Böyle spor sahası mı olur?

Böyle spor sahası mı olur?

1.08.2018 10:09:05

Mimar Sinan Spor Sahasında düğün geceleri atılan silah ve havai fişekler bir yandan, insanlardan çok hayvanların zaman geçirdiği saha düzeni diğer yandan; bölge sakinleri yaşadıklarına isyan ediyor ve yetkilileri göreve çağırıyor.

Gazetemizi arayan Mimar Sinan Mahallesi, Şengül Sokak sakinleri bölgelerinde bulunan belediyenin yapmış olduğu ve Mimar Sinan Spor Kulübü işletmeciliğine tahsis edilen spor sahası ile ilgili şikayetlerini dile getirdiler.

SPOR SAHASI DEĞİL POLİGON SANKİ
Özellikle hafta sonu sahada yapılan düğünler esnasında silah ve havai fişek seslerinden evlerinde oturamaz hale geldiklerini belirten vatandaşlar, “Eskiden sadece düğünlerin bitiminde silah atışları ve havai fişek patlatılırdı şimdi yeni adet edinilmiş bir de düğünün ortasında yapılıyor. Düğüne değil poligona atışa gelmişler sanki! Düğün, dernekte eğlence değil savaş çıktı sanırsınız! Çoluğumuz çocuğumuz var zaten o zamanlarda dışarı bırakamıyoruz ama evlerde de rahat oturmanın imkanı kalmadı. Biz ne yapalım, buralardan taşınalım mı?” diye soran vatandaşlar, mahallede kurallar ve yasalara uyulmadığı gibi temizlik hususunda da şikayetlerini sıraladılar.

SAHADA İNSANDAN ÇOK HAYVANLAR ZAMAN GEÇİYOR
Spor sahasında keçilerin otlatıldığını ifade eden bölge sakinleri, “Tavukları zaten söylemeye bile gerek yok. Sahanın etrafında dikilen bütün ağaçların dalları kırıldı, kökünden sökülenler oldu. Spor sahası değil hayvan barınağı sanırsınız… Hayvan barınağı dediysek sokak köpekleri zaten sebille, onlarla yaşamaya alıştık da keçiler, koyunlar, tavuklar ne ararsanız var… Zabıtayı arıyoruz gelip gidiyorlar; değişen bir şey yok. Hani hayvan beslemek yasak, Silivri'nin ortasında bunlar görülmüyor mu?” diyerek tepkilerini ifade ettiler.

BELEDİYE VE EMNİYETE ÇAĞRI
“Temizlik yok, ilaçlama yok! Bu mahalleye bakan, ilgilenen yok!” diyen bölge sakinleri, “Silivri Belediyesi ve özellikle silah atışları konusunda Emniyet güçlerine rica ediyoruz. Hafta sonu gelip halimizi görsünler. Biz derdimizi kime anlatalım, ne yapalım bize bir yol göstersinler…” şeklinde konuştular.

Haber Merkezi

YORUM YAP