihe bir not olarak alıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 12. Sıradaki adaysınız. Aslında böyle bir anlamda kritik bir sıradasınız. Seçilememe endişesi taşıyor musunuz?
Doruk BULUT: Kesinlikle yok. Silivri'mizin 14 Mayıs akşamında bölgemizin genç bir delikanlısı, onlar gibi yaşayan onlar, gibi konuşan bir ferdi meclise gidecek ama daha önemlisi, on üçüncü Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olması ve Türkiye'nin yaşadığı 21 yıllık travmanın sona ermesi. Varsın olsun, biz olmayı verelim ama Cumhurbaşkanı adayımız Cumhurbaşkanı olsun ve Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıma fırsatını elinde bulundursun. Allah'ın izni, milletin isteğiyle bu işler olacak.
“DEPREM HAZIRLIĞI KONUSUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA SÖZ VERİYORUM”
Turhan ALYAKUT:Deprem felaketinden sonra birçok insan gibi siz ve partileriniz de deprem bölgesinde çalışmalarda bulundunuz. Deprem konusundaki görüşlerinizi merak ediyoruz?
Doruk BULUT: Seçim çalışmalarımızda sıklıkla bahsettiğimiz konulardan biri oldu. Ben deprem bölgesine gittim. Orada yaşananlara yakından tanık oldum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, tüm İstanbullu yardım seferberliği ile Hatay'a ve deprem bölgesine yıktı. Deprem her birimiz için özel bir durum barındırıyor. Neden derseniz? Naci hoca ve deprem uzmanlarımızın tamamı Silivri açıklarında beklenen büyük depremden bahsediyorlar. Tarifi yapılan alan Bakırköy'den Silivri'ye kadar bizim yaşadığımız bölge ve benim aday olduğum bölge. Bunun için çalışmalarımızda gezdiğimiz kahvelerde, sokaklarda, meydanlarda şöyle adlandırıyoruz, diyoruz ki “Silivri kıyılarından Bakırköy'e kadar büyük bir deprem bekleniyor…'' Bizler bu konuda ne yapmalıyız? Ankara'da milletvekili olursak bu işle ilgili ne yapabiliriz? Biz şunu yapabiliriz, hiçbir parti gözetmeksizin MHP'li Silivri Belediyesi, CHP'li Bakırköy Belediyesi, konunun bütün paydaşları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı zamanda toplum eliyle öncelikle depremin yaşanabileceğini muhtemel alanlardaki zeminin bir an evvel incelenmesi ve buna göre imar planının hazırlanması gerekiyor. Deprem hazırlığının Büyükşehir Belediyesi'nin veya ilçe belediyelerinin kendi bütçeleriyle yapılacak bir organizasyon olmadığı çok açık. Olsaydı bu zamana kadar hallolur bu iş zaten ama Silivri'den seçilmiş bir milletvekili adayımız olarak Ankara'ya gittiğimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapısında yatarak, sayın bakanımızın kapısını her gün çalarak, arayarak,Silivri'mizde,Beylikdüzü'nde,Büyükçekmece'de olası bir depremden insanlarımızı riskli binalardan kurtarmak adına imar planlarımızı ve kentsel dönüşümü bir an evvel ilk 3 ay içinde, varımızı yoğumuzu katarak, çalışarak, halledeceğime, takipçisi olacağıma, üçüncü bölgede yaşayan hiçbir vatandaşımızın o çürük binalarda ölmesine müsaade etmemek için konunun takipçisi olacağıma Küpe FM'de söz veriyorum.
SEÇİM VAATLERİ
Turhan ALYAKUT: 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tüm yurtta Millet İttifakı ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuyla ilgili sizin de görüşlerinizi, değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?
Doruk BULUT: Genel başkanımızın Türkiye'ye vermiş olduğu sözlerden, maddelerden biraz bahsetmek isterim. Silivri'de yaşıyoruz. Silivri bir tarım bölgesi. Geçmişte ilkokullarda“Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi'' derlerdi.Şimdi öyle miyiz? Bence değiliz. Ben de bir çiftçi ailesinden geliyorum. Bugün için 13. Cumhurbaşkanımız göreve geldiğinde çiftçilere ÖTV'siz Mazot vereceğiz. En büyük girdi maliyetimiz olan mazotu çözeceğiz. Ziraat Bankası; medya organlarına kredi veren bir banka halinden çıkacak ve gerçek görevine dönecek, çiftçimize kredi verecek. Aynı zamanda tarım araç ve gereçlerini haczettirmeyeceğiz. Yani arkadaşlarımızın, çiftçilerimizin motoru haczedilemeyecek. Kadın ve genç çiftçilerimizin sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek ki bu iyi bir müjdedir. Tarımdan elini çeken kadınlarımız ve genç kardeşlerimiz tarıma odaklanmasının öne açılacak.
Ziraat Bankası'ndan kullanılan kredilerin faizleri silinecekve geri kalan kısmı muhtelif yapılandırmalar ile çözülecek. Çiftçi destekleri her yıl Ekim ayında yapılacak.
Ürünün tavan fiyatı çok önemli. Ürünün tavan fiyatı bir yıl öncesinden açıklanacak. Kooperatifler yaygınlaşacak, kooperatiflerimiz de destek vereceğiz. Öğretmen okullarının olduğu ve kooperatifleşmenin yoğun olduğu bir ülkede aydınlık gelecekler yakındır diye düşünüyoruz.
Bir de Silivri'miz ile ilgili büyük bir sorunumuz daha var. Köy okullarımız.Köy okullarımız belki sadece Silivride değil, bütün üçüncü bölgemizin büyük sorunu olan köy okullarını açacağızve taşımalı eğitime son vereceğiz. Çocuklarımız kendi yaşadıkları köyünde, mahallesinde okula gidebilecekler.
Aynı zamanda Büyükşehir Belediye yasasıyla ortaya çıkmış olan köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması, muhtarlarının başkanlığını ettiği adaylardan oluşan ve heyeti olan bu köy tüzel kişiliklerini kendi içinde kendi yerinde bir yönetim anlayışıyla tekrar geri getireceğiz.
İstanbul Sözleşmesi'ni 14 Mayıs'ta kazanıyoruz, 15 Mayıs'ta imzalıyoruz. Üçüncü bölgedeki kadınlarımız size müjdelerimiz olsun. Geleceğiniz kadınlarımız, analarımız, eşlerimiz, İstanbul sözleşmesine kavuşuyorsunuz. 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımız seçimi kazandığında İstanbul Sözleşmesi'ni vatanını aldığı ilk saatte imzalayacak. Bu da bizim sözümüz olsun, müjdemiz olsun.

“DEMOKRASİNİN İŞLEDİĞİ YERDE EKONOMİ DÜZELİR”
Turhan ALYAKUT:Ziyaretlerinizden bir tanesi de iş adamları derneğineydi. Çok güzel, önemli sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir. Oradan aldığınız izlenimler, size aktarılan sorunlar neler?
Doruk BULUT: Yangın yeri! İhracatçılar nefes alamıyorlar. Yurt dışından gelen dövizlerin % 40'nı bozdurmak zorundalar. İsyan ediyorlar.
Biz elektrik borçlarının faizlerini sileceğiz. Pandemi döneminden kalan elektrik borçları var.
Girişimciler desteklenecek. Düşük maliyetli fabrikalar inşa edilecek ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu teknik personel yetiştirilecek. Mesleki eğitim almış gençler kendi işlerinde çalışacaklar.
Türkiye'nin güneşi var, enerjimiz var. Enerjiye yatırım yapacağız, enerji kooperatiflerini yaygınlaştıracağız ve enerji yatırımlarıyla beraber girdi maliyetlerimizi aza çekeceğiz.
İş Adamları Derneği'nde yapmış olduğumuz ziyaret çok verimli geçti. Ve onların bize nasihatleri oldu. Ben Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin bir milletvekili olacağım. Kardeşinizin elindentutun, Ankara'ya gönderin beni ne zaman isterseniz çekin elimden ne sorununuz var hep beraber çözeceğiz. Onların da en büyük sorunu demokrasiye dayalı yeni bir ekonomi modeli. Demokrasinin olduğu yerde ekonomi olur. Türkiye'nin mevcut Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye'ye özel oluşturduğu ekonomik sistem yerine dünya normlarında, evrensel verileri içinde bir modele dönüş özlemi var. Bunun Türk ekonomisini, sanayisini rahatlatacağı üzerine bir sohbetimiz oldu. Kendilerine buradan da çok selamlar, sevgiler gönderiyorum.
“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Turhan ALYAKUT: Son mesajınızı alalım…
Doruk BULUT: Bir arkadaşımız şunu söyledi, çok çok hoşuma gitti dedi ki; “Pandemi oldu, 3 tane maskeyi dağıtmadılar ama kendi kongrelerini yaptılar.Orman yangınlarımız oldu, Türk Hava Kurumunda uçaklarımız çürüdü. Depremde çok kayıplarımız oldu. AFAD yoktu ama depremden sonra AK Parti seçim otobüslerinden AFAD kolilerinin dağıtıldığı görüntüleri de sosyal medyadan izledik''. Bu kötü günleri yaşamamak için vatandaşımızın bize ilettiği bu eleştirileri tekrar Türkiye'ye yaşatmamak için yola çıktık. Çalışmaya devam edeceğiz.
İSTANBUL MİTİNGİNE DAVET
6 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00'de Maltepe Meydanı'nda İstanbul'umuzla buluşuyoruz. Buradan Silivri'mizi komşumuz, Çorlu'muzu, Çatalca'mızı Büyükçekmece'mizi bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Bizlerle beraber olmalarını gönülden istiyorum. 6 Mayıs'ta Maltepe'de genel başkanımız, Cumhurbaşkanı yardımcılarımız Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve bizimle beraber olan ittifak partilerimizin genel başkanlarıyla hep birlikte olacağız.
Turhan ALYAKUT: Ekrem İmamoğlu da 4 Mayıs 2023 tarihinde saat 19:30'da Çorlu'da Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek.
Doruk BULUT: Son sözlerimi canım kadar sevdiğim Silivrili hemşerilerime iletiyorum. Ankara'yla gönül köprüsünü kuruyoruz, rahat olun, elimden tutun destekleyin. 12. Sıradayız, 12'den vuracağız. Çok teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar sunarım.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP