“Bugünkü karanlık günler; o gün canlarımızı alanların eseridir”

“Bugünkü karanlık günler; o gün canlarımızı alanların eseridir”

5.07.2017 10:11:19

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi tarafından Madımak Katliamının 24. yılında yapılan yazılı basın açıklamasında; “İnsanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri olan Madımak Katliamının 24. yılında da aynı aydınlık yüzlerimizle, yanan yüreğimizle Madımak Otelinin önünde olacağız.” dendi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi, Madımak Katliamının 24. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Madımak Katliamının 24. yılında yine inadına değişlerimizi söylemeye, semahlarımızı dönmeye devam ediyoruz, edeceğiz.
2 Temmuz 1993 tarihinde ülkemizin üzerinde yaşatılan kara günün, tam tamına 24. yılındayız. Bizler o günden beri sürdürdüğümüz mücadeleyi aynı kararlılıkla, aynı güçle sürdürüyoruz. İnsanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri olan Madımak Katliamının 24. yılında da aynı aydınlık yüzlerimizle, yanan yüreğimizle Madımak Otelinin önünde olacağız. Ta ki bu bozuk düzenin çarklarını çeviren zatlar, ötekileştirilen, katledilen bedelini ölüme yatıran canlarla yüzleşinceye kadar.
Ta ki Koray Kaya gibi, Serkan Doğan gibi, Gülsüm Karababa gibi, Muhlis Akarsu gibi, Hasret Gültekin gibi, Sivas'ın aydınlık yüzü olan 33 canımızın üzerlerinden kara dumanlar kalkıncaya kadar. Acımız, Hak ve Hakikat arayışımız sürüyor sürecek. Bizleri katleden karanlığınıza inat, 24. Yılında da Madımak Otelinin Utanç Müzesine dönüştürülmesi talebimizi, çığlıklarımızı atmaya bu günahları lanetlemeye devam edeceğiz.
Bilinsin ki bugün içinde bulunduğumuz karanlık günler; o gün canlarımızı bizden alanların eseridir. O gün pirimiz Pir Sultan Abdal'ın heykelini yerlerde sürükleyenler, bugün KHK ve OHAL zulmü ile kamu emekçilerini işlerinden ediyorlar. KHK ve OHAL'e karşı direnenleri ise tutuklayıp ölüme terk ediyorlar. Halkımızı açlığa sefalete sürüklüyorlar.
O kara günde Madımak Oteli'nde 33 canımız bizden alanlar, bugün de aynı karanlık zihniyet ile sokak ortasında gençlerimizi katlediyorlar. Gençlerimizi hedef alarak Gazi'de, Nevruz alanında, sokak ortasında, evlerimizde, geleceğin aydınlık yüzlü gençlerimi bizlerden kopartıyorlar.
O yangında, (YAN(G)(N) canlarımızı bizden alanlar, bugün Dilek Doğan'ın katillerine, Berkin Elvan'ın Ethem Sarısülük'ün, Cemevimizde katledilen Uğur Kurt'un katillerine ödül gibi cezalar veriyorlar.
O kara günde canlarımızı bizden alanlar, inancımızın varlığını kabul etmeyenler, bugün de gerici eğitim sistemleri ile “Zorunlu Din Dersleri” zulmü ile Diyanet denilen kör kuyuları ile gençlerimizi asimile etmeye devam ediyorlar.
Bizler o kara günde olduğu gibi bugün de, ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan tek adam rejimine karşı, laik, demokratik bir ülke özlemimizi haykırmak için Madımak Otelinin önünde olacağız. Unutmuyoruz ve asla unutturamayacaksınız. Bizlerden aldığınız tüm canlarımıza ışık olmaya onları anmaya devam edeceğiz. Kerbela'dan bu güne inancımızın dönülmez yolunda yürümeye devam edeceğiz.
Bizim Yol'umuz tarih boyunca karşı karşıya olan, zulüm karşısında adaletin, ezenlerin karşısında ezilenlerin, Muaviye'nin karşısında Şah-ı Merdan Ali'nin, Yezid'in karşısında 72 yaren yoldaşı ile direnen İmam Hüseyin'in, Dersimde Seyid Rıza'nın, Banaz'da Pir Sultan'ın yoludur. Günümüzün zalimlerine karşı da aynı inançla Yol'umuzda yürümeye devam edeceğiz.
Her katliamın birbiri ile bağlantılı olduğunu görerek 2 Temmuz 1993'te Madımak Otelinde yaşadığımız katliamın aydınlatılmamasından kaynaklı Gaziyi, Suruç'u, Ankara'yı, Taksim'i, Antep'i, Reina'yı yaşadığımızı biliyoruz. Ve diyoruz ki Hak ve Hakikat, Adalet arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Katliamlar aydınlatılana kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız.
‘Hayır' daha bitmedi! Katliamlarınıza, karanlığınıza boyun eğmeyeceğiz” diyerek Geziden ‘Hayır'a giden birlikteliğimizden aldığımız güçle Madımak Oteli Utanç Müzesi olana kadar mücadelemizde, aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.
Katliamın 24. yılında Madımak Otelinde yitirdiğimiz canlarımızı anmak için bir kez daha Madımak Otelinin önündeyiz. Madımak Oteli Utanç Müzesi Olacak! demek için Sivas'ın ışığı sönmeyecek! demek için, Tekçi anlayışa hayır! demek için, eşit yurttaşlık hakkı, barış, demokrasi, özgürlük, laiklik ve adalet talebimizi haykırmak için gelin canlar, bir olmak için bir siz eksiksiniz. Hadi diyelim bitsin bu zulüm.”
Haber Merkezi

YORUM YAP