Bilici’den cemevi önerisi

Bilici’den cemevi önerisi

3.08.2016 14:54:50

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kongrede güven tazeleyemeyen Rıza Sevimli'yi desteklediği, dernek başkanlığını kaybetmesi ile birlikte göreve gelen Abdullah Kaya'ya karşı olduğundan cemevi yatırımı ile ilgili desteğini çekeceği konusu siyasi kulislerde çokça değerlendirilen mevzular arasında yerini aldı. Cemevi yapımının yavaş da olsa Belediye ve Başkan Işıklar'ın çabaları, hayırseverleri destek olmaya teşvik etmesiyle yol aldığı biliniyor.

 

BİLİCİ'DEN CEMEVİ ÖNERİSİ

Dernekteki görev değişimi ve belediye ilişkisi tartışıladururken Işıklar'ın ekibinden ayrılan Elif Bilici sosyal medya hesabı üzerinden bir öneride bulundu.

“Yaşadığım ilçeyi ve insanlarını gerçekten çok seviyorum. Değişmez değerlerimiz, vicdani sorumluluklarımız söz konusu olduğunda tek yürek tek bilek olmayı biliyoruz her zaman. Çünkü şunun farkındayız… Hangi siyasi görüşten hangi inanıştan olursak olalım düğünlerimizde birlikte eğlenip cenazelerimizde birlikte yas tutuyoruz, hastalarımız için ne gerekiyorsa hep beraber yapmaya gayret ediyoruz. İşte bu noktada aslında en önemli yönümüz açığa çıkıyor, insanlığımız…” diyen Bilici, paylaşımını dernek yönetim değişikliği-belediye etkisi ekseninde şu öneriyle sürdürdü: “Neden bunları yazıyorum biliyor musunuz? Bir Cem Evi'miz var... Yapım aşamasında; bir türlü yapımı tamamlanamayan. Hepimizin bir çok Alevi arkadaşı dostu var şehrimizde. Nasıl ibadetlerini yapıp, cenazelerini nasıl kaldırdıklarını bilmediğimiz ve aslına bakarsanız maalesef çok ta ilgilenmediğimiz. Hep farkındalıklardan bahseden yazılar paylaşıyoruz. Peki, ne kadar farkındayız ve neler yapıyoruz toplumsal problemlerimizle ilgili? Gerçekten istediğimizde yapıyoruz valla… Cem Evi'nin tamamlanması için ne kadar paraya ihtiyacımız var bilmiyorum. Ama 150.000 nüfuslu ilçemizin sağduyulu insanlarının el birliği ile Cem Evi'mizi hiçbir siyasi iradeye ihtiyaç duymadan imece usulü ile yaptırabileceğimize inanıyorum. Alevi Derneklerimize, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı yetkililerine sesleniyorum. Bu yardımlaşma ile ilgili yasal prosedürleri yerine getirip Cem Evi'mizin yapımı ile ilgili bir kampanya başlatsınlar. Ve Silivri, Cem Evi'ni kendisi yaptırsın kimselere müdana etmeden…”

YORUM YAP