Bulgaristan Türklerinin belgeseli çekilecek

Bulgaristan Türklerinin belgeseli çekilecek

Silivri Belediyesi Kent Konseyi'nin sıradaki çalışması Bulgaristan Türkleri ve yaşadıkları göçler için Kamil Bilici, dernek üyeleriyle buluştu.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek yönetimi Ercan Çalışkan Başkanlığında geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldi. Dernek yönetimini ziyaret eden Silivri Kent Konseyi Başkanı Kamil Bilici mübadele belgesel çalışmasının ardından Bulgaristan Türkleri ve göçleri ile ilgili bir çalışma planladıklarını paylaştı. Bilici, dernek üyeleri ile yüz yüze görüşerek belgesel için yapılacak hazırlık ve çekimleri kararlaştırdı.
Derneğin Danışma Kurulu Üyeleri Aynur Süleymanoğlu, Nedret Kahraman, Sevginar Sali, Nuray Koçer, Ali Tonta, Çetin Ceylan da yönetim kurulu toplantısında hazır bulundular.
Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, bölgesel çalışmasının konusu olmaktan duydukları memnuniyeti paylaşırken, “Bulgaristan Türklerinin hayatı ve geçleri gelecek nesillere aktarılmayı da sonsuza dek hafızalarda canlı kalmayı da ziyadesiyle hak ediyor” dedi. Çalışkan, Kent Konseyi'nin ilgisi ve başkanları Bilici'nin emeklerine teşekkür etti.
Buket
KARAHIZIR

YORUM YAP