BÖREKLER YARIŞTI, DÜĞÜN SALONU AÇILIŞI YAPILDI

BÖREKLER YARIŞTI, DÜĞÜN SALONU AÇILIŞI YAPILDI

9.06.2016 13:09:25

Geleneksel hale gelen Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivalinin 7.'sı, geçtiğimiz haftasonu gerçekleşti. Yunanlı dostların katılımıyla gerçekleşen festivalde bu yıl Börek kategorisinde 40 ayrı katılımcı yarıştı. Ortaköylü kadınların yaptığı 500 tepsi Patriyot Böreği, festivale gelen tüm konuklara ikram edildi.

IŞIKLAR: MEYDANLARIMIZI DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Börek geleneklerimizden bir tanesi, ortaya çıkmış bir değer. Börek; açılmış bir yufkadan çok daha fazla şeyler ifade ediyor. Yaşanmış hatıraları bize hatırlatan en önemli kültürümüzden bir tanesi. Bu gün yedincisini yapacağımız Ortaköy Börek Festivali öncesinde, mahalle meclisimizin aldığı ortak kararla, sizlerin talepleriyle yıllar önce başladığımız bu projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah meydanı daha da büyüteceğiz. Yeni büyük bir camimiz olacak o camimize başladığımız gün, burasını da tamamlayacağız ve meydanımız daha da büyüyecek. Böyle günlerde bir araya toplanıp, meydanda kadın, erkek, çoluk çocuk bütün herkes geleneklerimizi ve göreneklerimizi, bizi millet yapan değerlerimizi koruduğumuzu göstereceğiz. Bu meydanlarımızın böyle önemi var. Üç tane semavi dinin beraber yaşadığı, geçmiş tarihimizin önemli bir kısmına izini vurmuş, lezzetlerin, tatların, geleneğin, göreneğin evrensel dili olan ve her türlü kültürel değerin burada yaşadığı bir yer Ortaköy.

“HEM İDARİ, HEM SOSYAL HEM DE SAĞLIK HİZMETLERİNİN VERİLECEĞİ BİR SALONUMUZ OLDU”
Sosyal hizmetlerin verilebilmesi açısından çok amaçlı kullanılabilecek bir salon ihtiyacını hep içimizde hissetmiştik. Bu meydanda bulunan yedi binayı kamulaştırıp burayı meydan olarak açtıktan sonra, düğünlerimizi, toplantılarımızı yapacağımız bir mekâna ihtiyaç doğdu. Bunu yaparken sadece toplantı salonu değil, binanın fiziki şartlarını değerlendirmek amacıyla alt katına da Aile Hekimliğini taşımış olduk.

IŞIKLAR EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Ferhan Muhtarıma ve Meclis Üyemiz İbrahim Çeşmecioğlu'na bu konudaki çabaları için çok teşekkür ediyorum. Düğün Salonunun alt katındaki dükkânlarda, Ortaköy'ün yerel tatlarının yenebileceği, satılabileceği mekânlar olsun istedik. Bu dükkânları bu amaçlar için değerlendireceğiz. Muhtarlığımızı da buraya taşıyoruz. Yani bu binayı idari, sosyal buluşma, sosyal hizmetlerin, sağlık hizmetlerinin verildiği bir mahalle evi gibi düşünmek daha doğru olur. Ben bu sebeple hayrı geçen merhum Sayın Mehmet Balcı'ya, Eriş Yem ve Un Sanayi İşletmesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Hepimizin bildiği mübarek Ramazan ayına başlıyoruz. Ben Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlara vesile olmasını, hayırlar getirmesini, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

ORTAKÖY DÜĞÜN SALONU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ortaköy sakinlerinin mahallede asker gecesi, kına ya da düğün yapmak için bir salon istemeleri üzerine çalışmaları başlatan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çok amaçlı salonun resmi açılışını festivalde gerçekleştirdi. İlçe protokol üyelerinin açılışını yaptığı Silivri Belediyesi Ortaköy Düğün Salonu'nun toplam 1224 metrekare inşaat alanında; 295,40 metrekare düğün salonu içerisinde gelin odası, mutfak, engelli, bay ve bayan tuvalet bulunmaktadır. Zemin kat 272 metrekare olup, içerisinde 7 adet dükkân mevcuttur. Bodrum kat toplam 290 metrekare olup, içerisinde su deposu, iki ayrı depo, bay ve bayan tuvalet, otopark, jeneratör odası ve görevli odası bulunmaktadır.

EN İYİ BÖREĞİ BAHAR ERDEM YAPTI
Jüri üyelerinin en iyiyi seçmekte zorlandığı Börek Yarışması'nda tüm katılımcılara sürpriz hediyeler verildi. Bahriye Ergun, Zehra Koyuncuoğlu, Gülcan Gülan, Sevilay Budak, Semra Argaç, Güler Kılıç, Özen Selvi'nin jüri olduğu yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. Yarışmada birinci Bahar Erdem, ikinci Gülden Beyaz, üçüncü de Bahar Taştan oldu. En iyi Dilme Tatlısının da seçildiği festivalde birinciliği Seval Fildiş, ikinciliği Neşe Çilingiroğlu ve üçüncülüğü de Gülden Beyaz kazandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri sahnede takdim edildi.

GECENİN FİNALİNDE GÖKÇE SAHNE ALDI
Festivalin sahne programında ise sanatçı Gökçe Ortaköylülere keyifli bir akşam yaşattı. Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan şarkıcının sevilen şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Gecede İbrahim Orçin ve Orkestrası, Selimpaşa Bigados Ateşi Halk Oyunları ile Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü de sahne alarak festivale renk kattı.


Haber MERKEZİ

YORUM YAP