Bir nokta rahatlıyor iki yer tıkanıyor

Bir nokta rahatlıyor iki yer tıkanıyor

27.09.2017 10:57:25

Konutlar alt geçidinde sabah saatlerinde yaşanan tıkanıklığı çözmek amacıyla Zabıta Marifetiyle, aslı görevi olan Trafik Polisleri olmaksızın, getirilen düzenleme ve yönlendirmeye tepki yağıyor. Sürücüler “Bir noktadaki tıkanıklığı çözerken iki yeni yerde aynı sorunun oluşmasına yol açılıyor. Geçtiğimiz mesafedeki artış, zaman kaybı ve yakıt israfı da çabası. Bu uygulamaya bir an önce son verilsin” diyerek tepkilerini ortaya koydu...

Okulların açıldığı günden bu yana sabah 08.30-09.15 saatleri arasında alt geçitten tek taraflı akışın sağlanmasına sürücüler tepkili. Belediye Konutları bölgesinden merkeze giriş yapacak olan sürücülerin Zabıtalar tarafından E-5'ten Trafik Müdürlüğü önüne veya Terminal istikametine doğru yönlendirilmesinden vatandaşlar şikâyetçi.

TRAFİK POLİSLERİ NEREDE?
Trafiğin düzenlenmesi asli görevi olan Trafik Polisleri olmaksızın Zabıta tarafından getirilen kısıtlama ayrıca süreci sıkıntıya sokmakta. Emniyet ve Trafik Polislerin düzenlemelerine ses çıkarmayan vatandaşlar, belediye birimlerine karşı tepkisini çok daha rahat ve ölçü sınırlarını aşarak ifade etme hakkını kendinden görmekte.

SORUN DA SIKINTI DA ARTIYOR
Alt geçitteki yoğunluk azaltılmaya çalışılırken, Bölge Trafik İstasyonu önündeki alt geçitten merkeze dönüşte aynı sıkışıklığın kendilerine yaşatıldığını belirten sürücüler, “Hem daha çok yol gidiyoruz hem de bir noktadan trafik sıkışıklığı önlenirken bir başka noktada aynı sorunu yaşıyoruz. Gittiğimiz yol, harcadığımız yakıt ve zaman kaybı da çabası” diyerek isyanlarını dile getirdiler. Kipa-Soyaslan arasındaki yoldan sağ istikametten E-5'ye yönlendirilen sürücüler trafik sıkışıklığına çözüm diye getirilen uygulamadan şikâyetçi. Merkezden-Konutlar istikametinde tek yön trafik akışı sağlanan alt geçidi kullanıma kapatılan Konutlar-Merkez yönü dolayısıyla yoğunluk artışı yaşanan bir diğer bölge de Terminal çevresi. Alt geçitteki sıkışıklığı çözmek amacıyla başlatılan uygulamanın Terminal ve Bölge Trafik karşısında bu defa iki noktada tıkanıklığa yol açtığına dikkat çekilirken, uygulamanın yerindeliği ciddi tartışmalar ve tepkilere gündemimizde yer almakta.

GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM GEREK
Silivri Belediyesi tarafından zaman içinde adeta bir kangrene dönüşen alt geçit sorunun çözümü için üniversiteler ile STK'lar işbirliğinde bir dizi çözüm önerisi geliştirildi. Aralık 2016'da Karayolları Bölge Müdürlüğünün en kalıcı değil ama en kısa sürede sorunu hafifletecek çözümü benimsediğini Işıklar kamuoyuna müjdeledi. E-5'in Silivri girişinden, Medical Park Hastanesi'ne kadar yukarı kaldırılmasını içeren kalıcı çözüme dek Devlet Hastanesi karşısındaki, Diş Polikliniğin önündeki yolun devamında sinyalizasyon kavşak projesi yapılması konusunda İlçe Belediyesi, İBB ve Karayolları işbirliği hususunda varılan anlaşma kamuoyuna duyuruldu.
Işıklar, Aralık 2016'da ne demişti? “Aralık ayı içinde çalışmalar başlıyor. Ölçümler ve yan yolun işlemleri yapılacak ve çalışmaya hemen başlanacak. Yeni yıla kadar başlayacak ve üç, dört ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Bugün Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştük protokol de hazırlanmış. Çarşamba günü Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz ile görüştük Perşembe günü bize dönüş yaptı çok memnun oldum. Düzenlemeyi Karayolları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi birlikte gerçekleştirecek biz de Silivri Belediyesi olarak yan yollarını yapacağız. Üç kurum birlikte çalışacağız.”
Ne yazık ki çözüm umudu da söylenenler de havada kaldı? Silivri'nin alt geçit sorunu tüm hızıyla büyümeye devam ediyor…
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP