Birinin hayali, birinin vaadi

Birinin hayali, birinin vaadi

27.09.2023 11:26:02

Ayfar'ın sahibi iş insanı Abdulgani Bilici'nin 27 yıllık hayali, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın bölge halkına verdiği seçim vaadinin temelleri Ayfar Endüstri Meslek Lisesi olarak dün Çanta'da İstanbul Valisi Davut Gül'ün katılımıyla atıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül, temel atmada “Adıyaman'dan ceketini alıp Silivri'ye gelen ve burada kazandığını bu topraklarla paylaşan Ayfar ailesine bu hayır işi bin kat güzellik katıyor. Ayfar ailesi ve Volkan Başkanımızın dostluğuna şahitlik ettik. İnşallah açılışına da katılırız” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr. Murat Mücahit Yentürk, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri, Silivri SİAD yönetimi ve üyeleri, eğitim ve spor camiası ile Ayfar Ailesi katılanlar arasındaydı.

Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

ŞAHİN: GENÇ BEYİNLERLE UMUTLARI, HAYALLERİ VE HEDEFLERİ AÇIYORUZ

Çanta Sancaktepe Mahalle Muhtarı Hayri Şahin yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Çanta'ya Ayfar Endüstri Meslek Lisesi Temel Atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Abdulgani Bilici Bey'in söylemiş olduğu “27 yıllık hayalim'' cümle gerçekleşiyor. Bugün burada yeni bir başlangıcın heyecanı ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yepyeni bir meslek lisesinin kapılarını sizler ile birlikte açıyoruz. Sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda genç beyinler ile umutları, hayalleri ve hedefleri açıyoruz. Çanta Halkına hayırlı olsun! Bize bu hayalleri, umutları yaşatan, AYFAR kurucu ortaklara ve Ayfar ailesine, candan, gönülden ve yürekten teşekkür ederim. Saygılar sunarım.”

BİLİCİ: ÜLKEMİZİN GÜZİDE KURULUŞLARINDAN

Ayfar Otomotiv Genel Müdürü Abdulgani Bilici temel atma töreninde duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Ayfar Otomotiv 600 çalışanı, 45 ülkeye ihracatı, iç pazarın yüzde 30 ihtiyacını karşılayan, ülkemizin güzide kuruluşlarından. İşletmemiz 30 yılını doldurmakta.

BİLİCİ, DEVLET YETKİLİLERİNE VE MESAİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Alt ve teknolojik yapısıyla, fabrikamızın genel müdürü olarak kuruculuğunu yaptığım için çok mutlu ve gururluyum. Bu onuru bize yaşatan, ihracatta, ticarette teşvik ve destekleriyle kolaylıklar sağlayan başta devletimiz ve yerel yönetimlerimiz olmak üzere huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ayfar Otomotiv ailesi olarak bünyemizde gelişmeye ve markalaşmaya önemli katkılarda bulunan başta avukatlarım, aile fertlerim ve mesai arkadaşlarıma özverili çalışmaları dolayısıyla huzurlarınızda teşekkür ederim.

24 DERSLİKLİ 720 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Ülkemiz, bölgemiz adına mesleki eleman yetiştirecek olan okulumuzun temelini atmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 24 bin 111 m2 arazi üzerinde kurulu, 24 derslik, 720 öğrenci kapasiteli Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta protokol imzaladığımız önceki İstanbul Valimiz şimdiki İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, İstanbul Valimiz Davut Gül, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar'a teşekkür ederim. Yoğun işlerine rağmen bu mutlu günümüzde yanımızda olmalarından dolayı saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

“EĞİTİM KURUMUMUZ, BÖLGEMİZE, İLÇEMİZE, İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDERİM”

Temel Atma töreninin Mevlid Kandiline denk gelmesi bizler adına ayrıca bir mutluluk vesilesi oldu. Yapımını üstlendiğimiz eğitim kurumumuzun bölgemize, ilçemize, insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan temenni eder, organizasyonda eksiklerimizden dolayı hoşgörünüze sığınarak en içten saygı ve şükranlarımı arz ederim.” 

YILMAZ, ÇANTA'YA VERDİĞİ LİSE SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ

2019 yerel seçimlerine 3-4 gün kala Çanta'da yaptığı son açık hava mitinginde bölge halkının lise isteğine karşılık veren o zaman Cumhur İttifakı MHP'li Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, “Nasıl yapacaksınız diye sorarsanız, gerekirse bakanlıkta Ankara'da yatacağım ama o liseyi yapacağım” sözünü verdi. Silivri Belediyesi'nin tahsis ettiği yer üzerine iş insanı Abdulgani Bilici ve Ayfar tarafından bağış yoluyla yapılan meslek lisesi aynı zamanda Volkan Yılmaz'ın Çanta halkına verdiği seçim vaatlerinden birinin daha gerçekleşmesi olarak değerlendirilebilir.

YILMAZ: İNSANLARIN YETENEKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ EĞİTİMLE MÜMKÜN

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, temel atma töreninde günün anlam ve önemini şöyle ifade etti: “Çanta Mahallemizde bugün temelini atacağımız 24 derslikli “Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin” yapımının tamamını üstlenen Ayfar Ailesine hassaten şükranlarımı iletirken, bahtiyarlığımı sizlerle paylaşıyor ve hepinize hoş geldiniz şerefler verdiniz diyorum.

Bilindiği üzere insanlar birçok yeteneklere sahip olarak dünyaya gelirler. İnsanların yeteneklerinin açığa çıkartılması, geliştirilmesi ve yararlı hale getirilmesi eğitim ve öğretim süreci ile mümkündür.

“EN İYİ YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIM”

Bunun içindir ki en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılacak en iyi yatırım ise iyi bir eğitim öğretim sürecinin yaşamasını sağlamaktan geçer. Bugün burada temelini atacağımız okulumuzun bir Meslek Okulu olmasını çok önemsiyor ve dikkatlerinizi bu noktaya çekmek istiyorum.  Günümüzde başdöndürücü bir hızla gelişen teknoloji, sürekli artarak büyüyen teknoloji kullanımı, bilgi ve iletişim sistemlerine olan ihtiyacın artması, Mesleki Eğitimi her zamankinden daha önemli bir hale getirmiş bulunmaktadır.

“TEKNİK İŞ GÜCÜ İHTİYACI, MESLEKİ EĞİTİMİN VAZGEÇİLMEZLİĞİNİ ORTAYA KOYDU”

Tüm sektörler nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duymakta ve bu ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Ekonomik gelişim, iş dünyasının artan nitelikli iş gücü ihtiyacı, beceri merkezli istihdam ihtiyacı Mesleki Eğitimin önemini daha da artırmaktadır.

Yine sanayileşmeyle beraber değişik alanlarda teknik iş gücü ihtiyacı, sektörlerin alanlarında ilgili, kabiliyetli iyi yetişmiş insan kaynağına olan ihtiyaçları Mesleki Eğitimin vazgeçilmezliğini ortaya koymuştur.

Bu gerçeklerden hareketle Milli Eğitim Bakanlığı'mız eğitim hayatını çalışma hayatı ile uyumlu hale getirme görevi ve misyonu bulunan Meslek Liselerimizi tekrar cazip hale getirmek için önemli adımlar atmıştır.

Bu atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler sayesinde başarılı çocuklarımızın meslek liselerine olan ilgisi ve tercihi artmış, bu sayede de meslek liselerine olan bakış açısı olumlu olarak değişmeye başlamış ve Meslek Liselerine olan taleplerde ciddi artışlar gözlenmiştir.

“TEMELİNİ ATACAĞIMIZ AYFAR LİSESİ, ÖNEMLİ VE DEĞERLİ”

İşte bugün temelini atacağımız “Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ilçemizde yaşayan çocuklarımızın meslek edinmeleri, iş yerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetişmesi bakımından önemli ve değerlidir. Kaliteli bir Mesleki Eğitim, ülkemizin kalkınmasına da Türk ve Türkiye yüzyılı hedeflerine ulaşmasına da şüphesiz büyük katkılar sunacaktır.

HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR

Bu vesileyle, bu okulun bağışçısı olan Ayfar ailesine ve özellikle bu okulun Meslek Lisesi olması gerektiğini ifade eden ve bu noktada irade koyan Gani Bey'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Cenab-ı Allah hayır ve hasenatlarınızı ziyade etsin, artırarak devam ettirsin.

SİLİVRİ BELEDİYESİNİN EĞİTİM ÇALIŞMALARI

Silivri Belediyesi olarak eğitim alanındaki çalışmalarımızla ilgili hizmetlerimizden özetle bahsetmek istiyorum. Geride bıraktığımız 4,5 yılda bütün proje ve yatırımlarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımızı önceledik. Anaokulundan, üniversiteye kadar eğitim hayatlarının her safhasında çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olduk.  Hükümetimizle iş birliği yaparak birçok yatırım gerçekleştiriyoruz. Yeni Mahalle'de, Rumeli Üniversitesinin hemen yanında 12 derslikli, Şerife Baldöktü Meslek Lisesinin hemen arkasında 12 derslikli ve Gümüşyaka Mahallemizde 12 derslikli olmak üzere 3 adet Anaokulumuzun yapımı devam ediyor.

Bunun yanı sıra, güçlendirme çalışmasına alınan okullarımız var.Alipaşa'da bulunan Fethi Erkoç ilk ve Ortaokulu, Oğuz Aral İlk ve Ortaokulu'na taşındı.Büyükçavuşlu'da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, 60. Yıl İlkokuluna taşındı. Silivri Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesine taşındı. Bu okullarımız güçlendirme çalışmaları tamamlandığında kendi okullarına geri dönecekler.

Hasarlı olan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu ve Çeltik İlköğretim Okulumuzun yerine yenisini kazandırdık.

Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanını Hizmete açtık.Kütüphanesi, Bilgisayar Odası, Tiyatro Salonu olmayan köy okulumuz kalmayacak dedik ve 12 köy okulumuzda bu projeyi uyguladık.

Köy okullarımızın tuvaletlerini baştan sona yenileyerek çocuklarımızın kullanımına uygun bir hale getirdik.

Elginkan Vakfı işbirliğiyle Ümmehan Elginkan Anaokulumuzu hizmete açtık.

Hayırsever Nakipoğlu ailesi işbirliğiyle Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizi yaptık. Engelli bireyler, aileleri, yaşlılar ve tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza konforlu ve kaliteli bir eğitim sunuluyor.

İlkokul 1. sınıfa başlayan her öğrenciye okul çantası ve içerisinde temel kırtasiye malzemelerinin olduğu “Okula Hoş Geldin” paketi hediye ediyoruz.

Her yıl BizdenSize Sosyal Marketten faydalanan ailelerimizin ilkokul, ortaokul ve lise 1. sınıfa başlayan öğrencilerine okul forması hediye ediyoruz.

BizdenSize Sosyal Marketten faydalanan ailelerimizin 1.2.3. ve 4. sınıfa giden öğrencilerine, içerisinde bir aylık beslenme ihtiyaçlarını karşılayan “Beslenmem Sosyal Marketten” gıda paketini hazırlıyoruz.

Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile kurduğumuz eğitim akademisinde LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurslar veriyoruz.

Ayrıca yaz tatilini değerlendirmek isteyen öğrencilerimiz için de ücretsiz İngilizce kursu düzenliyoruz.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerimize 750 TL teşvik desteği veriyoruz.

Yine belli bir başarıyı yakalamış üniversite öğrencilerimize her ay 750 TL başarı bursu veriyoruz.

Üniversite sınavlarına ve Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına giren öğrencilerin sınav giriş ücretleri Silivri Belediyesi olarak biz karşılıyoruz.

Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında dereceye giren öğrencileri her yıl cumhuriyet altını ile ödüllendiriyoruz.

7'den 70'e herkesin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine imkân sağlamak amacıyla Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi işbirliği ile kurulan Güzel Sanatlar Akademimizde; Yaratıcı Drama, Şan, Piyano, Resim, Bağlama ve Oyunculuk eğitimleri veriyoruz.

Yaz Spor Okullarının yanı sıra Yüzme ve Futbol Akademimizde geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz.

Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzumuzda 7'den 70'e herkesi sporla buluşturuyoruz.

Gençlik Kütüphanemizi, Gençlik ve Kültür Merkezimizi inşa ediyoruz.

Paylaşmış olduğum tüm yatırımlarımızı, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için gerçekleştiriyoruz. Bu anlayışımızı kararlı bir şekilde sürdürecek, Silivri'mizin ve ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızı yetiştirmeye devam edeceğiz.

“İSTİHDAM VE ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAK OKULUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'nin istihdamına ve üretimine katkı sağlayacak bu önemli okulun ilçemize ve eğitim camiamıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hayırsever Gani Binici'ye teşekkür ediyorum.

Ayrıca ilçemizde yapımı devam eden anaokulları, yeni yapılacak okullar ve eğitim destekleri için de başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'e, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya, İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül'e huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

TOĞAN:GENÇLERİMİZİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK DEĞERLİ BİR YATIRIM

İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Merkezi ve yerel idare olarak hayırseverlerimizle birlikte Silivri'nin eğitim düzeyini yükseltmek adına iş birliği içinde çalışıyoruz. Bunun semelerini almaya başladık. Bu güzel okulumuz onlardan bir tane. Bölgemiz sanayi tesislerinin yoğun olduğu yer. Bu anlamda ara eleman ihtiyacını karşılayacak, gençlerimizi meslek sahibi yapmaya yöneltecek değerli bir katkı ve yatırım.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Sürecin başından itibaren muhtarımız ve hayırseverimiz Gani ağabeyimiz ilçemiz için ne kadar elzem olduğunu ifade ettiler. Bizler de Belediye Başkanlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle oturup bölgemize kazandırılması noktasında ortak karara vardık. Emeği geçen herkese, en çok da Ayfer ailesine teşekkür ederim. İnşallah açılışında da beraber oluruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

VALİ GÜL: KAZANDIĞINI BU TOPRAKLARLA PAYLAŞMAK AYFAR AİLESİNE BİN KAT DAHA GÜZELLİK KATIYOR

İstanbul Valisi Davut Gül, temel atmada şöyle konuştu: “İstanbul'da 105 bin dersliğimiz var. Bunların yüzde 90'ı kamu eliyle yapıldı ve eksik kalan kısımlar da kamu eliyle yapılmaya devam edecek. Bugün bunu yapmak istesek 400 milyarın üzerinde bir paraya ihtiyaç var. Çok şükür bunun neredeyse yarısından fazlası da Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde son 20 yılda yapıldı. İstanbul, genç bir şehir, göç alıyor. Dolayısıyla da buna rağmen bizim okul ihtiyacımız devam ediyor.

İşte burada Belediyelerimizin öncülüğünde, hayırseverlerle birlikte yeni okullar gündeme gelebiliyor. Okul yaparak hem gençlerimizin eğitim alma konusunda bir kolaylık sağlanıyor, daha da önemlisi bu okul Meslek Lisesi. Aranan elemanların iş gücüne katılmasıyla birlikte çok önemli bir görevi yerine getirecek. Adıyaman'dan ceketini alıp buraya gelip 650 kişiye istihdam sağlayan, kazandığını bu topraklarla paylaşan Ayfar ailesine bin kat daha güzellik katıyor. Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz marifet iltifata tabi. Birçok güzellik yaparsınız, işte belediyemiz arsasını ayarlamış, hayırseverimiz okul yapmaya karar vermiş, temel atmalarda coşkunuzu yakalayabilmek çok zor. Hepinize  çok teşekkür ediyorum.Ayfar ailesi ve Volkan Başkanımızın dostluğuna bu salonda şahitlik ettik. İnşallah Allah nasip eder açılışına da katılırız.”

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İsa Sağlam'ın duası eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Ardından temel atıldı.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP