Bilim Projelerinde Silivri başarısı

Bilim Projelerinde Silivri başarısı

TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarları Destekleme Programında Silivri'de büyük başarı kazanıldı.

Bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak işbirliği içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması vb. amaçlarla yapılan Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarları 5 - 12.sınıf öğretim programları çerçevesinde yapılmaktadır.
TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarları başvuru öncesi proje yürütücülüğü yapacak öğretmenler için Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Bölümünden sorumlu eski Şube Müdürü Alpay Yavuz ve TÜBİTAK Silivri İlçe Koordinatörü Emine Yıldırım tarafından okul müdür yardımcılarına ve proje yürütücülerine bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ardından öğretmenlerle Marmara Üniversitesi ve Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde yapılan rehberlik seminerlerine katılım gerçekleştirildi. İlerleyen süreçte ilçedeki, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programında görev alacak ilköğretim ve ortaöğretim okulları öğretmenler için İstanbul TÜBİTAK İl Temsilcisi Doç.Dr.Çiğdem Kılıç tarafından rehberlik semineri verildi.
Geçen sene 8 olan başvuru sayısı, özveri ile yapılan seminer ve bilgilendirme toplantılarından sonra başvuru sayısı 40'a açıktı. Türkiye'de 13 bin 541 başvuru yapıldı. 4 bin 678 proje geçti. İstanbul'da toplam bin 378 başvuru yapıldı. Kabul edilen proje sayısı 209.
İlçemizde de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına başvuru yapan 40 okulumuzdan 20 okulun başvuruları kabul edildi.
TÜBİTAK 4006 Projesi kabul edilen okullarımız; 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Silivri Fatih Ortaokulu, İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu, Büyükçavuşlu Ortaokulu, Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu, Ertuğrul Gazi ortaokulu, TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu, Akören Ümit Aksun Ortaokulu, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 80 Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, Büyükkılıçlı Ortaokulu ve Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi.
17 Nisan'da Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu'nda başlayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları 22 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecektir.
TÜBİTAK 31.12.2018 tarihinde “Öğretmenlerimizin ve özellikle öğrencilerimizin bu sürece olan yoğun ilgisi kapsamında bu dönemki başvuru süreci Başkanlığımızca tekrar değerlendirilmiş ve sadece bu yıla özel olarak desteklenmeyen projeler için revize ederek tekrar sunma imkanı verilmesine karar verilmiştir. Revize edilen projeler tekrar değerlendirmeye tabi tutulacak ve uygun görülen projeler desteklenecektir.” yaptığı duyuru ile TÜBİTAK 4006 projesi geçmeyen okullara projeleri revize ederek, tekrar sunma imkanı verildi.
Silivri'de projesi geçmeyen 20 okul için; Strateji Bölümünden sorumlu Şube Müdürü Can Cihangir Turan ve TÜBİTAK Silivri İlçe Koordinatörü Emine Yıldırım tarafından okul proje yürütücülerine toplantılar ve bilgilendirme semineri yapılarak, projeler revize edildi.
2018-2019 çağrı döneminde Revize Başvurusu yapılan 20 okulumuzun projelerinin değerlendirme süreci sonrasında 8 okulumuzun projesi desteklemeye uygun bulunmuştur.
Bu Okullarımız; Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Çağrıbey Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Çayırdere Ortaokulu, Prof.Dr.Fuat Sezgin Fen Lisesi, Mimar Sinan Ortaokulu ve Kadıköy Şehit Olcay Özcan Ortaokulu 'dur.
Geçen sene 8 okulumuzda yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, bu sene en son yapılan revize başvurusu değerlendirme sonucunda büyük bir başarı ile 28 okul oldu.
İlçemizdeki TÜBİTAK 4006 başarısı için; öğrenci ve öğretmenlerle gurur duyduklarını belirten Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Cihangir Turan, TÜBİTAK Silivri İlçe Koordinatörü Emine Yıldırım başta olmak üzere emeği geçen okul proje yürütücüleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencileri tebrik edip, teşekkür etti.
Revize başvurusu sonucu projesi desteklenen okullar, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını, Mayıs-Haziran ve ya Eylül-Ekim-Kasım aylarında eğitim-öğretimin devam ettiği günler içinde yapabilecektir. Okulların, proje sözleşmesi imzalamadan önce sisteme giriş yaparak yeni fuar tarihlerini güncellemesi gerekmektedir. Proje yürütücüleri fuar tarihlerini https://bilimiz.tubitak.gov.tr/ sayfası üzerinden giriş yaparak 12 Mayıs 2019 saat 23.59'a kadar güncelleyebilecektir. Haber Merkezi

YORUM YAP