BİLSEM Tarama Sınavları başladı

BİLSEM Tarama Sınavları başladı

21.01.2019 10:57:04

2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavları başladı. İlçemiz 1,2. ve 3. sınıflardan toplam 861 öğrenci katılacak. 

2018-2019 Bilim Ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyetler duyuruldu. İlimiz genelinde 1,2 ve 3. sınıf okutan sınıf öğretmenlerimize ‘Özel Yetenekli Birey kimdir ve belirleme sürecinde nelere dikkat edilmelidir' eğitimleri verildi. Öğretmenlerimiz, aldıkları eğitimlerden sonra sınıflarında belirledikleri öğrencilere ait gözlem formalarını doldurarak 03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında e-okul üzerinden tekliflerini yaptılar.
24 Aralık 2018 tarihinden itibaren öğrenci randevuları oluşturuldu ve 19 Ocak 2019 tarihinden itibaren hafta sonları olacak şekilde Türkiye genelinde tablet üzerinden grup tarama uygulamaları süreci başlatıldı.

2018-2019 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ DOĞRULTUSUNDA FAALİYETLER
İstanbul' da grup tarama uygulamaları teklif edilen öğrenci sayısına göre her ilçede farklı tarihlerde olmakla beraber, 14 Nisan 2019 Pazar günü tamamlanacak. Grup tarama uygulamaları sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden (Milli Eğitim Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi) duyurulacak.
Grup tarama uygulaması sonucu belirlenen barajın üzerinde puan alanlardan Bireysel Değerlendirmeye çağırılacak öğrenciler için yeni randevuları 24 Nisan 2019 tarihinden itibaren oluşturulacak, giriş belgeleri öğrencilerimizin kayıtlı oldukları okul müdürlükleri tarafından verilecek. Bireysel değerlendirme süreci 13 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak.
2 Ağustos 2019 tarihine kadar Bireysel değerlendirme süreci tamamlanacak ve 9 Ağustos 2019 tarihinde Bireysel değerlendirme sonuçları açıklanacak. Bu tarihten itibaren de BİLSEM KAYIT SÜRECİ 6 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

TABLET UYGULAMA SÜRECİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?
Her bir öğrencimiz, Bakanlığımız tarafından sadece uygulama sürecinde kullanılmak üzere kendisine verilen tabletler üzerinden uygulamaya katılmakta. Uygulamaların yapılacağı sınıflar 15'er öğrenciden oluşmakta. Tabletler; her bir öğrencinin T.C. Kimlik Numarasına randevu tarih ve saati ile sınırlı olmak üzere tanımlanmıştır. Verilen randevu tarih ve saati dışında sisteme giriş mümkün değil. Tablet uygulama süreci, elektronik ortamda ve her türlü dış müdahaleye kapalı olarak gerçekleşmekte. Öğrenci uygulamayı tamamladığında, sonuçlar otomatik olarak merkezi sisteme gönderilerek kayıt altına alınmakta. Tablet uygulama sürecinde görevli öğretmenler, pedagoji ve özel yetenek alanlarında donanımlı Bilim ve Sanat Merkezleri ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde görev yapan öğretmenlerdir. Uygulama başlamadan önce öğrencilerimizin yapmaları gerekenler görevliler tarafından uygulama yönergesi çerçevesinde detaylı olarak açıklanmakta. Tablet uygulamaları öğrenciler tarafından ortalama 30-40 dakika aralığında tamamlanabilmekte. İlk 30 dakikada öğrenciler sınıftan ayrılmayacaklardır. Tablet uygulamalarında öğrencilere yöneltilen soruların, öğrencilerin okulda gördükleri dersler ile doğrudan ilgisi yoktur. Uygulama; görsel algı, akıl yürütme, karar verme gibi genel yetenek alanlarından oluşmakta.
Genel zihinsel yetenek alanından teklif edilen öğrenciler için belirlenen baraj puanları ile Görsel Sanatlar ve Müzik alanlarından teklif edilen öğrenciler için belirlenen baraj puanları aynı değildir.
Genel zihinsel yetenek alanı baraj puanı daha yüksek olarak değerlendirilmekte.
Genel Zihinsel ile birlikte iki yetenek alanından teklif edilen öğrenciler için her iki yetenek alanı puanları ayrı ayrı hesaplanacak.
Tablet uygulamaları aşamasında alınacak puan sadece ‘Bireysel Değerlendirme' aşamasına katılıp katılmama ile ilgilidir. Bireysel değerlendirme puanlama sistemine hiçbir etkisi yoktur. Tablet uygulamaları bir ‘Zeka Ölçeği' değildir. Bireysel değerlendirme süreci için bir ön değerlendirme sürecidir. Tablet uygulama sonuçları ile ilgili sizlere herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sonuçların açıklanacağı 19 Nisan 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr adresinden (Milli Eğitim Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi) sonucu öğrenme sorumluluğu ve takibi sizlere aittir.

BİLGİ ALINABİLECEK RESMİ İNTERNET SİTELERİ
Konuyla ilgili bilgi alınabilecek resmi web siteleri şöyledir; http://www.meb.gov.tr/, http://orgm.meb.gov.tr/ ve https://istanbul.meb.gov.tr/.

BİLSEM SINAVLARI HAFTA SONU BAŞLADI
Altı hafta sürecek BİLSEM Grup Tarama Sınavı 19 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen ilk oturumla başladı. Bilim Sanat Merkezi Tarama Sınavına ilçemiz ilkokullarından 1,2. ve 3. sınıflardan toplam 861 öğrenci katılacak. Sınav uygulama merkezi Sillvri Rehberlik Araştırma (Ram) Müdürlüğü'dür. Renginar SALİ

YORUM YAP