Birlik beraberlik mesajları verildi

Birlik beraberlik mesajları verildi

17.05.2017 13:09:35

Silivri Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Silivri Keşkek Festivali dopdolu programla coşku içinde kutlandı ve birlik mesajları verildi.

Silivri Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bilhan Ahçıoğlu'nun başkanlığında bu yıl 2.'sini düzenlediği Geleneksel Silivri Keşkek Festivali'ni 14 Mayıs 2017 Pazar günü gerçekleştirdi. Dernek üyeleri sahilde kortej yürüyüşü yaptı. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşımızı okudular. Daha sonra Samsun yöresine ait oyunlar eşliğinde halaylar çektiler ve kutlama programına geçtiler.
Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, muhtarlar, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun Federasyon Başkanı Hayati Sezen ve vatandaşlar katıldı.
Radyocu Kamil Bilici'nin sunumunda gerçekleştirilen program Mehteran Takımı ve ardından Silivri Taekwondo Takımı sporcularının gösterileriyle başladı.

AHÇIOĞLU: GELECEK NESİLLERE GÜZEL HATIRALAR BIRAKMAK İSTİYORUZ
Festivalin açılış konuşması dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu tarafından yapıldı. Ahçıoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün burada ikincisini gerçekleştirdiğimiz Keşkek Festivalimize hoş geldiniz. Silivri'de faaliyet gösterdiğimiz ilk günden bu yana, memleket dernekçiliğinden ziyade her kesime hitap edebilen bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalar ortaya koymaya gayret ettik. Gelecek nesillere güzel hatıralar bırakabilecek ağaç dikimlerinden, ilçemize geçmişte iz bırakmış isimleri andığımız futbol turnuvaları düzenledik. Turnuvamızın bizim için ayrı bir önemi de, her yıl Mayıs ayında gerçekleştirmemizdi. Zira Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurdu kurtarmak için çıktığı yolculuğunda hasretini çektiğimiz Samsun'a ayağını 19 Mayıs tarihinde basmıştı. Biz de bu düşünceyle yola çıkarak artık geleneksel hale getirdiğimiz 19 Mayıs Futbol Turnuvalarının yanına, sivil toplum anlayışımızın bir göstergesi olacak Keşkek Festivali ile huzurlarınızda bulunuyoruz.

“HASRETİNİ ÇEKTİĞİMİZ SAMSUN'UN BUGÜN KUCAKLAŞMA GÜNÜDÜR”
Silivri, güzel yurdumuzun dört bir yanından gelen birçok vatandaşımıza bağrını açtığı gibi bizlere de yuva oldu, yar oldu. Kimimiz burada doydu, kimimiz burada doğdu, kimi burada ana baba oldu. Tutkuyla sevdiğimiz bu şehirle, Ulu Önder'in Kurtuluş Mücadelesinin fitilini ateşlediği, hasretini çektiğimiz Samsun'un bugün kucaklaşma günü. Samsun'un geleneksel lezzeti, geleneksel müzik ve müzisyenleri ile coşku dolu bir gün olmasını diliyor, ayrıca bugünün Anneler Günü olması hasebiyle de tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, en kalbi duygularımla saygılar sunuyorum.”

IŞIKLAR: BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIMALIYIZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Samsunlular Derneği, Silivri'mizin özelliğine çok büyük katkıda bulundular. 17 Yöre derneğinin katkılarıyla, kültürel zenginliklerimizi paylaşıyor, hep beraber aynı halayda buluşabiliyoruz. 17 Yöre derneğinin festival yapabildiği ender ilçelerden biriyiz. 81 İlden hemşerisi olan huzurlu bir ilçeyiz. Burada küçük bir Türkiye'yi temsil ediyoruz. İki ucu 55 km olan çok büyük bir ilçeyiz. Silivri, yöre derneklerimizin, hemşeri olmanın, beraber yaşamanın, bir arada olmanın, bir birine tahammül edebilmenin ve birbirini sevmenin bir ismi oldu. Samsunlular Derneği de buna en çok değer verip katkı yapan derneklerden biri. Böyle derneklerimiz oldukça, örf, adet, geleneklerimiz binlerce yıl ayakta kalır ve nesilden nesle aktarılır. Böylesine zengin bir memleket bulamazsınız. Zor günde de bir arada olabilen bir milletiz. Büyük bir millet, derin bir medeniyet, güçlü bir gelenekten gelen, bizi biz yapan bütün değerleri geleceğe taşımalıyız. Böyle bir görevimiz var.”

KAYNARCA: GÜZEL SÜREÇLERİ YAŞAYABİLMEK ADINA TOHUM EKMEYE DEVAM
AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bu festival çok özel bir günlere denk gelmiş. Çiftçiler Günü, Anneler Günü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına günler kala çok anlamlı bir etkinlik olmuş. Destek olan herkesi kutluyorum. Sivil Toplum örgütlerimiz çok önemli. Kültürümüzü yaşatıyorlar. Bu anlamda Samsunlular Derneğimiz yönetimini tebrik ediyorum. Ve Anneler Günü. Vekil olmaktan öte bir anne olarak öncelikle şehit annelerimiz başta olmak üzere hepsinin gününü yürekten tebrik ediyorum. Anne olmak merhamet demek, fedakârlık demek, can demek. İnanılmaz bir şey. Yaşamadan, hissetmeden anlayabilmek mümkün değil. Üstat aslında ne güzel söylemiş, “Ana başta taçmış, her derde ilaçmış, bir anne bir evlat kim olsa da anaya muhtaçmış.” O yüzden bütün anneleri, ana adaylarının gününü tebrik ediyorum. İnşallah ülkemizde çok daha özel ve güzel süreçleri yaşayabilmek adına tohum ekmeye devam edeceğiz. Samsunlular Derneğinin Keşkek Festivalinin gelenekselleşmesini diliyorum. Samsunlu hemşerilerime katılımları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun.”

GAYTANCIOĞLU: ET VE TIRNAK OLMUŞUZ, BİZİ KİMSE BÖLEMEZ
CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün gerçekten güzel bir gün. Anne deyince hepimizin annesi aklına gelir. Az önce de hepimizin annesi olan Zübeyde anamızın heykelinin açılını yaptık. Hayırlı olsun.
Şimdi de Samsunlularla beraber Keşkek Festivalindeyiz. Önümüzdeki hafta da benim bölgemde Keşkek Festivali var. Keşkek, bizi bir arada tutan, millet yapandır. Türkiye Cumhuriyeti olarak et ve tırnak olmuşuz. Bu ülkeyi inanın kimse bölemez. Birbirimizi sevmek zorundayız. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Bizi bir arada tutan şu dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızdır, Mustafa Kemal Atatürk'tür, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Başkan Özcan Işıklar'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice festivallerde bir arada olmayı diliyorum.”
Programda Hüseyin Şimşek, Rahmi Aydın ve Ahmet Ermiş sevilen şarkıları seslendirerek katılımcılara müzik

ziyafeti çekerken, Ali Solmaz Tiyatrosu ekibi de sahnelediği bölümle Milli Mücadele dönemini hatırlattı.
Silivri Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Ahmet Nedim Bozdağ Futbol Turnuvası'nda birinci olan Mavi Vinç Takımı'na kupası takdim edildi.
Festivale katkı sunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi. 2. Geleneksel Silivri Keşkek Festivali keşkek ikramlarıyla son buldu.

Renginar SALİ

YORUM YAP