Ferhan Tezcan

Bu takım nasıl taşınır?

1984 yılıydı. Galatasaray Hırvat hoca İviç yönetiminde çok kötü bir sezon geçirmiş ve ligde havlu atmıştı. O sene Avrupa Uluslar kupası finalleri vardı. Sezon bitti. İviç izin istedi ve kapağı Fransa'ya attı. Orada maçları izleyecekti.

Bu arada gitmeden Galatasaray yönetimine bir liste vermişti. Kaleci Hajduk Split'den Simoviç'i istiyor, savunmayı ve forveti değiştiriyordu. Gençlerbirliği'nden İsmail, Bursaspor'dan Semih Yuvakuran, Kocaelispor'dan Yusuf ve daha birçok isim listedeydi.

Yani Galatasaray başarısız olan kadroyu silme değiştiriyordu.

Galatasaray transferleri yaptı. Iviç İstanbul'a geldi. Asbaşkan Alp Yalman ile buluştu. Konuşmayı Yalman şöyle anlatıyor:

''Geldi. Transferleri sordu. Ben de anlattım. Sonra tam kalkacakken Alp Bey ben Benfıca ile anlaştım.  Müsaade ederseniz gidiyorum dedi. Dondum kaldım''

İşte Galatasaray'ın meşhur Jupp Derwall hamlesi bu olaydan sonra geldi. Alp Yalman ve Faruk Süren bir hafta önce Alman Milli takımından ayrılan Derwall'i Türkiye'ye getirdiler ve takımın başına geçirdiler.

Galatasaray Derwall'in yardımcılığına Mustafa Denizli'nin de gelmesinden sonra bir ''ok''  gibi fırladı ve başarılar elde etti.

BENZERLİK VAR MI?

Galatasaray geçen yılki futbolda 'kaos ve başarısızlık' sonrası gerçekten büyük bir temizlik harekatına girişti. Hem de ne temizlik. Önce Abdülkerim'in transferi ile başlayıp yabancı oyuncu kadrosunu 16'da tamamladılar.

Hele hele son gece yapılan ve Arjantinli futbol yıldızı İcardı ile başlayan Danimarkalı Mathıas Ross'dan İspanyol Mata'ya Kosovalı Raşidikla'dan Barcelonalı Yusuf Demir'e kadar uzanan bir yabancılar ordusu.

Galatasaray 50 bin kişilik futbol arenasında şov yapmaya hazırlanıyor.

Müthiş bir kadro ve yıldız oyuncular yumağı.

Kamuoyunda şimdi dolaşan bir soru var. O da şu:

Okan Buruk bu kadroyu taşıyabilir mi?

Okan yıllarca Galatasaray ile şampiyonluklar yaşamış ve UEFA kupasından sonra İtalya'da Inter'e transfer olmuş biri. Inter'de Hector Cuper gibi Arjantin'in en önemli hocası ile çalışmış bir futbolcu. Sonra Türkiye'ye dönüş ve ardından Akhisarspor gibi takımla bir Türkiye kupası ve Süper kupa. Ardından Başakşehir ile Süper lig şampiyonluğu.

Daha ne olsun.

Kim ne derse desin bazı görüntüleri zaman ortaya koyacak. Ama Okan Buruk Galatasaray'ı da şampiyon yaparak emellerine erecektir.

Hoşça kalın…

YORUM YAP